loader
Peste 500 de oameni de business au participat la editia a treia a Smart Alliance Innovation SUMMIT, cel mai mare eveniment dedicat inovatiei romanesti

Peste 500 de oameni de business au participat la editia a treia a Smart Alliance Innovation SUMMIT, cel mai mare eveniment dedicat inovatiei romanesti

Marti, 6 noiembrie 2018, reprezentanti ai mediului de afaceri, asociatii internationale, specialisti IT, camere de comert si ambasade, dar si mediul academic si-au dat intalnire la cea de a treia editie a SMART ALLIANCE INNOVATION SUMMIT.

Desfasurat sub egida Centenarului Romaniei, evenimentul a adus laolalta peste 500 de participanti in jurul temei „Romanian Innovation Engine”.

Succesul evenimentului, care a avut loc la Hotel Intercontinental din Bucuresti, a fost dat de participarea a peste 40 de industrii diferite, de calitatea prezentarilor, si, nu in cele din urma de inovatiile aduse in discutie, atat din partea partenerilor dar mai ales din partea membrilor.

In cele trei sectiuni ale SUMMIT-ului au fost 23 de speakeri locali si internationali, lideri in domeniul lor, care au prezentat unele dintre cele mai inovatoare solutii tehnologice din Romania. Doua dintre paneluri au dezbatut unele dintre cele mai relevante aspecte ale sectorului ITC din Romania: Reshape the future of Romanian R&D, din care au facut parte antreprenori, oameni ai inovatiei si reprezentanti ai mediului academic si Romanian Innovation Engine, la care au participat unii dintre cei mai prolifici inovatori, membrii ai clusterului. 

„Inovatia romaneasca a fost din nou pusa sub lumina reflectoarelor, editia din acest an fiind diferita prin atentia sporita acordata crearii unui mediu propice pentru networking. Astfel, am creat Smart B2B MeetPoint, care a insumat 195 de minute de networking intens si aplicat.  Pe langa tehnologiile inovatoare pe care membrii si partenerii nostri le-au prezentat, participantii au luat contact si cu promotori ai business-ului romanesc peste hotare - camerele de comert si ambasadele - alaturi de care am reusit sa cream unul dintre cele mai bune evenimente de business pentru mediul romanesc de afaceri” a declarat Gabriel MUNTEANU, Presedinte Smart Alliance – Innovation Technology Cluster.  

In deschidere, Emanuela MODORAN, CEO Smart Alliance – Innovation Technology Cluster si Torkild FOLLAUG, CEO IKT Telemark, au prezentat, in premiera o platforma online care sa fie legatura intre IMM-uri, centre de cercetare si transfer tehnologic si parteneri internationali, unul dintre cele mai importante proiecte destinate matchmaking-ului international.

Reshape the future of Romanian R&D, moderat de catre Elena UNCIULEANU, Executive Manager la Reporting Center & Founder @Tech Ventures, a fost o sectiune interactiva, unde invitatii si audienta au cautat solutii fezabile pentru crearea de centre de cercetare si inovare in domeniul ITC din Romania. „Exista mult potential in Romania care ramane neexploatat. Start-up-urile romanesti au, cu siguranta, si competentele tehnice si creativitatea necesare pentru cercetare-dezvoltare si inovare, dar trebuie sa acorde aceeasi atentie si aspectelor care tin de business. O solutie este introducerea unor masuri care stimuleaza fondurile de venture capital pe piata romaneasca, care la randul lor pot acorda finantare, dar si indrumare cu privire la comercializare si internationalizare.” a declarat Eduard BEYER, Consultant, Deloitte & Treasurer/Board Member Romanian South African Business Association.

In cadrul dezbaterilor generale, membrii clusterului au prezentat concepte si solutii inovatoare deja ajunse la maturitate si, nu in ultimul rand, au demonstrat pe deplin ca fiecare are capacitatea de a deveni o piesa importanta din motorul inovatiei romanesti.

Sectiunea denumita Smart B2B MeetPoint, s-a derulat sub patronajul Ambasadei Republicii Africa de Sud in Romania si a ROSABA (Romanian South African Business Association) si s-a adresat celor  interesati de solutii concrete de promovare a inovatiei locale pe piata globala. Am fost onorati de participarea activa a camerelor de comert si de deschiderea lor catre inovatie si colaborare.

Deseurile electrice si electronice au cea mai mare rata de crestere la nivel global, protectia mediului de catre companiile active pe piata IT devenind o prioritate. „Pe masura ce comunitatea celor preocupati de aspectele de mediu a crescut, iar cei interesati sa recicleze au inceput sa se tot intrebe unde pot face acest lucru, raspunsul nostru  firesc a fost dezvoltarea unei noi versiuni a aplicatiei <<Unde Reciclam>> cu functionalitati extinse in beneficiul utilizatorilor, dar si al celor care doresc sa fie parteneri ai proiectului”. Andrei ORBAN, Presedinte Environ.

Am fost sustinuti, ca in fiecare an, de o buna parte din partenerii de tehnologie de nivel global, din care amintim BITDEFENDER, CANON, LENOVO, EATON, CERTSIGN, YSOFT, ZEBRA, dar si de Asociatia ENVIRON, CIO COUNCIL, BCPA si UNPR (Uniunea Nationala a Patronatelor Romane).

Civil Society Partners: AIESEC, ANSSI, Asociatia pentru Smart City si Mobilitate, BCPA - Brasoveanu, Cernat and Partners Law Firm, CIO Council, Asocitia Environ, ROSABA, Universitatea Spiru Haret, UNPR (Uniunea Nationala a Patronatului Roman), USH Pro Business.

Preferred Technology Partners: ASUS, Bitdefender, Canon, certSIGN, EATON, EPSON, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, IDS, Lenovo, MobileIron, Oracle Partner Network, Samsung, YSOFT, Zebra

Preferred Distribution Partners: Headtechnology, Ingram, RomsymData, Sama Consul, Veracomp.

International Network Partner: Ambasada Statelor Unite in Romania, Ambasada Republicii Africa de Sud in Romania, Ambasada Canadei in Romania, AMCHAM – American Chamber of Commerce in Romania, British Romanian Chamber of Commerce, Camera de Comert Bilaterala Eleno-Romana, Camera de Comert Romana-Belgiana, Camera de Comert si Industrie Polono-Romana, Camera de Comert si Industrie Romana-Germana (AHK Romania), Camera De Comert si Industrie Bilaterala Romano-Canadiana, Camera de Comert Olandeza Romana, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Camera de Comert si Industrie Bucuresti CCIB

Media Partners: Agerpres, Bursa, Canal 33, Business Review, Startup Cafe.

Autori