loader
Honeywell si Universitatea Politehnica din Bucuresti au inaugurat un nou laborator universitar/centru de instruire, in cadrul Facultatii de Energetica

Honeywell si Universitatea Politehnica din Bucuresti au inaugurat un nou laborator universitar/centru de instruire, in cadrul Facultatii de Energetica

In laborator vor putea fi instruiti, in fiecare an, cateva sute de studenti care vor invata astfel sa lucreze cu software-uri de ultima generatie dezvoltate de Honeywell si, in acelasi timp, sa testeze aceste solutii

• Noul laborator - "Centrul de Instruire Honeywell pentru Surse Regenerabile de Energie" – este cel de-al saptelea deschis de companie in universitatile din Romania, pana in prezent

• Noul laborator va putea fi utilizat de cateva sute de studenti pe an

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si Honeywell au inaugurat astazi un nou laborator, complet echipat cu tehnologie de ultima generatie dezvoltata de companie. Centrul de Instruire Honeywell pentru Surse Regenerabile de Energie va functiona in cadrul Facultatii de Energetica, iar prin intermediul sau studentii vor avea acces la solutii software performante utilizate de companii din intreaga lume care activeaza in domeniul producerii energiei regenerabile.

In laborator vor putea fi instruiti, in fiecare an, cateva sute de studenti care vor invata astfel sa lucreze cu software-uri de ultima  generatie dezvoltate de Honeywell si, in acelasi timp, sa testeze aceste solutii. Astfel, vor avea ocazia sa puna in practica cunostintele tehnice dobandite in timpul cursurilor si sa se pregateasca pentru o cariera in domeniu, in timp ce se familiarizeaza cu aceleasi tehnologii utilizate si de inginerii Honeywell in cadrul proiectelor din sfera energiilor regenerabile.

Ne bucuram foarte mult sa contribuim la dezvoltarea comunitatii de experti in domeniul tehnologiei, de pe plan local. Ne implicam constant in parteneriate alaturi de comunitatea academica, prin intermediul carora inginerii sa isi poata crea baze cat mai solide pentru viitorul lor si ne angajam sa continuam cu acest angajament in Romania si in anii care vor urma. Sper ca studentii de la Facultatea de Energetica sa gaseasca in acest laborator toate resursele de care au nevoie pentru a-si construi o cariera solida in domeniul energiilor regenerabile si a construi astfel drumul spre progres”, a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell Romania.

Laboratorul de la Facultatea de Energetica este dotat cu doua sisteme modulare de instruire pentru producerea energiei din surse regenerabile – unul pentru tehnologia specifica energiei eoliene (Wind Energy Training System) si unul pentru tehnologia specifica energiei solare (Solar Energy Training System). Ambele sunt monitorizate si controlate de un sistem simulat de tip DCS (Distributed Control System) dezvoltat de Honeywell, numit Experion PKS, care ruleaza pe un server de inalta performanta.

Studentii vor putea, de asemenea, sa acceseze si un sistem simulat de DCS-C300 (cel mai puternic controller de DCS din gama Honeywell). Una dintre principalele caracteristici ale acestuia este flexibilitatea, putand fi integrat cu multiple alte sisteme de automatizare, de la diversi furnizori. Sistemul le ofera studentilor posibilitatea sa construiasca si sa testeze diferite aplicatii si sisteme utilizate in sectorul energiilor regenerabile.

Mihnea Costoiu, rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, a declarat: „Romania are o industrie Energetica in tranzitie, iar o parte importanta a obiectivului nostru, ca universitate, este sa furnizam specialisti inalt calificati care sa poata sprijini dezvoltarea acestei industrii. Centrul de instruire pe care il inauguram alaturi de Honeywell va ajuta un numar mare de studenti si specialisti sa se familiarizeze cu noile tehnologii utilizate in domeniul surselor regenerabile de energie. Laboratorul va oferi o experienta care in mod cert le va creste oportunitatile de dezvoltare in cariera. In acest context, parteneriatul solid dintre Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si Honeywell are ca obiectiv formarea profesionistilor de maine in domeniul surselor regenerabile de energie”.

