loader
PayU achizitioneaza ZOOZ, furnizorul de tehnologie de plata din Israel, cu o viziune comuna de a crea un nou standard global in domeniul infrastructurii de plati

PayU achizitioneaza ZOOZ, furnizorul de tehnologie de plata din Israel, cu o viziune comuna de a crea un nou standard global in domeniul infrastructurii de plati

PayU anunta achizitia platformei tehnologice de plata ZOOZ.

Tranzactia sprijina extinderea continua a PayU in pietele emergente si vizeaza oportunitatea de 994 miliarde de dolari* pentru platile transfrontaliere.

Suma achizitiei ZOOZ este nedivulgata, dar aduce suma totala a investitiilor si achizitiilor PayU in fintech la nivel mondial la peste 350 milioane de dolari, de cand compania a inceput o serie de miscari strategice la nivel global in 2016 pentru a deschide accesul la serviciile financiare.

,,Achizitia vine dupa un parteneriat productiv intre PayU si ZOOZ de care au beneficiat deja comercianti care isi vand produsele in Romania. Cooperarea mai stransa va contribui la imbunatatirea platformei PayU Hub si va sprijini in continuare magazinele online care isi doresc sa se extinda in Romania si in afara granitelor tarii”, spune Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

Echipele ZOOZ si PayU vor colabora pentru a crea cea mai importanta infrastructura globala de plati a viitorului. Ca parte a acestei viziuni, vor dezvolta “Platforma sistemului de operare de plati”, o platforma de plata cuprinzatoare, modulara si extrem de flexibila, care poate sprijini evolutia comertului online si nevoile extinse ale industriei de plati. Primele functii ale platformei includ managementul fraudelor si raportarea in timp real sau rutarea inteligenta, pentru a ajuta si mai mult dezvoltarea comerciantilor nivel mondial.

Tranzactia vinde dupa un parteneriat de succes, care, pentru prima oara, a oferit comerciantilor PayU, precum Gett si Kiwi.com, acces la 2,3 miliarde de noi clienti de pe pietele emergente prin intermediul platformei PayU Hub proiectata de ZOOZ. Aceasta platforma beneficiaza de infrastructura de plati PayU si de tehnologia de ultima ora ZOOZ, pentru a oferi comerciantilor cu aspiratii globale acces la piete noi si stabileste un nou standard pentru platile transfrontaliere.

Ca parte a parteneriatului, la finalul verii 2018, co-fondatorul si CEO-ul ZOOZ, Oren Levy si CTO-ul Ronen Morecki vor deveni parte a echipei globale de Leadership PayU, concentrandu-se pe dezvoltarea tehnologiilor si a business-ului. Echipa ZOOZ compusa din 70 de experti tehnici si experti in plati va deveni, de asemenea, parte a echipei PayU, contribuind la cresterea capacitatilor tehnice ale companiei.

,,PayU este unul dintre cei mai activi investitori in spatiul fintech si cautam intotdeauna oportunitati de a inova si de a sustine cresterea comerciantilor din portofoliul nostru. Anuntul de astazi ilustreaza perfect aceasta filozofie in actiune si suntem incantati sa primim echipa ZOOZ si mai mult in lumea PayU. Lucrand impreuna pentru a crea prima platforma de , ne vom apropia si mai mult de implinirea misiunii PayU de a contribui la construirea unei lumi fara granite financiare." a declarat Laurent le Moal, CEO PayU.

Oren Levy, co-fondator si CEO al ZOOZ, a adaugat: "Dupa un parteneriat productiv de un an, viziunea noastra comuna de a crea un nou standard global in infrastructura de plati devine realitate prin achizitia ZOOZ de catre PayU. Contributia unica pe care o aducem in PayU este un strat tehnologic avansat, care nu numai ca ajuta comerciantii din intreaga lume sa-si imbunatateasca operatiunile si sa ofere o experienta mai buna clientilor lor, dar ofera si analize si capacitati de optimizare care le ofera insight-uri fara precedent".

In conditiile in care piata de comert transfrontalier se asteapta sa atinga 994 miliarde de dolari in 2020, aproape doua treimi din afacerile transfrontaliere vor proveni din pietele emergente, precum Asia si America Latina, potrivit unui raport Accenture*. Metodele de plata alternative inca reprezinta doua treimi din toate platile pe aceste piete.

ZOOZ a fost fondat in 2010 de Oren Levy si Ronen Morecki si s devenit unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de tehnologie de plati din Israel.

PayU face parte din Naspers, un grup global de platforme online si de divertisment si unul dintre cei mai mari investitori in tehnologie din lume. Dupa incheierea tranzactiei, ZOOZ va fi in intregime detinuta de Naspers, consolidand divizia de plati a grupului si sprijinind strategia sa de a-si dezvolta amprenta serviciilor financiare pe pietele emergente cu potential de crestere pe termen lung.
 

Autori

foto
PAYU ROMANIA SERVICES SA