loader
Orange Educational Program bilant 2022: 25 de ani de la prima editie si 3 noi generatii de absolventi

Orange Educational Program bilant 2022: 25 de ani de la prima editie si 3 noi generatii de absolventi

In cei 25 de ani de la lansarea primei editii, programul s-a dezvoltat si a devenit un parteneriat eficient si de referinta intre mediul privat si cel academic

In 1997, Orange era printre companiile care deschideau un drum in Romania, acela al implicarii in comunitate. Orange Educational Program, proiectul educational care creste viitoarele generatii de specialisti in telecomunicatii, este prima initiativa de responsabilitate sociala pe care compania a implementat-o.

De la lansare pana in prezent, peste 1200 de studenti au absolvit Orange Educational Program, peste 500 dintre acestia au luat parte la stagii de internship in cadrul Orange Romania, iar 165 au ales sa-si realizeze lucrarile de licenta in cadrul companiei. Investitiile realizate de Orange in program sunt de aproape 1 milion de euro, suma fiind reprezentata de burse oferite studentilor, dotarea laboratoarelor de curs si instalarea serviciului de wi-fi, ce ofera internet gratuit pentru studenti in toate salile de curs si biblioteca.

In cei 25 de ani de la lansarea primei editii, programul s-a dezvoltat si a devenit un parteneriat eficient si de referinta intre mediul privat si cel academic, fundamentat pe inovatie, cercetare si tehnologie, educatie si integrare pe piata muncii si, bineinteles, pe responsabilitate sociala.

Astazi, Orange Educational Program este prezent in cele mai importante centre universitare din tara: Universitatea Politehnica din Bucuresti (din 1997), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (din 2018), Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (din 2020), Universitatea Ovidius din Constanta (din 2020), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (din 2021), Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (din 2021), Universitatea  Politehnica din Timisoara (din 2021), Universitatea de Vest din Timisoara (din 2021) si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (2022).

In acelasi timp, momentul aniversar este completat de inca o realizare. In data de 1 noiembrie, 3 noi generatii de absolventi, 2020, 2021, 2022, ai Orange Educational Program Universitatea Politehnica din Bucuresti au fost premiati in cadrul Galei de absolvire. 99 studenti au fost invitati la festivitate pentru a primi diploma de absolvire a Orange Educational Program. Este primul eveniment festiv din cadrul programului dupa restrictiile impuse de pandemie.

Ne mandrim cu traditia responsabilitatii sociale pe care am initiat-o acum 25 de ani prin Orange Educational Program si suntem recunoscatori partenerilor nostri pentru ca au ales sa ni se alature in formarea viitorilor specialisti in domeniul telecomunicatiilor. Orange Educational Program este unul dintre programele de referinta public-privat in domeniul educatiei, care ofera studentilor cadrul pentru cercetare si inovare, posibilitatea de a interactiona cu cele mai noi tehnologii, de a lucra alaturi de mentorii Orange si de a-si transpune in practica proiectele educationale. La absolvirea programului, studentii au competente si abilitati in plus pentru integrarea pe piata muncii si chiar sansa de obtine un loc mult mai bine platit ca urmare a experientei castigate. Ne bucuram ca Orange este atat mediul de transpunere in practica a inovatiilor acestor tineri, cat si prima lor interactiune cu un angajator”, a declarat Marius Maican, Chief Technology Officer, Orange Romania.

Mai multe detalii despre Orange Educational Program sunt disponibile aici: education.orange.ro.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA