loader
PwC Romania a asistat Berg Computers in vanzarea catre Arobs Transilvania

PwC Romania a asistat Berg Computers in vanzarea catre Arobs Transilvania

Procesul tranzactiei a durat mai bine de jumatate de an si a fost finalizat saptamana trecuta, odata cu semnarea contractului de vanzare-cumparare ce presupune exit-ul total al familiei Berg din business-ul Berg Computers

Echipa de fuziuni si achizitii a PwC Romania a intermediat tranzactia prin care Arobs Transilvania a achizitionat dezvoltatorul de software Berg Computers si a asistat vanzatorul pe tot parcursul procesului.

In calitate de consultanti ai vanzatorului, echipa PwC coordonata de George Ureche, M&A Leader, a acordat asistenta de la identificarea investitorilor potentiali si marketingul oportunitatii de investitie catre acestia, pana la negocierea documentelor tranzactiei din perspectiva financiara.

Ne bucuram sa finalizam aceasta tranzactie extrem de competitiva cu un cumparator roman si sa contribuim astfel la consolidarea pietei locale de software sub umbrela unui jucator cu ADN antreprenorial, ale carui valori si obiective devin active de portofoliu odata cu listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Sinergiile operationale si complementaritatea capabilitatilor tehnice ale celor doua companii sunt de natura sa genereze valoare pe termen mediu si lung atat pentru actionari, cat si pentru angajati”, a declarat George Ureche.

Procesul tranzactiei a durat mai bine de jumatate de an si a fost finalizat saptamana trecuta, odata cu semnarea contractului de vanzare-cumparare ce presupune exit-ul total al familiei Berg din business-ul Berg Computers, cu continuarea managementului companiei sub conducerea Rodicai Berg, fost actionar majoritar.

Tranzactia cu Berg Computers a fost in mare masura facilitata de o echipa de management extrem de bine pregatita din partea vanzatorilor, in care sanatatea business-ului a fost completata de un sistem de raportare si de monitorizare a performantei extrem de riguros. Intr-o piata in care lupta pentru resurse este una acerba, Rodica Berg a construit un model de business sustenabil si predictibil. Ne bucuram ca am putut facilita o tranzactie cu un cumparator care impartaseste aceleasi valori” a spus Marina Pavel, Senior Manager PwC Romania.

Echipa de consultanti implicata in aceasta tranzactie a fost formata din George Ureche, Director si M&A Leader, Marina Pavel, Senior Manager si Marius Brinceanu, Senior Associate.

Sunt incantata de colaborarea cu PwC in aceasta tranzactie si apreciez profesionalismul si dedicatia echipei de consultanti in acest proiect. Ma bucur ca am gasit in PwC partenerii potriviti pentru a finaliza o tranzactie de succes si a duce povestea Berg Computers mai departe, alaturi de un investitor care sa ne poata sustine dezvoltarea intr-un mod accelerat“, a spus Rodica Berg, CEO Berg Computers.

Cu o istorie de 30 de ani, Berg Computers, fondata si condusa de familia Berg din Timisoara, este unul dintre cei mai agili dezvoltatori locali de software care au reusit ca, prin calitatea produselor si serviciilor oferite si prin cultura organizationala riguroasa, sa penetreze piata extrem de concurentiala a IT-ului romanesc si sa deserveasca un portofoliu impresionant de clienti. Berg Computers a finalizat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 13 milioane de lei si un EBITDA de 2,3 milioane de lei.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 156 de tari cu mai mult de 295.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

© 2021 PwC. Toate drepturile rezervate.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL