loader
Programul Alimentar Mondial acorda Mastercard distinctia Hunger Hero

Programul Alimentar Mondial acorda Mastercard distinctia Hunger Hero

DAVOS - Programul Alimentar Mondial al Natiunilor Unite (PAM) i-a acordat distinctia Hunger Hero lui Ajay Banga, presedinte si CEO al Mastercard, in recunoasterea contributiilor deosebite aduse pentru indeplinirea obiectivului PAM, de a elimina foametea.

Distinctia Hunger Hero 2017 a fost acordata de catre directorul executiv al PAM, Ertharin Cousin, la dineul PAM din cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial in Davos, Elvetia.


In ultimii cinci ani, Mastercard si PAM au colaborat cu un scop ambitios: eradicarea foametei. Dat fiind ca tehnologia are capacitatea de a utiliza inovatia in procesul de distributie a hranei, parteneriatul cu Mastercard a adus idei noi la nivelul lantului operational al PAM, contribuind totodata la strangerea unor fonduri considerabile.


„Sub conducerea incredibila a lui Ajay, Mastercard este alaturi de PAM si de oamenii pe care ii ajutam oferindu-ne acces la cele mai noi tehnologii, cat si la reteaua vasta si generozitatea angajatilor care ne ajuta in misiunea noastra, de a elimina foametea”, a declarat Cousin.


„Acesta este doar inceputul; impreuna vom continua sa inovam solutii globale pentru a ne asigura ca pana si cei mai nevoiasi au acces la o alimentatie variata si bogata nutritional”.


De la inceputul crizei din Siria, 2,2 milioane de refugiati sirieni din Liban si Iordania au folosit carduri preplatite Mastercard pentru a cumpara alimente din magazinele locale, putand astfel sa ia cele mai bune decizii pentru alimentatia familiilor lor, in timp ce consumul realizat a contribuit la stimularea economiei locale. Prin implicarea lor, Mastercard si partenerii sai din industria bancara si din comert au strans fonduri prin care au furnizat peste 17 milioane de mese pentru copiii nevoiasi din intreaga lume.


„Aceasta distinctie recunoaste eforturile tuturor angajatilor Mastercard si este reprezentativa pentru o noua mentalitate, care transforma modul in care sectorul privat se poate implica in eforturi umanitare”, a declarat Banga. „In cadrul Mastercard, noi credem ca aceste eforturi incep prin a avea increderea ca mediul de afaceri poate actiona ca o forta a binelui in lume si ca, atunci cand sectorul privat si cel public isi unesc capacitatile, putem fi o forta a schimbarii, producand lucruri marete care produc o diferenta semnificativa”.


In cadrul parteneriatului, Mastercard si Programul Alimentar Mondial au derulat campanii si in Romania pe parcursul anului 2016. Astfel, fiecare plata cu cardurile Mastercard si Maestro in lanturile de magazine Auchan intre 1 septembrie si 1 octombrie, respectiv cele efectuate in cadrul retelei de librarii Carturesti intre 15 decembrie si 15 ianuarie generand automat o donatie din partea Mastercard, constand intr-o masa de pranz oferita in scolile din Rwanda.


Angajatii Mastercard au jucat un rol esential in cadrul parteneriatului, in contextul in care 18 membri ai companiei au acceptat functii temporare in birourile locale ale PAM pe parcursul anului 2016. Expertiza lor analitica a contribuit la obtinerea unor studii care au aratat ca fiecare dolar investit in pranzurile scolare returneaza sase dolari sub forma de beneficii educationale si medicale pentru elevi.


Revista Fortune a inclus recent Mastercard pe lista sa „Change the World” datorita eforturilor depuse de Mastercard pentru transformarea ajutoarelor umanitare pentru refugiati si alte persoane vulnerabile. Mastercard si-a propus ca pana in 2020 sa ajunga la 500 milioane oameni anterior exclusi financiar.


Puteti afla mai multe informatii despre activitatea PAM in cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial vizitand pagina www.wfp.org/davos.
 

Autori

foto
MASTERCARD EUROPE SPRL - REPREZENTANTA