loader
Primul parteneriat din Romania dintre o asociatie pentru tineri si un accelerator: AIESEC-Techcelerator

Primul parteneriat din Romania dintre o asociatie pentru tineri si un accelerator: AIESEC-Techcelerator

Techcelerator si asociatia pentru tineri AIESEC au incheiat un parteneriat prin care studentii straini din aceasta retea internationala cu filiale in 126 de tari pot colabora, in premiera in Romania, cu start-up-urile inscrise intr-un program de accelerare.

Techcelerator sprijina financiar start-up-urile de tehnologie din Romania prin intermediul partenerului sau strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational pentru Competitivitate.

 Studentii internationali care doresc sa isi valorifice cunostintele pot aplica pe platforma opportunities.aiesec.org a asociatiei pentru a-si alege start-up-ul afiliat Techcelerator in cadrul caruia doresc sa efectueze un stagiu de practica. Cele patru zone de activitate pentru care pot aplica sunt: design grafic, dezvoltare web, marketing/PR, respectiv dezvoltarea afacerii. Stadiul de practica dureaza doua luni de zile, cu posibilitate de prelungire.

In prezent, opt studenti din sase tari (Brazilia, Danemarca, Egipt, Italia, Portugalia si Turcia) au fost acceptati in program. Dintre acestia, un student din Italia si-a inceput deja colaborarea cu start-up-ul BAAM pe zona de dezvoltare a afacerii. Alti patru tineri isi vor incepe stagiile de practica in ianuarie 2019. Techcelerator intermediaza procesul de evaluare a compatibilitatii dintre aplicanti si start-up-uri.

Acest parteneriat este o premiera in Romania pentru ca ONG-urile de tineret au avut colaborari pana acum doar cu corporatii, nu si cu acceleratoare. Noi suntem bucurosi sa punem resurse suplimentare valoroase la dispozitia start-up-urilor din cadrul Techcelerator, care sa ii ajute sa creasca mai rapid pe piete internationale si in zone care uneori pot fi trecute cu vederea, dar care joaca un rol important pentru un business. in plus, consideram ca entuziasmul start-up-urilor merge mana in mana cu energia tinerilor care vor sa traiasca aceasta experienta, asa ca exista numai beneficii de ambele parti. Suntem hotarati sa dezvoltam acest model de colaborare si pentru studentii din Romania pe care ii asteptam cu bratele deschise”, a declarat Cristian Apostol, Coordonator de proiecte in cadrul Techcelerator.

La randul sau, Ciprian Craciun, Director pentru parteneriatele nationale, AIESEC Romania, a adaugat: „Ne bucuram mult de colaborarea cu echipa Techcelerator; de la inceput au demonstrat ca sunt foarte deschisi si proactivi in a sustine acest proiect impreuna cu start-up-urile participante in accelerator. Acest parteneriat marcheaza un pas important in misiunea noastra de a dezvolta mediul antreprenorial din Romania prin conectarea start-up-urilor romane cu tineri pasionati de business pentru a creste afacerile locale”.

Start-up-urile din programul curent de accelerare Techcelerator sunt:

 

  • BAAM, piata imobiliara online bazata pe AI si Blockchain, care isi ajuta clientii sa cumpere proprietati in strainatate rapid, facand alegeri avizate, in siguranta si fara obstacole.

  • DCDN, retea de distribuire descentralizata a continutului web care creeaza un ecosistem transparent si echitabil pentru partajarea acestuia si distribuirea veniturilor.

  • FormulaDB, baza de date si platforma care implica un nivel minimal de codare ce permite utilizatorilor sa implementeze propriile aplicatii cu o intensitate mare de date. Nu sunt necesare abilitati prealabile de programare.

  • uVibe, ghid urban in timp real pentru alegerea celor mai bune locuri din oras pe baza semnalizarii sociale.

  • LiveCare, solutie hardware si software pentru monitorizarea, in timp real, a pacientilor spitalizati. LiveCarePatch este wireless, rezistent la apa, usor de purtat si destinat utilizarii zilnice.

  • Beez, aplicatie gratuita si distractiva care ajuta utilizatorii sa inceapa economisirea imediat, care le va permite sa atinga stabilitatea financiara prin planificarea bugetului si prin atragerea investitiilor fara efort.

  • XVision, aplicatie automata de analiza a radiatiilor X care poate genera si diagnostica o radiografie obisnuita prin furnizarea unei harti termice a ariilor de interes din imagine.

  • Stockberry, aplicatie care foloseste inteligenta artificiala si instrumente statistice avansate pentru a reda un indicator de sentiment relevant si a evalua riscul portofoliului tau de actiuni sau monede virtuale.

Cele opt startup-uri vor beneficia de o prima runda de investitii de cate 25.000 euro din partea partenerului strategic GapMinder. Noua editie a Techcelerator a inceput in noiembrie, dureaza 10 saptamani, si are loc atat in Bucuresti, cat si in Cluj-Napoca, cu ajutorul a 50 de mentori romani si straini. Techcelerator include sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifica a ecosistemului de start-up-uri si servicii de marketing. Start-up-urile vor avea, de asemenea, acces la comunitatile internationale pentru dezvoltarea si expunerea pe piata mondiala. La sfarsitul programului de accelerare, start-up-urile participante isi vor prezenta public proiectele la un eveniment de tip DemoDay pentru a atrage investitii suplimentare.

Proiectul demarat de AIESEC consta in stagii de practica prin intermediul carora studentii straini se pot alatura echipelor din mediul de business local, iar studentii din Romania pot aplica pentru experiente de practica similare in alte tari. Din anul 2016 AIESEC a conectat peste 130 de tineri inclinati spre antreprenoriat, din 30 de tari, cu start-up-uri, intreprinderi mici si mijlocii din Romania pentru a sustine si dezvolta mediul de business din tara.

 

Autori

foto
AIESEC TECHCELERATOR