loader
PwC Romania a acordat servicii de consultanta Orange Romania in procesul de achizitie de energie regenerabila pe termen lung

PwC Romania a acordat servicii de consultanta Orange Romania in procesul de achizitie de energie regenerabila pe termen lung

Proiectul a implicat o echipa de consultanti PwC Romania si PwC Polonia si a presupus definirea strategiei energetice, identificarea necesarului de energie regenerabila, a potentialilor furnizori de energie regenerabila si semnarea efectiva a contractului

O echipa de consultanti in domeniul energiei a PwC Romania a acordat servicii de consultanta financiara si pentru afaceri pentru grupul Orange Romania in procesul de achizitie de energie regenerabila pe termen lung. Companiile parte din Grupul Orange Romania au semnat cu ENGIE Romania primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreements).

Ne bucuram ca am fost alaturi de Orange in aceasta initiativa care se inscrie in strategia companiei de reducere a emisiilor de carbon. Proiectul a implicat o echipa de consultanti PwC Romania si PwC Polonia si a presupus definirea strategiei energetice, identificarea necesarului de energie regenerabila, a potentialilor furnizori de energie regenerabila si semnarea efectiva a contractului”, a declarat Dinu Bumbacea, Country Managing Partner PwC Romania.

Din echipa PwC Romania au mai facut parte Sorin Petre, Partener, Alexandru Enea, Director, Ioana Bara, Senior Manager si Romina Laurentu, Consultant Senior, iar echipa PwC Polonia a fost formata din Dorota Debinska-Pokorska, Partener, Jan Biernacki, Director si Dawid Gorol, Manager.

Orange este printre primele grupuri din Romania care au inteles beneficiile semnificative ale implementarii unui astfel de contract. Desi momentan nu este un proces usor de parcurs, semnarea acestui contract va ajuta compania in a-si atinge obiectivele de decarbonizare si va asigura stabilitatea, dar si reducerea preturilor de achizitie a energiei electrice”, a explicat Alexandru Enea, Director PwC Romania.

Contractul vPPA se incheie pe o perioada lunga de timp intre un dezvoltator de energie regenerabila si un cumparator interesat pentru achizitia de energie din surse regenerabile (hidroelectrica, solara sau eoliana). Printre beneficiile contractelor de acest tip se numara: acoperirea riscurilor de tranzactionare viitoare legate de fluctuatiile de preturi pe piata de energie si atingerea obiectivelor de consum de energie din surse regenerabile.

Acordurile de tip vPPA reprezinta o solutie pentru companiile care au un consumul total de energie electrica ce depaseste 25 GWh/an si care doresc sa faca tranzitia catre energie verde.

Securizarea acestui tip de contract necesita acoperirea unui numar de riscuri legate de modul in care sunt livrate volumele, echilibrarea lor, potentialele schimbari viitoare ale legilor sau provocarile fiscale si contabile.

Prezent pe piata din Romania din anul 1997, Orange este liderul industriei telecom din Romania, cu peste 10 milioane de clienti.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 152 de tari cu mai mult de 328.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.       

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL