loader

Postul Craciunului a readus in atentie beneficiile consumului de peste

Pentru ultimele doua saptamani din Postul Craciunului, real,- Hypermarket a pregatit o oferta imbatabila la raionul de peste proaspat, intr-un sortiment care include peste 100 de articole. In selectia permanenta a raionului sunt cuprinse si specii de animale marine rar intalnite in pescariile traditionale, precum dorada, bibanul de mare, caracatita, sepia, calamarii si crevetii

Oferta de peste de la real,- nu ignora nicio subcategorie: peste proaspat, peste afumat, peste congelat sau marinat, fructe de mare proaspete sau conservate de toate felurile (scoici, crustacee, cefalopode etc.), pesti de apa dulce sau sarata, intregi sau file etc.

'Tendinta catre o alimentatie sanatoasa se mentine constanta, raionul de peste fiind unul de destinatie predilecta pentru o mare parte a clientilor nostri. Sortimentul este structurat astfel incat sa acopere o paleta cat mai mare de necesitati, pentru a se plia pe bugetele clientilor nostri; prin urmare, avem la vanzare de la peste congelat, in segmentul economic, peste proaspat, peste intreg sau file si pana la cele mai sofisticate oferte gourmet. In orice caz, preocuparea noastra principala este aceea de a aduce cea mai buna calitate si prospetime, cu cel mai bun pret in orice categorie de produse, mai ales acum, in Postul Craciunului, cand pestele este unul dintre alimentele cele mai cautate', a declarat Cristian Palihovici, Manager de Categorie la real,- Hypermarket Romania.

Produsele proaspete, livrate de trei ori pe saptamana, sunt pastrate si expuse pe gheata, cu respectarea stricta a regulilor de siguranta a alimentelor impuse de un sistem de management auditat si certificat in conformitate cu cerintele standardului ISO 22000:2005 si cu normele HACCP, in asa fel incat orice posibil risc la adresa sigurantei alimentare este eliminat sau redus la cel mai scazut nivel. 'Le recomandam clientilor nostri atentie maxima in perioada de transport a pestelui, care este un aliment foarte perisabil. Normele de siguranta alimentara spun ca nu trebuie intrerupt lantul frigului, asa ca ar trebui sa se foloseasca sacose sau recipiente frigorifice pentru transportul pestelui de la magazin pana acasa, indiferent de anotimp. In plus, este bine ca pestele sa fie cumparat la sfarsitul traseului prin magazin. Deoarece prospetimea ne preocupa in mod constant, pestele proaspat, fie indigen, fie de import, este livrat de 3 ori pe saptamana, prin intermediul propriei platforme logistice', a mai spus Cristian Palihovici.

Avantajele consumului de peste si fructe de mare:

- Carnea de peste este gustoasa, usor digerabila, o valoroasa sursa de proteine care asigura aportul tuturor aminoacizilor esentiali cu putine calorii.

- Pestele si fructele de mare sunt o sursa importanta de vitamine (in special vitaminele A, B12, D si E) si minerale si oligominerale (iod, fosfor, potasiu, fluor, seleniu, cobalt, mangan, zinc, cupru, calciu etc.)

- Acizii grasi polinesaturati omega-3 sunt acizi esentiali pentru sanatatea omului, pe care organismul nostru nu ii poate produce in mod natural. Consumul bi-saptamanal de fructe de mare si peste, indeosebi pesti oceanici, precum macroul, heringul, somonul, codul, tonul, sardinele, ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare si joaca un rol important in functionarea creierului si in dezvoltarea armonioasa a organismului.

- Pestele gras contine cantitati semnificative de vitamina D, cu rol in procesele de absortie, metabolizare si fixare a calciului in oase, prevenind in acest fel aparitia osteoporozei.

- Cele mai sanatoase feluri in care se poate gati carnea de peste sunt la cuptor, la gratar sau in abur. La fel ca orice aliment, calitatile nutritive ale pestelui se pot pierde daca acesta este excesiv procesat sau prajit.

***

real,- Hypermarket Romania s-a lansat oficial in martie 2006 si opereaza 24 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara (4 in Bucuresti, cate 2 in Timisoara, Oradea si Constanta si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova. Reteaua magazinelor real,- comercializeaza aproximativ 70.000 de produse alimentare si nealimentare, provenind de la peste 1.700 de furnizori, dintre care 90% sunt din Romania.