loader
Octavic si Modex simplifica raportarea ESG a fabricilor inteligente cu ajutorul tehnologiei blockchain

Octavic si Modex simplifica raportarea ESG a fabricilor inteligente cu ajutorul tehnologiei blockchain

Scopul acestei colaborari vizeaza imbunatatirea protectiei datelor, trasabilitatea informatiilor care stau la baza raportarii indicatorilor ESG si practicile de gestionare a identitatii, prin integrarea functionalitatilor blockchain in platforma Octavic pentru fabrici inteligente

Octavic, furnizor de solutii digitale pentru Industria 5.0, anunta incheierea unui parteneriat cu Modex, unul dintre cei mai importanti furnizori ai tehnologiei blockchain pentru intreprinderi, pentru simplificarea procesului de raportare ESG a fabricilor inteligente.

In urmatorii trei ani, majoritatea unitatilor de productie vor fi nevoite sa bifeze si sa raporteze intr-o forma mai detaliata, dar si mai accesibila, o serie de criterii de sustenabilitate referitoare la protectia mediului, responsabilitate sociala, drepturile omului si factori legati de guvernanta corporativa - conform celor mai recente reglementari europene.

 „Ne dorim sa vedem cat mai multe fabrici sustenabile si in Romania, odata cu integrarea tehnologiei blockchain in procesele de raportare ESG. Incepand de acum, managerii de productie pot atinge mult mai usor obiectivele ecologice, fiindca am simplificat semnificativ aspectele legate de reglementare si conformitate cu exigentele europene. Astfel, fabrica poate asigura auditorii ca nu au fost manipulate datele pentru raportare, de exemplu. Colaborarea cu Modex ne permite sa oferim acum solutii complete de digitalizare pentru fabrici”, declara Paul Harfas, cofondator Octavic.

Scopul acestei colaborari vizeaza imbunatatirea protectiei datelor, trasabilitatea informatiilor care stau la baza raportarii indicatorilor ESG si practicile de gestionare a identitatii, prin integrarea functionalitatilor blockchain in platforma Octavic pentru fabrici inteligente.

Parteneriatul nostru cu Octavic reprezinta o oportunitate excelenta de a impulsiona inovarea in procesele de productie, precum si de a transforma modul in care diferite industrii abordeaza si utilizeaza tehnologia blockchain. Scopul nostru nu se rezuma doar la tintirea punctelor forte din digitalizarea industriala, ci si la aratarea beneficiilor reale ale integrarii acestei tehnologii in fabricile inteligente”, a declarat George Darie, Chief Business Officer la Modex.

Primul proiect comun al celor doua companii se va concentra pe integrarea tehnologiei blockchain in solutiile de monitorizare a energiei electrice consumate in fabrici, pentru securizarea datelor folosite in rapoartele non-financiare. Acest proces va inlesni considerabil auditarea informatiilor, dar si eforturile de conformitate cu noile reglementari de raportare a sustenabilitatii adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Practic, o solutie inovatoare de gestionare a datelor si de trasabilitate, denumita Modex Ledger DB, va sustine sistemul de digitalizare a fabricilor furnizat de Octavic. Capabilitatile bazate pe blockchain ii vor imbunatati eficienta prin interactiuni simplificate intre nivelurile de productie si va asigura interoperabilitatea, prin crearea unui ecosistem securizat, non-invaziv, permitand bazelor de date sa se conecteze sau sa partajeze informatii fara a compromite securitatea.

OCTAVIC e furnizor de solutii digitale originale pentru industria 5.0.

Sistemul OCTAVIC se pliaza pe orice proces de productie, din orice industrie si ofera un avantaj competitiv esential fabricilor, prin transformarea acestora in unitati smart. Cu ajutorul tehnologiilor ca deep AI, machine learning si IoT, managerii de productie pot eficientiza rapid costurile prin gestionarea pierderilor, monitorizarea energiei, mentenanta predictiva, eliminarea erorilor umane si reducerea activitatilor repetitive. De asemenea, compania contribuie la cresterea scorului de sustenabilitate a fabricilor, cu ajutorul modulului de monitorizare a energiei electrice consumate. Compania a fost infiintata in 2016, in Oradea, de Paul Harfas si Felix Blaga, iar datorita functionalitatilor flexibile, intuitive si usor de instalat, sistemul digital OCTAVIC e utilizat acum de cele mai mari brand-uri din industriile pharma, food&beverage, tobacco si automotive din Europa de Est.

Modex, unul dintre cei mai importanti furnizori de tehnologie blockchain pentru intreprinderi, permite organizatiilor de toate dimensiunile sa-si imbunatateasca sistemele de gestionare a datelor prin solutiile sale inovatoare. Compania are sedii in Londra, Bucuresti, Silicon Valley si Gibraltar, unde echipe de cea mai inalta calificare dezvolta si implementeaza solutii blockchain avansate pentru companii, care se aplica la o gama larga de nevoi de business si permit integrarea tehnologiei blockchain in produse si servicii software utilizate in mediul enterprise. Misiunea Modex este de a simplifica modul in care companiile lucreaza cu blockchain si a le ajuta sa genereze valoare si sa isi optimizeze operatiunile utilizand aceasta tehnologie.