loader
HUF HAUS a obtinut premiul Home of the Future pentru sistemul de incalzire cu gheata

HUF HAUS a obtinut premiul Home of the Future pentru sistemul de incalzire cu gheata

HUF HAUS a obtinut distinctia „Home of the Future” la Association of Gas Safety Managers (AGSM) Supplier Excellence Awards 2016, pentru instalatia sa de incalzire pe baza de gheata.

Acest sistem inovator reprezinta o sursa de incalzire de sine statatoare si vine in sprijinul ideii conform careia un mod de viata sustenabil poate fi obtinut cu ajutorul arhitecturii contemporane si al tehnologiilor de ultima generatie.


„Este o mare onoare pentru noi sa primim trofeul <>, acesta venind ca o recunoastere a eforturilor depuse de specialistii nostri in vederea dezvoltarii constante de noi tehnologii care sa indeplineasca dorintele clientilor nostri. Prin efortul lor si cu ajutorul partenerilor nostri de incredere, HUF HAUS a devenit un reper al arhitecturii moderne in intreaga lume, cu o traditie in excelenta de peste un secol”, a declarat Georg Huf, Managing Director HUF HAUS.


Aceasta tehnologie inovatoare si prima de acest tip a fost instalata in casa de prezentare HUF HAUS din Wezbridge, Surrey (Marea Britanie) si a fost proiectata in colaborare cu Viessmann, optand pentru sistemul de stocare a ghetii, un nou pachet usor de instalat, ce furnizeaza o sursa de caldura regenerabila pentru incalzirea sau racirea unei cladiri si a apei calde.


Sistemul include unul sau mai multe bazine dotate cu o tehnologie de extragere si regenerare a caldurii, care sunt umplute cu 10 m^3 de apa si montate in pamant. In timpul procesului de tranzitie al apei in gheata, energia este acumulata, iar un bazin de aceste dimensiuni genereaza echivalentul caldurii rezultate din aproximativ 100 de litri de combustibil. Aceasta metoda inovatoare, impreuna cu un panou solar, reprezinta o sursa de caldura de sine statatoare.


AGSM Supplier Excellence Awards, gala organizata anual in Marea Britanie, recunoaste importanta colaborarii si inovatiei in domeniul tehnologiilor de incalzire. Membrii asociatiei sunt responsabili pentru furnizarea caldurii in conditii de siguranta, respectand principiile sustenabilitatii si la preturi accesibile catre doua milioane si jumatate de locuinte, precum si in cladiri publice din Marea Britanie.