loader
O treime dintre angajatii Gebruder Weiss Romania au o vechime de peste 5 ani in companie

O treime dintre angajatii Gebruder Weiss Romania au o vechime de peste 5 ani in companie

Gebruder Weiss Romania, jucator al pietei locale de transport si solutii logistice, este una dintre companiile de profil unde cca. 38% dintre angajati au o vechime mai mare de 5 ani in cadrul organizatiei

• 50% dintre functiile de Middle si Top Management, ocupate de angajati promovati intern

• Crestere anuala a structurii de personal de 10%

• Compania investeste constant in programe de formare profesionala

Atitudinea colaborativa, comunicarea continua si derularea de programe destinate angajatilor fac din Gebruder Weiss Romania, jucator al pietei locale de transport si solutii logistice, una dintre companiile de profil unde cca. 38% dintre angajati au o vechime mai mare de 5 ani in cadrul organizatiei.

Atat local, cat si global, salariatii a fost intotdeauna principala noastra resursa si ne-am dorit sa investim permanent in retentia acestora si in programe care sa le faciliteze ascensiunea in cariera. Datorita acestei politici, avem, in acest moment, un procent important de angajati cu mai mult de 5 ani in companie, in timp ce cca. 12% ne sunt alaturi de peste 10 ani”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebruder Weiss Romania.

In acest moment, Gebruder Weiss Romania are 700 de angajati, compania marindu-si echipa de la an la an cu cca. 10%. Doar in ultimii 5 ani, au fost recrutate 210 persoane noi. Cea mai mare parte a personalului companiei, 60%, activeaza in zona de depozite, in timp ce 40% isi desfasoara activitatea in birouri.

Potrivit reprezentantului companiei, 57% dintre angajatii companiei isi desfasoara activitatea in hub-ul Bucuresti, zona in care, de altfel, detine cele mai multe depozite din tara. 16% provin din filiala din Arad, iar Cluj-Napoca si Sibiu mai insumeaza cca. 15%.

Din dorinta de a oferi angajatilor cadrul de lucru de care au nevoie si care sa ii motiveze, am investit permanent in dezvoltarea acestora. Consideram ca trainingurile au rolul de a pregati salariatii pentru sarcinile ce le sunt incredintate, si le ofera acestora increderea necesara ca sa performeze corespunzator. De asemenea, programele de training si dezvoltare a carierei cresc atat productivitatea individuala, cat si pe cea la nivel de echipa”, a mai spus Viorel Leca.

Potrivit afirmatiilor sale, acest lucru determina un grad gestionabil al rotatiei de personal, care se ridica la cca. 25%.

Un alt aspect important este principiul de baza al companiei ce vizeaza promovarea din interior de fiecare data cand acest lucru este posibil, recrutarea externa fiind utilizata ca o optiune secundara. Se ofera numeroase variante de instruire si pregatire, pentru ca angajatii sa simta un sprijin constant al ambitiilor lor profesionale. Spre exemplu, pe partea de depozit, un posibil traseu al carierei poate porni de pe pozitia de manipulant de marfuri, ulterior angajatul poate obtine o certificare ISCIR, urmand anumite cursuri al caror cost este suportat de companie, si avansa pe pozitia de stivuitorist. Ulterior, in urma programelor de dezvoltare de abilitati manageriale pe care le organizam, poate ajunge sa ocupe pozitia de sef de echipa”, a exemplificat Viorel Leca.

Potrivit afirmatiilor sale, cca. 50% dintre angajatii ce ocupa pozitii de top sau middle management au promovat intern, in decurs de 10-15 ani, ocupand anterior pozitii care le-au oferit o perspectiva si o intelegere extinsa asupra business-ului.

In ceea ce priveste prinicipalele trenduri in sfera de resurse umane, Gebruder Weiss Romania simte o tot mai mare provocare in gasirea personalului necesar. In ceea ce priveste zona de depozite, compania vizeaza in special acea categorie de persoane care isi doreste sa plece peste granite.

Avem deschiderea sa angajam si tineri, fara experienta si, de altfel, facem acest lucru. Ne bucuram sa vedem ca tanara generatie este dornica sa invete si sa evolueze, dand dovada si de flexibilitate”, a incheiat Viorel Leca.

Despre Gebruder Weiss in Romania

Prezenta in Romania inca din anul 1994, Gebruder Weiss se bazeaza pe o infrastructura nationala de hub-uri logistice situate in Bucuresti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacau, Brasov, Constanta si Craiova. Compania ofera solutii logistice inteligente pentru clientii sai si asigura servicii flexibile de distributie prin transport rutier, feroviar, aerian si maritim.

Din 2018, compania a lansat in Romania si un serviciu de livrari la domiciliu, axat pe comenzile de marfa tip cargo - Home Delivery, iar in 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operatiunile de cross-docking, terminalul deservind intreaga tara.

Ca parte din strategia digitala, Gebruder Weiss a lansat la inceputul anului 2020 platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clientii companiei pot urmari procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebruder Weiss ofera acest serviciu digital pentru transportul de marfa in regim de grupaj in toate locurile unde compania efectueaza livrarea finala.

O data cu lansarea myGW in Romania si integrarea ETA in portal, clientii companiei au acces la toate informatiile relevante dintr-un singur cont, oricand si de oriunde (status, documente relevante, stocuri, comenzi).

Autori

foto
GEBRUDER WEISS SRL