loader
PwC Romania si D&B David si Baias au asistat grupul francez Piriou in achizitia Santierului Naval ATG din Giurgiu

PwC Romania si D&B David si Baias au asistat grupul francez Piriou in achizitia Santierului Naval ATG din Giurgiu

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de due diligence juridic financiar si fiscal, precum si consultanta juridica, fiscala si financiara

O echipa integrata de specialisti in tranzactii ai PwC Romania si D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania, a acordat asistenta juridica, fiscala si financiara grupului francez Piriou in procesul de achizitie a Santierului Naval ATG din Giurgiu de la investitorii romani Teodor Apostol si Adrian Patriche.

Ne bucuram ca am fost alaturi de Piriou in aceasta tranzactie, care marcheaza intrarea grupului francez pe piata din Romania si trecerea santierului naval din Giurgiu intr-o alta etapa de dezvoltare. Le multumesc tuturor colegilor care au contribuit la succesul acestei tranzactii”, a declarat Cornelia Bumbacea, Partener, PwC Romania.

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar si fiscal, precum si consultanta juridica, fiscala si financiara pentru redactarea documentelor tranzactiei, asistenta in cadrul negocierilor si pentru infiintarea Piriou Romania. Tranzactia a presupus achizitia celor 3 entitati din grupul ATG: Shipyard ATG Giurgiu SRL, ATG Marina SRL si ATG Hydro-Tehnica Systems SRL.

A fost o tranzactie complexa care a implicat asistenta in toate etapele procesului si la care au contribuit atat expertii in tranzactii ai PwC si D&B, cat si consultanti specializati in taxe. Echipele D&B si PwC vor continua sa acorde asistenta grupului Piriou pentru realizarea  investitiilor si activitatilor post-achizitie avute in vedere”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David si Baias.

Echipa PwC Romania care a asistat tranzactia a fost formata din Cornelia Bumbacea, Partener, Andreea Mitirita, Partener, Camelia Nita, Director, Claudiu Simionescu, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, Laura Paraschiv, Senior Manager, Daniela Moisa, Manager, Andreea Puiu, Senior Associate, Laurentiu Sava, Senior Associate si Anca Seinea, Associate.

Din echipa D&B David si Baias au facut parte Anda Rojanschi, Partener, Adina Oprea, Avocat senior coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Senior si Adriana Popa, Avocat colaborator.

In ultimul timp cele mai multe tranzactii s-au derulat in sectorul IT sau de servicii medicale, dar vedem ca investitorii au ramas atenti la oportunitatile din piata si nu ezita sa investeasca si in alte sectoare cu potential de crestere”, a aratat Andreea Mitirita, Partener PwC Romania.

Infiintat in 1965, grupul francez Piriou opereaza in Europa, Africa si Asia, fiind specializat in construirea si repararea navelor. Piriou are peste 500 de nave livrate pana in prezent, activitatea sa industriala fiind sustinuta in ultimii ani inclusiv de comenzile Marinei Franceze si ale Marinei Regale Marocane.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 155 de tari cu mai mult de 284.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

© 2021 PwC. Toate drepturile rezervate.

Despre D&B David si Baias

D&B David si Baias este societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocati in peste 90 de tari. Echipa D&B David si Baias este alcatuita din 50 de avocati (dintre care 7 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL
foto
D&B DAVID SI BAIAS SCA