loader

Ovidiu Chiorean este noul partener al companiei de consultanta Crosspoint

Incepand cu luna noiembrie a acestui an, Ovidiu Chiorean s-a alaturat diviziei de investitii financiare in cadrul companiei de consultanta Crosspoint


Avand o experienta de peste 15 ani in domeniul consultantei financiare, acesta a lucrat pentru companii renumite din domeniu financiar, precum Deloitte, ABN Amro Bank, Raiffeisen Bank si Credit Suisse. Ovidiu Chiorean devine astfel cel de-al treilea partener al casei de consultanta Crosspoint, alaturandu-se lui Codrin Matei si Mihai Dumitrescu.


Ovidiu Chiorean a urmat cursurile Universitatii din Fribourg (Elvetia), Facultatea de Stiinte Economice si Sociale . Ulterior, a lucrat in calitate de credit-analist la Credit Suisse, in Fribourg. Totodata, acesta a predat cursuri de contabilitate, tinute in limba germana si franceza, la un liceu din acelasi oras din Elvetia.


În anul 2001, Ovidiu Chiorean a revenit in Romania, unde a lucrat ca Senior Relationship Manager, in cadrul Austrian-German Desk al Raiffeisen Bank, ocupand mai apoi functia de Area Manager, la ABN AMRO Bank.


Dornic de a oferi solutii de finantare in locul refuzurilor politicoase, a inceput consultanta financiara in anul 2004. În orasul sau natal, Targul Mures, a oferit consiliere companiilor interesate de imbunatatirea structurii datoriilor si celor care doreau sa obtina fonduri europene. De-a lungul carierei sale, noul partenerCrosspoint a consiliat si o firma in achizitia pachetului de control al unei firme tinta.


În perioada 2006-2012, Ovidiu Chiorean a facut parte din echipa Deloitte, ca manager Corporate Finance Advisory. In acest interval, printre clientii lui s-au numarat Ferrosan, BCR, Unicredit, Raiffeisen, BRD cat si actionarii Romtrans si Romaqua. De asemenea, a consiliat Ministerul Transporturilor cu privire la strategia de privatizare a companiei CFR Marfa.


”În conditiile economice actuale, finantarea companiilor si a tranzactiilor a devenit mai dificila, serviciile specializate si experienta devenind un ingredient mult mai necesar pentru succes.Cunoasterea investitorilor si a cerintelor acestorane fac capabili sa conducem procese cu sanse mari dereusita. Ridicarea unui fond de investitii regional este obiectivul principal pentru 2013,iar premisele sunt,in acest sens,deja avansate”,declara Ovidiu Chiorean.