loader
Orange Romania foloseste resurse alternative de energie pentru reducerea amprentei de CO2 asociata retelei sale

Orange Romania foloseste resurse alternative de energie pentru reducerea amprentei de CO2 asociata retelei sale

Compania face, astfel, un pas important pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite la nivelul Grupului Orange

Orange Romania anunta lansarea unui program derulat pe 4 ani, ce are ca scop cresterea procentului de energie verde folosit in reteaua Orange si, implicit, reducerea impactului asupra mediului prin folosirea de surse alternative de energie. Prima etapa a initiativei se deruleaza pana in 2024 si urmareste dotarea cu panouri solare a 300 de site-uri de retea, alaturi de 4 centre de interconectare comunicatii si centre de date, urmand ca numarul acestora sa continue sa creasca in a doua etapa, ce va dura pana in 2026.

Compania face, astfel, un pas important pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite la nivelul Grupului Orange si continua eforturile pentru implementarea de solutii ce vor alimenta retelele Orange din surse regenerabile, in paralel cu reducerea amprentei de CO2 aferenta activitatilor sale operationale.

Solutia de panouri solare din Constanta – startul spre o retea mai verde

Primul centru de interconectare comunicatii inclus in program este situat in Constanta, pe acoperisul acestuia fiind instalate si date in functiune 216 panouri solare cu o putere totala de 118kWp. Productia anuala de energie estimata pentru aceste panouri solare este echivalenta cu consumul anual al ~110 gospodarii cu un consum mediu lunar de 100 kWh/gospodarie. Solutia implementata in Constanta poate genera o reducere de pana la 80% a consumului orar de energie pe parcursul zilei pentru acest centru de interconectare comunicatii detinut de Orange in Romania.

                                            

In acelasi timp, in prima etapa a programului vor fi instalate panouri solare si pentru 300 de site-uri de retea din zona de Sud a tarii, regiune in care conditiile meteorologice permit maximizarea eficientei energetice a instalatiilor solare. Astfel, pe fiecare site de retea vor fi instalate 12 panouri, fiecare cu o putere totala de 6.4kWp, ceea ce se traduce printr-o productie anuala de energie solara echivalenta cu consumul anual al ~450 de gospodarii ce au fiecare un consum mediu lunar de 100 kWh/gospodarie.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA