loader

Pretul apartamentelor vechi a scazut, in medie, cu 3% in 2012

Valoarea de cumparare a apartamentelor vechi, de la inceputul anului 2012 pana in prezent, a scazut in medie cu 3%, se arata intr-un studiu realizat de portalul Imopedia.ro

Bucurestenii au ales, in proportie de 12% sa isi cumpere garsoniere, 38% au optat pentru apartamente cu doua camere, 42%, apartamente cu trei camere, iar 8% au cumparat locuinte cu patru sau mai multe camere.
 
'In ceea ce priveste preferintele bucurestenilor in functie de zona, cele mai cautate cartiere din partea de nord a Capitalei au fost Baneasa, Bucurestii Noi si Aviatiei. Pentru partea de sud au fost preferate zonele Berceni - Popesti Leordeni, Brancoveanu, Oltenitei, in timp ce pentru estul Bucurestiului, datele noastre arata o preferinta pentru Titan, Pantelimon si Colentina. Cei care au dorit sa cumpere in partea de vest a orasului au ales, cu precadere, cartierele Militari, Drumul Taberei si Crangasi. Pentru apartamentele situate Central si Ultracentral in top se afla Unirii, Dorobanti si Universitate', a aratat Razvan Muntean, general manager, Imopedia.
 
Pentru anul 2012, cei mai multi dintre utilizatorii Imopedia.ro au ales locuinte cu suprafata cuprinsa intre 30-60 mp (39%), urmati de cei care au urmarit anunturile pentru apartamentele de 60-80 mp (37%). Numai 21% dintre cei aflati in cautarea unei proprietati la bloc au avut in vedere cumpararea unui apartament de peste 80 mp, iar la limita inferioara a cautarilor s-au situate garsonierele cu mai putin de 30 mp (3%).
 
In cursul anului 2012, bucurestenii s-au orientat, in general, spre locuintele cu un pret mediu de 60.000 euro (63%). 27% dintre ei au ales proprietati care costau intre 60.000 si 100.000 euro si doar 10% au cautat apartamente si vile cu un pret mai mare de 100.000 euro.
in privinta varstei imobilului, 70% dintre utilizatorii portalului imobiliar IMOPEDIA.ro au ales in cursul anului 2012, apartamentele situate in blocuri vechi.