loader
Radu si Asociatii SPRL a asistat S.N. Nuclearelectrica S.A. in tranzactia incheiata cu Compania Nationala a Uraniului S.A.

Radu si Asociatii SPRL a asistat S.N. Nuclearelectrica S.A. in tranzactia incheiata cu Compania Nationala a Uraniului S.A.

Echipa Radu si Asociatii SPRL a fost coordonata de Andrei Stefanovici, Director, Radu si Asociatii SPRL

Radu si Asociatii SPRL a acordat asistenta juridica societatii S.N. Nuclearelectrica S.A., singurul producator de energie nucleara din Romania, in proiectul vizand preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Nationala a Uraniului S.A., Sucursala Feldioara.

Decizia strategica de a achizitiona o parte dintre activele Feldioara necesare procesarii materiei prime a avut in vedere asigurarea integrata a capabilitatilor de productie la nivelul S.N. Nuclearelectrica S.A. si, in egala masura, asigurarea productiei de fascicule de combustibil si operarea in conditii optime a FCN Pitesti si CNE Cernavoda, in contextul extinderii capacitatii centralei nucleare, si mentinerea ciclului combustibilului nuclear la nivel national, la un cost avantajos al tranzactiei.

Echipa Radu si Asociatii SPRL, coordonata de Andrei Stefanovici (Director), a fost formata din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) si Irina Bica (Senior Associate, Corporate si Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) si Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii si a proprietatii intelectuale.

Asistenta juridica oferita a constat in realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Nationale a Uraniului si activele care au facut obiectul vanzarii precum si in suportul acordat S.N. Nuclearelectrica S.A. cu privire la redactarea si negocierea contractului de vanzare-cumparare si a documentelor tranzactiei.

Cosmin Ghita, Director General al S.N. Nuclearelectrica S.A., a declarat: “Sunt incantat de colaborarea cu echipa Radu si Asociatii SPRL. Au avut o contributie importanta la realizarea acestei tranzactii si doresc sa le multumesc pe aceasta cale pentru suportul acordat pe durata intregului proces.” 

Suntem bucurosi ca am putut fi alaturi de Nuclearelectrica in prima etapa a acestei tranzactii si avem convingerea ca putem fi parteneri de incredere si in etapele ce trebuie parcurse pentru finalizarea proiectului", a declarat Andrei Stefanovici, Director, Radu si Asociatii SPRL.

Tranzactia este supusa aprobarii autoritatilor competente si indeplinirii conditiilor prealabile stabilite de catre parti pentru finalizarea sa.  

Despre Radu si Asociatii SPRL

Radu si Asociatii SPRL este o societate de avocati ce ofera servicii juridice complete, care includ atat servicii de consultanta juridica cat si asistenta si reprezentare in fata instantelor de judecata, avand o practica importanta de controverse si dispute fiscale.

Radu si Asociatii SPRL este membra a societatilor din grupul Ernst & Young Global Ltd si face parte din reteaua globala EY Law, aflata in plina expansiune, in cadrul careia lucreaza peste 2400 de avocati in mai mult de 90 de jurisdictii.

Experienta noastra a fost recunoscuta de piata si de publicatii internationale. Chambers Global 2019 a recunoscut practica noastra de Corporate/M&A in timp ce Chambers Europe 2019 si 2020 au plasat practica noastra de Controverse si Dispute Fiscale pe banda 1. Totodata, The Legal 500 Europe, Middle East and Africa 2019 si 2020 au premiat practica noastra de Drept Comercial, Drept Societar si M&A, editia 2020 plasand practica de Controverse si Dispute Fiscale pe pozitia 1.

Pentru informatii suplimentare cu privire la societatea noastra de avocati va rugam accesati www.ra-law.ro.

Autori

foto
RADU SI ASOCIATII SPRL