Acesta este cel de-al saptelea laborator universitar inaugurat de Honeywell in cadrul universitatilor din Romania, ca urmare a colaborarii stranse dintre companie si sistemul de invatamant. La acest moment, numarul laboratoarelor deschise de Honeywell in cadrul Universitatii POLITEHNICE din Bucuresti este de patru, alte trei functionand la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti.

Aceste investitii fac parte din programul de responsabilitate sociala Honeywell Hometown Solutions, iar initiativa a fost lansata in tara noastra in urma cu mai bine de sase ani, avand ca obiectiv dezvoltarea noilor generatii de specialisti in domeniu din Romania.

Honeywell va continua sa se implice in consolidarea educatiei in domeniile STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) in tarile in care activeaza, punand la dispozitia profesorilor si a studentilor resursele si cadrul practic de care au nevoie in procesul de predare, studiu si pentru imbunatatirea abilitatilor tehnice.

Despre Honeywell

Compania Honeywell (www.honeywell.com) furnizeaza solutii specifice industriilor, printre care se numara: produse si servicii aerospatiale, tehnologii de control pentru cladiri si spatii industriale, precum si materiale avansate. Tehnologiile companiei ajuta aparatele de zbor, cladirile, unitatile de productie, distribuitorii si angajatii sa devina mai conectati, contribuind la o lume mai inteligenta, mai sigura si sustenabila.

Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate sociala al Honeywell, se concentreaza pe trei zone de o importanta deosebita: Educatie in Stiinta si Matematica, Sustenabilitate si Ajutor Umanitar. Compania Honeywell isi propune sa contribuie la rezolvarea provocarilor care vizeaza protectia mediului si a celor de ordin social, prin intermediul resurselor sale si a implicarii angajatilor in diferite proiecte, care sa aduca un puternic impact pozitiv la nivelul comunitatilor din intreaga lume. 

Despre Honeywell Romania

Infiintata in plan local in 1998, Honeywell activeaza in Romania prin patru companii, incluzand centre de excelenta si unitati de productie, avand peste 3.000 de angajati. Operatiunile sale cuprind urmatoarele arii de business: solutii de automatizare si control, software pentru managementul proceselor industriale, sisteme de siguranta, management si securitate pentru cladiri, precum si solutii de productivitate si protectie a angajatilor din zonele de productie si distributie. Pentru detalii despre Honeywell Romania, vizitati https://www.honeywell.com/en-us/global/en-ro.

Despre Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai mare universitate cu profil tehnic din tara si singura universitate membra CESAER din Romania si membra totodata a unui consortiu din cadrul Universitatilor europene (EELISA).

Traditia institutiei, acumulata in cei 205 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascali ai neamului, dar si ale generatiilor de studenti, nu reprezinta insa singurul argument convingator. Astazi, Universitatea Politehnica din Bucuresti cunoaste un continuu proces de modernizare, aflandu-se intr-un permanent dialog cu mari universitati din lume.

Misiunea Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti a fost gandita ca o imbinare de educatie, cercetare si inovatie, fapt ce reprezinta cheia catre o societate si o economie a cunoasterii. Crearea cunoasterii in primul rand prin cercetare stiintifica, raspandirea ei prin educatie si instruire profesionala, diseminarea ei prin tehnologia informatiei si utilizarea inovatiei tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universitatii.

Despre Facultatea de Energetica

Facultatea de Energetica a fost infiintata in anul 1950, din necesitatea de a asigura in tara noastra specialisti in domeniul producerii, transportului si utilizarii energiei electrice, pe fondul cresterii cererii de energie electrica si termica dupa cel de-al doilea razboi mondial, precum si pentru a realiza instalatii industriale moderne, un sistem energetic interconectat la nivel national pentru alimentarea obiectivelor industriale majore si unitati specializate de cercetare, proiectare si executie.

In prezent, Facultatea de Energetica ofera programe de studii de licenta, masterat si doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile si conditii de studiu la nivel mondial pentru mai bine de 2.000 de studenti anual. Pregatirea studentilor se realizeaza in laboratoare modernizate, cu echipamente de ultima generatie, tehnica de calcul, multimedia si acces la Internet, care insumeaza peste 1.000.000 Euro investiti in dotare in ultimii 5 ani.

                                                       

Autori

foto
HONEYWELL ROMANIA SRL
foto
UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI