loader
Programele de vara Logiscool Romania integreaza activitati in aer liber cu sesiuni de programare a robotilor, creare de jocuri personalizate si editare de continut foto-video

Programele de vara Logiscool Romania integreaza activitati in aer liber cu sesiuni de programare a robotilor, creare de jocuri personalizate si editare de continut foto-video

Ele sunt dedicate copiilor si adolescentilor

Activitatile in aer liber ocupa un loc important in curriculumul programelor de vara Logiscool Romania din 2022, mai ales dupa ultimii ani in care interactiunile au avut loc preponderent online. Scoala de programare pentru copii si adolescenti cu varste intre 6 si 17 ani a deschis inscrierile pentru programele de vara, destinate celor care vor sa invete sa construiasca si sa programeze roboti, sa exploreze limbaje de programare si sa editeze continut foto-video. Copiii vor invata, de asemenea, sa creeze jocuri personalizate, folosind diferite instrumente si concepte de design de joc si, pornind de la propriile idei, sa creeze continut cat mai creativ si unic.

Copiii se pot inscrie deja pentru editia din vara aceasta, care va avea loc intre 13 iunie si 1 septembrie, cu programe  disponibile in toate cele 58 de locatii Logiscool din tara. Pe langa adaptarea programelor conform intereselor cursantilor, programele din aceasta vara ii asteapta pe copii si pe adolescenti cu o serie de activitati in aer liber, cu scopul de a facilita interactiunea dintre ei si a stimula dezvoltarea de noi abilitati, atat sociale, cat si practice. Pana acum, programele de vara Logiscool Romania au atras peste 10.000 de copii si adolescenti.

Logiscool Romania dezvolta permanent noi tematici educative si isi adapteaza constant curriculumul programelor de vara (limbaje de codare, robotica, creativitate digitala) in functie de nevoile cursantilor. Vara aceasta ne concentram in programa noastra pe activitati in aer liber, care au rolul de a dezvolta soft skill-urile elevilor. Astfel, prin participarea la programele de vara Logiscool Romania, copiii si adolescentii au posibilitatea sa deprinda atat abilitati hard, precum crearea si programarea de roboti, gandirea de jocuri personalizate si editarea de continut foto-video, cat si abilitati soft, prin activitatile de socializare in aer liber si prin cele de autocunoastere”, spune Indira Abdulvoap, Logiscool Romania.

                                     

Programele de vara Logiscool vin cu noutati pentru copiii si adolescentii pasionati de programare

In cadrul programelor de vara Logiscool, regasim de anul acesta programul actualizat al LEGO WeDo Future si Minecraft Orasul Eroilor, prin care copiii si adolescentii vor invata despre explorarea spatiului prin proiecte aplicate, fiind instruiti sa creeze si sa programeze propriii roboti astfel incat sa devina vehicule de explorare a planetelor.

Capacitatile logice ale copiilor vor fi dezvoltate prin crearea diferitelor moduri functionale de joc Roblox si prin crearea propriilor jocuri personalizate, invatand astfel limbajul de programare Lua, in cadrul taberei Roblox „Hacker”. Pentru a  exersa gandirea algoritmica a copiilor, parintii ii pot inscrie pe copii la Aventurile LEGO SPIKE. Cei pasionati de fotografie pot aprofunda studiul si pot crea continut foto-video unic cu ajutorul camerei de la telefonul mobil in cadrul taberei de fotografie si video pe smartphone.

Programele de vara Logiscool sunt organizate pe una sau mai multe zile, in functie de activitatile alese, dar exista si optiunea modulelor digitale de jumatate de zi, pentru aceia care prefera acest mod de explorare.

La inceputul acestui an, Logiscool a primit recunoastere din partea uneia dintre cele mai prestigioase institutii internationale de certificare a educatiei - Education Alliance Finland (EAF) pentru calitatea solutiilor de invatare. Acest certificat vine in urma unui proces complex de evaluare si confirma calitatea curriculumului Logiscool si eficienta platformei educationale oferite. In plus, certificarea EAF demonstreaza ca Logiscool asigura formarea de competente digitale si creative, prin cursurile de programare si robotica, atat in cadrul activitatilor de grup, cat si prin cele individuale.

In Romania, Logiscool este prezenta acum cu 58 de scoli de programare in aproape 40 de orase, unde copiii si adolescentii isi dezvolta abilitati pentru viitor si se formeaza ca viitori profesionisti pregatiti pentru nevoile din piata muncii, prin structura modulara a programei, cursurile, workshop-urile creative si taberele de vara. Logiscool isi propune sa incheie acest an cu 72 de scoli de programare in Romania.

Despre Logiscool

Logiscool Romania ofera cursuri de programare si robotica pentru copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Infiintata in prima parte a anului 2018, Logiscool Romania numara deja peste 50 de scoli de programare la nivel national si este in continua expansiune.

Logiscool Romania face parte dintr-o retea internationala de centre educationale, prezenta in 21 tari din Europa, America si Asia. Pana acum, peste 100.000 de elevi au participat la cursurile, taberele si evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea intr-un mediu placut si inspirational.