loader

Peste 1.000 de alergatori la startul editiei aniversare a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

Participantii au contribuit la strangerea a 12,000 de euro ce vor fi donati Comitetului National Paralimpic

DHL Express Romania cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Brasov a organizat in data de 20 iunie editia aniversara a evenimentului caritabil Maratonul DHL Stafeta Carpatilor pe traseul Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov. Startul a fost dat de fosta campioana olimpica la gimnastica, Andreea Raducan.

 

Sumele stranse la zi, in valoare de 12 000 de euro (taxe de inscriere si donatii separate) vor fi directionate catre Comitetul National Paralimpic, pentru a-i sustine pe sportivii paralimpici romani in drumul lor catre Olimpiada de la Rio din 2016.

 

“Anul acesta a fost un an deosebit pentru Maratonul DHL Stafeta Carpatilor: s-au implinit 10 ani de la prima editie. Ne bucuram ca, de la an la an, numarul participantilor creste si ca exista mult mai multe persoane pregatite sa alerge nu doar o stafeta, ci un semimaraton si chiar un maraton. Acest lucru se vede si in numarul de inscrieri la probele individuale de 21 si 42 de km. Ii felicit pe toti participantii, care, in ciuda vremii nefavorabile au continuat sa alerge pana la linia de Finish! Stafeta sportivilor paralimpici reprezinta un exemplu pentru noi toti – nu doar ca au dus cursa pana la capat, dar au realizat un timp de exceptie, clasand-use pe locul al III-lea! Felicitari tuturor participantilor pe care ii asteptam cu drag si anul viitor” a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express Romania.

 

„Am participat la maraton cu o echipa de paralimpici, sportivi extraordinari medaliati international. Cu varste cuprinse intre 17 si 36 de ani, fiecare participant a fost incantat sa participe si sa demonstreze ca pasiunea pentru sport nu tine cont de niciun fel de limitari si acestea pot fi depasite cu vointa si efort”, a declarat Sally Wood Lamont, Presedinte Comitetul National Paralimpic.

 

Noutatile editiei aniversare tin atat de partea de distractie oferita participantilor cat si sustinatorilor, un concert Smiley, dar si de partea tehnica si digitala: live streaming al competitiei, photo tagging pentru participanti (procedeu foto prin care fiecare participant va fi etichetat in fotografiile ce vor fi urcate pe contul de Facebook al Maratonului DHL Stafeta Carpatilor https://ro-ro.facebook.com/dhlmaraton si video finisher (procedeu prin care participantii vor primi o filmare HD cu momentul in care trec linia de finish).

 

Editia 2015 a maratonului a beneficiat de sprijinul si implicarea directa a sportivilor Andreea Raducan, Monica Rosu, Cristi Chivu dar si a mai multor persoane publice care s-au implicat activ participand in echipa de stafeta a persoanelor publice: Carmen Bruma, Jorge, Carmen Negoita, Doru Todorut. In plus, prezentatoare TV Andreea Berecleanu a fost prezenta la start pentru a-si arata sustinerea pentru sportivii paralimpici.

 

Multumiri speciale catre Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Politiei Rutiere Brasov, Politia Locala a Municipiului Brasov, Jandarmeria Municipiului Brasov.

 

 

 

Multumim partenerilor nostri Aggreko, Asociatia Bucharest Running Club , Aqua Carpatica, Biofarm, Brasov Marathon, Business 24, Chipitta, Camera de Comert si Industrie Brasov, Comitetul National Paralimpic, Directia pentru Sport a judetului Brasov, Doing Business.ro, EasyPlast, Europa FM, Federatia Romana de Rugby, Fara Asfalt, Generali, Kompass, Medlife, Men's Health, Ministerul Tineretului si Sportului, OMV Petrom Bucharest Half Marathon, Primaria Brasov, Raiffeissen Bucharest Marathon, Ro, Club Marathon, Smile Experts, Superfit, Vision Digitech, Wise Finance Solutions, World Class, Yves Rocher, Ziare.com.

 

Mai multe detalii despre eveniment: http://maratondhl.ro
Galerie foto: http://galerie.maratondhl.ro/
Rezultate: http://www.trackmyrace.com/en/running/event-zone/event/maratonul-dhl-stafeta-carpatilor/

 

CASTIGATORII MARATONULUI DHL STAFETA CARPATILOR 2015

Maraton
Feminin:
1. Mara Morosan
2. Didina Manole
3. Hannah Straw
Masculin
1. Moisa Ioan Pavel
2. Ionel Rapotan
3. Adrian Petrut
 

Semimaraton
Feminin peste 18 ani :
1. Bianca Bastucescu
2. Florentina Diana Yaharia
3. Oana Solomon
Masculin peste 18 ani :
1. Adrian Iordache
2. Virgil Topirceanu
3. Gabriel Negreanu
Masculin sub 18 ani:
1. Constantin Nemtanu
2. Alexandru Bucsa
3. Laurentiu Dobra
 

Stafeta
Masculin peste 18 ani :
1. Ro Club Maraton Walmark Ro
2. Smile Experts
3. Comitetul National Paralimpic
Masculin sub 18 ani:
1. Vision Digitech
Feminin peste 18 ani :
1. British School
2. Iubim Ciocolata
3. Optiplaza
Mixte peste 18 ani:
1. Tuborg
2. Yitec Running
3. Wise Fine Solutions
 

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL