loader
Tablourile electrice de la Pavilionul Chirurgie si ATI al Spitalului Militar de urgenta Regina Maria au fost modernizate cu solutii inovatoare de la Schneider Electric

Tablourile electrice de la Pavilionul Chirurgie si ATI al Spitalului Militar de urgenta Regina Maria au fost modernizate cu solutii inovatoare de la Schneider Electric

Pavilionul functiona cu niste tablouri electrice vechi de peste 30 de ani, care aveau nevoie de modernizare pentru a deservi in conditii de siguranta toate echipamentele medicale instalate intre timp

Schneider Electric, liderul global in transformarea digitala a managementului energiei si automatizarii, a furnizat tablourile pentru modernizarea infrastructurii electrice a pavilionului A – Chirurgie si ATI - din cadrul Spitalului Militar de Urgenta Regina Maria din Brasov.

,,Ne-am dorit sa realizam lucrari de reabilitare si modernizare la acest pavilion, mai cu seama in contextul in care acesta acomodeaza sectia de CHIRURGIE si ATI, prin urmare, era necesara aducerea blocului operator si a saloanelor de terapie intensiva la nivelul normelor actuale de constructie  si siguranta a pacientilor”, mentioneaza col. Doru Telembeci, Directorul administrativ al unitatii militare.

Pavilionul functiona cu niste tablouri electrice vechi de peste 30 de ani, care aveau nevoie de modernizare pentru a deservi in conditii de siguranta toate echipamentele medicale instalate intre timp. Intreaga durata de derulare a proiectului de modernizare, de la nota conceptuala pana la receptia finala a fost de circa 3 ani.

Suntem constienti ca infrastructura electrica a unui spital este esentiala pentru buna desfasurare a actului medical”, completeaza Adrian Georgescu - Adca Proiect, cel care a elaborat proiectul de instalatii electrice. „Siguranta si securitatea pacientilor si a personalului medical constituie un obiectiv esential pentru orice proiectant, prin urmare am urmarit sa implementam la spitalul Regina Maria cele mai inovatoare solutii. Tablourile electrice Smart Prisma Med de la Schneider Electric combina avantajele intrinseci ale sistemului IT medical cu cele date de inalta fiabilitate si siguranta in functionare dovedite ale intreruptoarelor electrice, intr-o solutie unitara, provenind de la un singur furnizor.

Beneficiile majore ale implementarii acestor solutii vizeaza cresterea sigurantei pacientilor si a personalului medical prin reducerea riscului de socuri electrice, cresterea disponibilitatii pentru instalarea de noi echipamente si optimizarea costurilor de intretinere pe perioada de functionare a spitalului”.

Obiectivul nostru este sa sustinem administratiile spitalelor si institutiile guvernamentale de resort in procesul foarte necesar de modernizare a infrastructurii electrice a cladirilor, in asa fel incat echipamentele medicale moderne sa poata fi instalate si operate in siguranta, si astfel sa contribuim la constructia unor spitale sigure, reziliente si eficiente,” incheie Lucian Enaru, Director General Schneider Electric Romania.

Pana in acest moment, aproximativ 300 de tablouri cu solutii Smart Prisma Med de la Schneider Electric protejeaza instalatiile electrice ale salilor de operatie si terapie intensiva din peste 25 de spitale publice si private din Romania.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL