loader
Cefin Trucks, pe cale sa devina unul dintre cei mai mari jucatori din piata camioanelor

Cefin Trucks, pe cale sa devina unul dintre cei mai mari jucatori din piata camioanelor

Strategia Cefin Trucks de a maximiza profitul clientilor sai prin cea mai competitiva combinatie de produse si servicii se dovedeste corecta.

Cefin Trucks, unic importator si distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, anunta ca a devenit lider pe piata de vehicule destinate domeniului constructiilor, precum si pe segmentul de vehicule municipale, gratie rezultatelor obtinute in 2018. Miza pentru 2019 este o crestere importanta a cotei de piata si a segmentului de cap tractor pentru transport international, care reprezinta peste 75% din vanzarile totale pe piata romaneasca. Principala atractie din portofoliul Cefin Trucks este noul F-MAX, desemnat "Camionul Anului 2019".

“De la bun inceput, principalul nostru obiectiv a fost sa maximizam profitabilitatea clientilor nostri prin cea mai competitiva oferta, atat la vanzare, cat si la servicii post vanzare. Aceasta strategie s-a dovedit corecta: in primii doi ani de activitate, realizarile au depasit planurile initiale, dovedind ca know-how-ul echipei Cefin Trucks si gama de produse Ford Trucks sunt o combinatie sinergica si foarte potrivita pentru piata romaneasca. Castigam constant si in mod accelerat cota de piata pe toate segmentele in care suntem prezenti, consolidandu-ne, in acelasi timp, imaginea si recunoasterea, lucru dovedit de rata ridicata de clienti fideli, astazi peste 220, de care ne bucuram. Suntem foarte recunoscatori atat clientilor nostri cat si partenerilor de la Ford Trucks pentru ca ne-au dat, inca o data, sansa de a ne demonstra profesionalismul in domeniu. Increderea si suportul lor au fost decisive pentru a atinge aceste rezultate”, spune Stefano Albarosa, fondator si CEO Cefin Trucks.

Vrem sa ne mentinem pozitia de lider pe segmentele de constructii si vehicule municipale si sa extindem substantial cota de piata pe segmentul capete de tractor, cu F-MAX in portofoliu. Pentru a doua oara in istoria companiei Cefin, suntem hotarati sa devenim unul dintre cei mai mari jucatori din piata camioanelor grele. Ne-am propus sa ajungem, in 2019, la un minim de 450 de vehicule vandute, in crestere cu peste 28% fata de 2018. Cresterea este generata in primul rand de lansarea de anul trecut a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top in segmentul de transport international. Dorim sa fim prima alegere pentru transportatorii care isi doresc sa isi maximizeze profitabilitatea”, adauga Stefano Albarosa.

„Anul 2018 a fost un an de succes atat pentru Ford Trucks, cat si pentru Cefin Trucks. Romania a devenit cea mai mare piata din punct de vedere al volumului de vanzari, iar Cefin Trucks a fost premiat cu “Champions Award” pentru performantele lor remarcabile de vanzari si reparatii. Cefin Trucks va continua sa reprezinte marca noastra intr-un mod care ne va face mandri. Pe masura ce continuam sa extindem operatiunile europene, ne propunem sa crestem atelierele noastre de service de la 27 la 70 in 2019”, a  declarat Selim Yazici, Directorul General al Europei de Est si Balcani, Ford Trucks.

F-MAX este acum disponibil si pentru clientii nostri romani. Distinctia "2019 International Truck of the Year" arata unde ne aflam in „calatoria” noastra de productie de camioane. Acest vehicul si premiul castigat reprezinta rodul muncii noastre, munca noastra meticuloasa in domeniul cercetarii si dezvoltarii  precum si cunostintele si expertiza pe care le-am castigat de-a lungul multor ani. Acest premiu reprezinta o piatra de hotar in dezvoltarea noastra. Faptul ca 23 de membri ai juriului din 23 de tari diferite dau muncii noastre depuse in cercetare si dezvoltare recunoasterea pe care o merita este, de asemenea, foarte incurajator, a completat Selim Yazici.

Ford Trucks – evolutie accelerata pe piata romaneasca

Luna mai 2017 a marcat o etapa importanta in evolutia companiei, prin lansarea oficiala si inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding. In primul an de activitate, Cefin Trucks, in calitate de importator si distribuitor al Ford Trucks, a inregistrat vanzari de 157 de unitati (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de constructii si 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cota de 2,36%.

In al doilea an, compania si-a indeplinit si depasit obiectivul stabilit, surclasand deja, in semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenta traditionala pe piata. Numarul unitatilor vandute s-a dublat, ajungand la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru constructii, unde Ford Trucks este lider detasat de piata, 13% pentru segmentul vehicule specializate, cu 35% din piata de autovehicule municipale, unde Ford Trucks detine primul loc), iar cota de piata la 5%. Parcursul ascendent continua si in 2019, cu peste 150 de unitati de livrat in trimestrul intai, datorita unui flux accelerat de comenzi incepand cu trimestrul trei al anului 2018. Acest start este un semnal clar ca obiectivul anului 2019, de 450 unitati, poate sa fie usor depasit.

Oferta completa si un bilant pozitiv

La doi ani de existenta pe piata romaneasca, bilantul companiei include 140 de actiuni demonstrative si organizarea, de doua ori pe an, a concursului Best Driver Challenge, dedicat exlusiv soferilor conducatori de Ford. Prezenta companiei la toate evenimentele de profil din industrie a culminat cu evenimentul propriu de lansare a modelului F-MAX la Bucuresti, promovat ulterior la nivel national. Numai in luna noiembrie a anului trecut, F-MAX, vedeta portofoliului Ford Trucks, a fost prezentat publicului avizat in alte 6 orase din Romania (Baia Mare, Suceava, Cluj, Timisoara, Arad, Brasov). Cu aceasta ocazie, peste 2.000 de potentiali clienti au facut cunostinta cu noua cabina, iar multi dintre ei sunt deja mandri posesori ai acesteia.

Serviciile livrate de Cefin Trucks clientilor sai le asigura acestora o oferta completa, pe langa activitatea propriu-zisa de vanzare de vehicule noi Ford Trucks. Cefin Trucks este lider de piata in vanzarea de vehicule rulate, ofera servicii de asistenta tehnica de top prin centrele sale din Bucuresti, Brasov, Deva si Arad si, prin reteaua sa de parteneri de service, in Constanta, Craiova, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timisoara si Cluj si are in plan deschiderea a 3 noi locatii after-sales in 2019. Cefin Trucks ofera servicii de finantare interna si externa complexe, incluzand si servicii de trade in - buy back. Masinile Ford Trucks sunt livrate echipate standard cu sisteme de monitorizare prin GPS oferite de grupul Viasat. Echipa de vanzari s-a dezvoltat constant, de la 10 angajati, in 2016, la 16, in 2018. Tendinta de crestere se va mentine si in acest an, cand compania estimeaza ca numarul membrilor fortei sale de vanzari va ajunge la 21, pentru o acoperire teritoriala optima.

 

 

 

 

Autori

foto
AIC TRUCKS SRL