loader
Ovidiu Sandor, CEO Mulberry Development, a fost desemnat EY Entrepreneur Of The Year Romania 2018

Ovidiu Sandor, CEO Mulberry Development, a fost desemnat EY Entrepreneur Of The Year Romania 2018

Ovidiu Sandor, CEO Mulberry Development, a fost desemnat aseara castigatorul competitiei EY Entrepreneur Of The Year Romania 2018. Antreprenorul a concurat pentru marele titlu alaturi de alti 43 de lideri de business si va reprezenta Romania in finala mondiala EY World Entrepreneur Of The Year, Monte Carlo, iunie 2019.

Mulberry Development, companie din Timisoara cunoscuta la nivel international pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare de top, precum City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj Napoca, deruleaza un proiect amplu de dezvoltare imobiliara mixta in centrul Timisoarei, denumit ISHO. Antreprenorul Ovidiu Sandor se implica activ in numeroase proiecte culturale din regiune, precum Bienala Art Encounters pe care o organizeaza.

In cadrul ceremoniei la care au participat peste 200 de reprezentanti ai comunitatii de business, Alexandru si Tudor Iliescu, fondatorii Mondly, au primit titlul EY Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation.

Infiintata la sfarsitul anului 2013, in Brasov, compania Mondly a dezvoltat o platforma educationala completa, care ofera solutii digitale de invatare a limbilor straine si pune la dispozitia utilizatorilor cursuri gratuite si cu plata in 33 de limbi. Cu un total de 1056 de cursuri dezvoltate, implementate intr-o singura solutie digitala, aplicatia are in prezent peste 40 de milioane de utilizatori din 190 de tari si un milion de recenzii.

De asemenea, in cadrul galei, s-a acordat un premiu de excelenta unei afaceri de familie de succes, care implica deja noua generatie in administrarea afacerii. Premiul Family Business Excellence Award i-a revenit familiei Boromiz, care conduce grupul Boromir.

Boromir, o companie nascuta din respect pentru traditie si familie, si-a construit intreaga gama de produse folosind retete traditionale si metode artizanale de productie. Fondata in 1994, in Ramnicu Valcea, compania are ca obiect principal de activitate achizitia, prelucrarea cerealelor si valorificarea superioara a fainii. Datorita echipei dedicate si a spiritului inovator, brandul este recunoscut la nivel national pentru calitatea si originalitatea produselor.

 „Editia din acest an a adus in competitie mai multe firme de dimensiuni mari, cu un brand deja consacrat. Am vazut mai multe cazuri de extindere regionala, prin achizitii, prin infiintarea de afaceri green field sau prin contracte externe semnificative. Structurile de guvernanta ale acestor firme evolueaza, iar inovatia este o prioritate. Dintre cei 43 de candidati intrati in competitie, 17 antreprenori romani s-au inscris la categoria Emerging Entrepreneur of the Year pe care, pentru prima data, am dedicat-o exclusiv firmelor din tehnologie, de la care asteptam un nou unicorn,” a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

Juriul EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2018

Pentru selectarea castigatorilor, juriul a examinat fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala.

Juriul independent a fost alcatuit din cinci antreprenori, dintre care doi castigatori ai editiei anterioare, Cristi Covaciu, CEO IPEC (castigator EOY 2016, Presedinte juriu), Daniel Dines, CEO UiPath (castigator Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing partner, ForeVest Capital Partners, Marius stefan, CEO Autonom Rent a Car si Vasile Armenean, CEO Betty Ice.

Antreprenorii care au concurat in competitia EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2018

Aceasta editie a adus in competitie 43 de antreprenori, lideri in sectoarele in care activeaza, avand impreuna o cifra de afaceri de peste 620 de milioane de euro si un total de peste 10.000 de angajati.

Cei sapte finalisti la categoria EY Entrepreneur Of The Year au fost:

  • Ovidiu Sandor, Mulberry Development – castigatorul titlului EY Entrepreneur Of The Year
  •  Mihai Marcu, Medlife
  •  Radu Timis, Cris-Tim
  •  Victor Mates, Apidava
  •  Mihai si Cristian Logofatu, Bittnet
  •  Andrei si Lucia Costea, Secom
  •  Laurentiu Badescu, S.I.L.D.B.V.

Cele trei premii din categoria Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation au fost acordate antreprenorilor:

  • Alexandru si Tudor Iliescu, Mondly – castigatori ai titlului Emerging Entrepreneur Of The Year
  • Calin Vaduva, Forthech – locul al doilea
  • Liviu Apolozan, DocProcess – locul al treilea

Din 2014, competitia EY Entrepreneur Of The Year, singura competitie antreprenoriala care se organizeaza la nivel global, are loc si in Romania. EY Entrepreneur of The Year se organizeaza in 145 de orase din 60 de tari de 30 de ani si premiaza antreprenorii pentru viziunea si directia strategica cu care isi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personala si, nu in ultimul rand, pentru impactul pozitiv asupra comunitatii.

 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SERVICE SRL