loader
PwC Romania a asistat Banca Transilvania in tranzactia de achizitie a entitatilor din Romania ale grupului ungar OTP

PwC Romania a asistat Banca Transilvania in tranzactia de achizitie a entitatilor din Romania ale grupului ungar OTP

Expertii PwC Romania au oferit servicii de due diligence financiar, fiscal si HR si suport in negocierea tranzactiei

O echipa de specialisti in tranzactii a PwC Romania a acordat servicii de due diligence Bancii Transilvania, cea mai mare banca din Romania, in tranzactia prin care a cumparat entitatile din Romania ale grupului ungar OTP, respectiv OTP Bank, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring si alte entitati.

Ne bucuram ca am asistat Banca Transilvania in aceasta tranzactie importanta atat pentru banca, care isi consolideaza prima pozitie pe piata, cat si pentru sectorul bancar romanesc. Multumesc intregii echipe care a lucrat alaturi de echipa BT si consultantii lor juridici pentru ca aceasta tranzactie sa se semneze”, a declarat Cornelia Bumbacea, Partner Deals PwC Romania.

Expertii PwC Romania au oferit servicii de due diligence financiar, fiscal si HR si suport in negocierea tranzactiei.

In general, fuziunile si achizitiile din sectorul bancar sunt determinate de o combinatie de factori strategici, financiari si de piata, avand ca scop crearea de institutii mai puternice si mai competitive, pozitionate mai bine pentru succesul pe termen lung. Achizitiile faciliteaza, de asemenea, accesul la talent si expertiza specializata, generand sinergii care imbunatatesc valoarea pentru clienti si competitivitatea pe termen lung in contextul dinamicilor in schimbare ale industriei”, a spus Ana-Maria Butucaru, Partener PwC Romania.

Tranzactia este supusa aprobarii din partea autoritatilor de reglementare.

Multumim Bancii Transilvania pentru increderea pe care ne-au acordat-o si care reconfirma experienta specialistilor PwC in asistarea unor tranzactii din sectoare strict reglementate precum cel bancar”, a aratat Andreea Mitirita, Partener PwC Romania.

Echipa de consultanti specializati in tranzactii a fost formata din Cornelia Bumbacea, Partener si Laura Paraschiv, Senior Manager. Serviciile de due diligence financiar au fost coordonate de Ana-Maria Butucaru, Partener, impreuna cu Catalina Gocea, Senior Manager si Oana Stoia, Senior Manager, iar cele de asistenta fiscala si HR au fost asigurate de echipa coordonata de Andreea Mitirita, Partener si alcatuita din Ramona Curta, Senior Manager, Monica Ardelean, Senior Manager, Bogdan Carpa-veche, Director si Gabriela Batir, Senior Manager.

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Europa de Sud-Est. Ca banca universala, acopera toate segmentele si liniile de business din domeniul financiar. Are 20% cota de piata, peste 4 milioane de clienti, aproximativ 10.000 de angajati, solutii de banking online de ultima generatie si o retea puternica de agentii la nivel national.

Despre PwC Romania

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 151 de tari cu mai mult de 364.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul consultantei pentru afaceri, auditului si consultantei fiscale. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL