loader

Prima evaluare a consultantilor autorizati pentru piata AeRO

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) organizeaza pe 14 ianuarie prima evaluare a reprezentantilor firmelor care au aplicat pentru a deveni Consultanti Autorizati pe piata AeRO.

Cele mai importante schimbari cu privire la sistemul alternativ de tranzactionare deja existent si operat de BVB sunt: reglementarile, conceptul si constructia plasamentelor private pentru actiuni, noile criterii de listare pentru companii si introducerea conceptului de Consultant Autorizat si rolul acestuia. Toate acestea reprezinta o noua abordare pentru finantarea companiilor prin piata de capital si pentru crearea de noi oportuntati de investitii pentru populatie si economiile sale.

 

Consultantul Autorizat este o persoana juridica care isi asume rolul de a oferi sprijin crucial pentru emitenti inainte de debutul lor si in timpul procesului de listare, dar si cu privire la cerintele de raportare si transparenta de dupa debutul emitentului.

 

Consultantul va fi, de asemenea, responsabil pentru consilierea companiilor cu privire la orice probleme juridice si administrative care apar, si va contribui la pregatirea documentatiei relevante, solicitata de catre participantii la piata.

 

Informatii despre activitatea desfasura de Consultantii Autorizati pentru AeRO si procesul de autorizare al acestora sunt disponibile pe website-ul BVB, in cadrul precizarilor tehnice. Lista de Consultanti Autorizati care vor putea actiona pentru piata AeRO va fi disponibila in sectiunea dedicata pietei AeRO de pe website-ul BVB.

Autori

foto
BURSA DE VALORI BUCURESTI SA