loader
Pentru al doilea an consecutiv, Ericsson este lider global pe piata infrastructurii de retea 5G, potrivit clasamentului Frost Radar

Pentru al doilea an consecutiv, Ericsson este lider global pe piata infrastructurii de retea 5G, potrivit clasamentului Frost Radar

Prin clasarea pe prima pozitie in cel mai recent raport Frost Radar™, Ericsson isi confirma statutul de lider atat in ceea ce priveste inovatia, cat si cresterea pe piata infrastructurii de retea 5G

In anul 2021, pentru al doilea an consecutiv, compania Ericsson a fost desemnata lider global pe piata infrastructurii de retea 5G, in raportul Frost Radar. Acest lucru arata potentialul companiei de a inova si de a continua trendul ascendent pe care l-a inregistrat constant in acest domeniu, pornind de la retelele 2G si 3G la cele 4G si acum 5G.

Prin clasarea pe prima pozitie in cel mai recent raport Frost Radar™, Ericsson isi confirma statutul de lider atat in ceea ce priveste inovatia, cat si cresterea pe piata infrastructurii de retea 5G, care, conform companiei de consultanta Frost & Sullivan, cuprinde retelele de acces radio 5G (RAN), retele de transport si retele de baza (core).

Fredrik Jejdling, Vicepresedinte Executiv si Directorul Business Area Networks, in cadrul Ericsson, spune: „Raportul Frost Radar™ recunoaste investitiile Ericsson in domeniul tehnologic, cu beneficii majore pentru clienti. Concentrandu-ne, constant, pe inovare si pe dezvoltarea portofoliului 5G, ne propunem sa ramanem in fruntea topului si sa le oferim clientilor nostri solutiile de care au nevoie pentru a construi viitoarele retele de  comunicatii”.

Frost Radar™ evalueaza independent companiile cu o influenta semnificativa pe piata intr-o anumita industrie. Dupa cum se evidentiaza in metodologia Frost Radar™, scorurile de inovare si crestere sunt utilizate pentru a evalua gradul de inovatie al unei companii si capacitatea acesteia de a-si transpune inovatiile intr-o crestere constanta.

Raportul analizeaza evolutia celor mai importanti actori din industrie, companii care se remarca fie ca lideri generali de piata, fie ca lideri intr-un segment de piata sau lideri de opinie in anumite segmente de piata.

In ceea ce priveste rezultatul de top al companiei Ericsson, Troy Morley, Industry Principal, in cadrul Frost & Sullivan Information & Communication Technology Group, si autor al raportului, afirma: „In ultimii cativa ani, compania Ericsson a pus un accent deosebit pe ajustarea strategiei generale, cu focus pe profitabilitate. Potrivit companiei strategia sa a avut succes, chiar si in contextul provocarilor aduse de pandemie. Ca lider pe piata infrastructurii 4G, Ericsson intra pe piata 5G cu o baza mare de clienti, compania reusind atat sa isi pastreze actualii clienti, cat si sa isi dezvolte portofoliul, adaugand noi clienti”.

Pe langa acordurile comerciale *5G deja anuntate, numarul de clienti din portofoliul Ericsson care ar urma sa treaca la 5G in urmatorii ani este semnificativ.

In ceea ce priveste pozitionarea de top a Ericsson, bazata pe Indexul de inovare, raportul evidentiaza capacitatea companiei de a-si scala constant inovatiile la nivel global, de-a lungul diferitelor generatii de tehnologii mobile – de la 2G la 5G. Cele 108** retele 5G live,  care utilizeaza produsele si solutiile Ericsson din  48 de tari, reprezinta cel mai inalt standard pe care Frost & Sullivan l-a raportat public si, in acelasi timp, un element important care a stat la baza raportului citat.

Ericsson investeste sume semnificative in activitatile de cercetare si dezvoltare, lucru esential pe o piata in care tehnologia evolueaza mereu”, mai precizeaza Morley. „Avand ca obiectiv principal piata furnizorilor de servicii de comunicatii (CSP), portofoliul 5G al Ericsson include toate domeniile infrastructurii de retea 5G, generatiile anterioare de infrastructura de retea, precum si retelele private”.

Portofoliul de infrastructura de retea 5G al Ericsson cuprinde 5G RAN, dual-mode 5G Core si 5G Transport care abordeaza toate aspectele implementarii 5G - de la furnizarea de servicii cu latenta scazuta si latime de banda mai mare, asigurand un timp de raspuns instant pentru utilizatori si pregatirea viitoare a retelei pentru furnziorii de servicii de comunicatii. Portofoliul 5G al Ericsson include, de asemenea, solutii precum Ericsson Radio System, 5G Carrier Aggregation, Ericsson Spectrum Sharing, solutii de fragmentare a retelelor sau pentru automatizarea serviciilor si monetizarea 5G. Furnizorii de servicii de comunicatii au astfel la dispozitie solutii 5G care permit abordarea modulara atunci cand trec la o retea 5G cloud-native sau atunci cand vor sa isi extinda serviciile pentru a le oferi clientilor noi oportunitati de afaceri.

Amintim ca, in luna martie a anului curent, compania Ericsson a fost desemnata lider si in raportul Gartner® Magic Quadrant™.

Raportul complet Frost Radar™ poate fi descarcat de aici

**Aceste cifre au fost anuntate la momentul producerii si publicarii raportului Frost Radar. Cele mai recente cifre sunt disponibile aici

NOTE PENTRU EDITORI:

*172 de acorduri 5G comerciale, la data de 24 mai 2022

**121 de retele 5G comerciale live, in 54 de tari, la data de 24 mai 2022

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le ofera furnizorilor de servicii de comunicatii solutii complete pentru imbunatatirea conectivitatii si a serviciilor. Portofoliul companiei acopera domenii precum Retele (Networks), Solutii pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) si Business-uri Emergente (Emerging Business) si este menit sa sprijine clientii companiei in procesul de digitalizare, sa sporeasca eficienta companiilor acestora si sa ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovatiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei si ale conexiunii mobile la dispozitia a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listata la bursa din New York (NASDAQ), precum si la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Autori

foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL