loader
Despre tehnologie, digitalizarea afacerilor si noi oportunitati la Microsoft Envision Forum 2021

Despre tehnologie, digitalizarea afacerilor si noi oportunitati la Microsoft Envision Forum 2021

Microsoft continua traditia si organizeaza, in zilele de 24 si 25 martie, cea de-a opta editie a celui mai important eveniment al sau, Envision Forum 2021

Microsoft continua traditia si organizeaza, in zilele de 24 si 25 martie, cea de-a opta editie a celui mai important eveniment al sau, Envision Forum, care aduce in prim-plan cele mai noi trenduri din industrie in ceea ce priveste transformarea digitala si inovatia.

Anul acesta, Envision Forum va avea loc in mediul virtual si va reuni cei mai importanti experti si lideri de business din Romania, care vor discuta despre provocarile si oportunitatile aduse de tehnologie si digitalizare la nivelul companiilor, in special, precum si in economie, in general.

Vor fi analizate modalitatile prin care tehnologia si inovatiile digitale pot redefini fundamental felul in care organizatiile se pozitioneaza si se dezvolta intr-o lume definita de hiper-conectivitate, automatizare si progresul inteligentei artificiale.

Evenimentul va fi deschis de Alina Orban, director general interimar al Microsoft Romania, alaturi de vicepresedintele Microsoft Europa Centrala si de Est, Phillippe Rogge, si de Daniel Rusen, director de Marketing si Operatiuni, in cadrul Microsoft Romania.

In discursul sau, Alina Orban va vorbi despre accelerarea transformarii avand tehnologia in prim-plan, ca un catalizator in atingerea obiectivelor de business, precum si despre noi scenarii de utilizare ale inovatiilor tehnologice cu aplicabilitate in diverse industrii.  

Philippe Rogge va vorbi despre avantajele de care dispune Romania in ceea ce priveste construirea unui viitor digital si despre modul in care valorificarea talentului si a competentelor tehnologice poate ajuta in recuperarea decalajului pe care tara noastra il inregistreaza in prezent fata de alte state.

Pe scena Envision Forum va fi prezent si Ciprian Teleman, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, care va prezenta prioritatile de transformare digitala in sectorul public pentru anul 2021. Totodata, Ciprian Teleman va aduce in discutie si principalele obstacole in procesul de digitalizare si solutiile propuse in aceasta directie, sau necesitatea parteneriatelor public-private in scopul accelerarii procesului de digitalizare.

La aceasta editie vor participa, de asemenea, si speakeri de renume mondial, care le vor vorbi participantilor despre felul in care transformarea digitala poate redefini in totalitate procesele de business.

In acest context, Chris Brauer, Director of Innovation, Institute of Management Studies, Goldsmiths, University of London, expert in domeniul inovatiilor tehnologice si al utilizarii acestora in diferite arii, va vorbi despre metodele prin care companiile pot creste sanatos si pot ramane competitive pe piata in era digitala.  

Daniel Rusen va sustine un discurs pe tema transformarii digitale guvernate de puterea datelor: “Toate schimbarile prin care am trecut ne-au facut mai puternici, iar tehnologia si transformarea digitala si-au dovedit, inca o data, valoarea in a sustine companiile, studiile noastre aratand ca 80% dintre organizatii vor migra infrastructurile lor catre aplicatii si infrastructuri de cloud. Un alt aspect important de subliniat atunci cand vine vorba de tendintele de transformare digitala pe care le vedem la nivel global vizeaza digitalizarea sectorului public, iar in Romania acesta da semnale pozitive. Avem, pentru prima data, un minister pentru digitalizare, fapt care ne arata ca statul acorda o importanta deosebita si prioritizeaza accelerarea proceselor de digitalizare. Totodata, imi doresc ca proiectele incepute de Agentia pentru Digitalizarea Romaniei in directia digitalizarii sectorului public sa continue, cu atat mai mult cu cat ne bucuram si de sprijin din partea UE. Anul 2021 va fi esential pentru ca tara noastra sa demonstreze ca poate recupera decalajul pe care il are fata de tarile vestice la acest capitol. Romania beneficiaza de toate atributele pentru a se remarca din acest punct de vedere, cel putin la nivel regional, iar Microsoft ramane un partener puternic si deschis in a sprijini digitalizarea sectorului public”. 

In cea de-a doua zi a Envision Forum, Shara Evans, Technology Futurist & Innovation Strategist, va vorbi despre oportunitatile de business aduse de tehnologie, precum si despre provocarile cu care ne vom confrunta cu totii in viitor.

La fel ca in fiecare an, compania Orange Romania va fi prezenta pe scena Envision Forum, in calitate de partener de inovatie, reprezentantii sai aducand in atentia participantilor, printre altele, si teme privind accelerarea procesului de transformare digitala in companii.

Totodata, la discutii vor participa si numerosi alti parteneri ai Microsoft.  Reusind sa construiasca afaceri de succes, lideri ai unor companii precum Regina Maria, Banca Transilvania si LinkedIn le vor vorbi participantilor despre modalitatile in care au integrat inovatiile tehnologice in procesele organizationale, despre accelerarea transformarii digitale, precum si despre multiplele scenarii de utilizare ale celor mai noi solutii digitale. 

Agenda completa a evenimentului si formularele de inregistrare sunt disponibile aici.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL