loader
Proiect unic in portofoliul educational UMFST

Proiect unic in portofoliul educational UMFST

Laborator medical de avangarda, amenajat si echipat complet de grupul DENT ESTET in cadrul Facultatii de Medicina Dentara din Targu Mures

DENT ESTET, parte a sistemului medical MedLife, a inaugurat, vineri, 24 septembrie, in cadrul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie “George Emil Palade” din Targu-Mures, un proiect unic in portofoliul educational al facultatilor de medicina dentara din Romania, dedicat viitorilor specialisti in stomatologie.

Renovarea si amenajarea completa a unui laborator/sala de curs din cadrul Facultatii de Medicina Dentara din Targu Mures reprezinta o initiativa fara precedent atat pentru UMFST, ca mod de finantare, cat si pentru DENT ESTET, grupul de clinici dentare fiind recunoscut  de-a lungul timpului pentru investitiile pe care le-a facut in educatia si pregatirea tinerilor specialisti in stomatologie.

“Prin deschiderea acestui laborator, DENT ESTET devine parte a Facultatii de Medicina Dentara”, a declarat rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei. „Acest proiect are doua componente: una materiala, investitia fiind una semnificativa, dar la fel de importanta este abordarea, pe care as vrea sa o regasim ca pe un model de buna practica. Universitatile au nevoie de parteneri, iar cei din zona privata au nevoie de resursa umana calificata. Sper ca acest laborator sa fie un model de buna practica si sa poata fi replicat si in alta parte”.

Amenajarea spatiului dedicat studentilor a inclus doua aspecte centrale: conceptul avangardist, care s-a bucurat de implicarea directa a lui Karim Rashid, considerat unul dintre cei mai prolifici designeri ai generatiei sale, si dotarea acestuia cu echipamentele necesare unui laborator dentar, in vederea facilitarii accesului la pregatirea profesionala.

„Este o mare bucurie sa anuntam inaugurarea laboratorului DENT ESTET in cadrul Facultatii de Medicina Dentara din Targu Mures, un spatiu didactic nou, generos, modern si plin de culoare”, a declarat prof. univ. dr. Cristina Ioana Bica, decan al Facultatii de Medicina Dentara din Targu Mures. “Povestea si proiectul acestui laborator au inceput cu un zambet, adaugat miilor de zambete DENT ESTET, ce garanteaza succesul grupului de clinici stomatologice, care detine pozitia de lider pe piata de medicina dentara din tara. Inovativi in toate ramurile medicinei dentare si parteneri cu traditie ai facultatii noastre, dr. Oana Taban, fondator DENT ESTET, si Cristian Taban, director executiv, au avut si de aceasta data viziunea, curajul asumat si increderea de a lansa un proiect unic in portofoliul educational al facultatilor de medicina dentara din Romania. Totul pentru ca noi, Facultatea de Medicina Dentara, sa promovam performanta, iar studentii nostri sa beneficieze de standarde de educatie din cele mai inalte”.

Design-ul laboratorului – realizat de Ada Tache, cu participarea celebrului designer Karim Rashid.

Dr. Oana Taban a ales sa-i incredinteze realizarea acestui proiect tinerei arhitecte Ada Tache, care lucreaza din 2018 in echipa Karim Rashid Inc., din New York City, in pozitia de Spatial designer and Media Manager, si care mai intai a fost pacienta clinicilor stomatologice, devenind ulterior imaginea grupului. Echipa DENT ESTET a urmarit indeaproape evolutia profesionala a tinerei arhitecte, iar rezultatul proiectului de la Targu Mures a confirmat, si chiar depasit, asteptarile.

Alaturi de conceptul arhitectural al Adei Tache, viziunea celebrului designer Karim Rashid a fost esentiala in imbinarea armonioasa a elementelor din sala, cu scopul de a oferi studentilor un spatiu didactic in care se pot dezvolta profesional si care sa-i inspire in toate aspectele activitatii lor.

Cu peste 4.000 de creatii in productie si 300 de premii internationale, Karim Rashid este unul dintre cei mai renumiti designeri contemporani, fiind descris de revista Times drept „cel mai faimos designer industrial din toata America”. Autor a numeroase carti si un reputat speaker motivational, Karim Rashid considera ca “oamenii sunt pe pamant pentru a crea” si ii invita, cu fiecare carte, discurs si lucrare artistica, sa constientizeze importanta spatiului si a esteticii in descoperirea personalitatii si a propriului stil de viata.

Designul personalizat al laboratorului din cadrul Facultatii de Medicina Dentara din Targu Mures a avut drept inspiratie conceptele de tehnologie, digitalizare si medicina dentara a viitorului, fiind perfect adaptat nevoilor studentilor. Astfel, spatiul dedicat unui numar de 30 de studenti este impartit in doua sectiuni: de practica si de curs. Acestea comunica vizual, dar si cromatic, functionand ca un tot unitar, capabil sa raspunda atat nevoilor specifice ale unei sali de curs, cat si ale unui laborator dentar.

“Acest laborator a fost realizat cu si pentru oameni dragi, de care ne leaga o istorie aparte. Acest loc este, dupa cum stiti, unul foarte drag mie, de care ma leaga inceputul, primii pasi pe care i-am facut pe drumul spre implinirea mea profesionala. Este locul in care simt emotii speciale, care tin de o parte a sufletului meu dedicata tineretii, entuziasmului, dorintei de perfectionare si de evolutie din toate punctele de vedere”, spune dr. Oana Taban, CEO si fondator DENT ESTET. “In DENT ESTET, angajamentul pe care ni-l asumam fata de medici este la fel de important precum cel pentru pacienti. Prin acest proiect, ne-am dorit sa-i sustinem in drumul pe care si l-au ales, inca de la primii pasi ai formarii lor, pe bancile facultatii. Conceptul architectural semnat de tanara arh. Ada Tache si viziunea celebrului designer american Karim Rashid vor constitui o sursa de inspiratie pentru studenti, pentru ca acestia sa priveasca interactiunea cu viitorii lor pacienti dintr-o noua perspectiva, moderna si in pas cu tehnologiile viitorului”.

Karim Rashid: Ada Tache a creat un spatiu care emana pozitivitate si energie si care ii va inspira pe studenti.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenti rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, doamna decan prof. univ. dr. Cristiana Ioana Bica, membri ai Consiliului de Administratie al Universitatii, studenti, designerul Ada Tache, echipa DENT ESTET si parteneri ai grupului.

Desi celebrul designer american Karim Rashid nu a putut fi prezent fizic, acesta a dorit sa transmita un mesaj video celor prezenti in cadrul evenimentului, declarand ca este incantat de faptul ca echipa DENT ESTET crede ca design-ul unui spatiu este important pentru procesul de educatie, nefiind multe astfel de companii sau branduri in lume care sa inteleaga acest lucru.“Sunt incantat ca atat de multe personalitati s-au adunat in acest nou spatiu dedicat educatiei tinerilor specialisti in medicina dentara, creat de DENT ESTET. Vreau sa o felicit pe Ada Tache pentru design-ul unui spatiu atat de puternic si frumos. Este fantastic faptul ca echipa DENT ESTET crede ca design-ul unui spatiu este important pentru procesul de educatie si nu sunt atat de multe companii sau branduri in lume care sa inteleaga acest lucru. Legat de laboratorul DENT ESTET, cred ca Ada Tache a creat un spatiu care nu numai ca emana pozitivitate si energie, dar care inspira si ii va face pe studenti sa simta ca traiesc. Sunt entuziasmat ca un astfel de proiect a fost realizat si mandru de ea, dar si plin de respect pentru clinicile DENT ESTET pentru nivelul de tehnologie si digitalizare pe care il detin si pentru pozitia lor in stomatologie si pentru tot ceea ce au realizat pana acum in Romania. Sunt sigur ca vor continua sa se extinda si vor ajunge si in strainatate. Va doresc sa va bucurati si sa fiti inspirati de acest spatiu“, a transmis celebrul artist.

***

Despre DENT ESTET

DENT ESTET este inca de la infiintare, din anul 1999, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania, fiind recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara. Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din Romania.

Imagini

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA