Pe masura ce tot mai multe companii adopta tehnologii digitale pentru cresterea afacerilor, EY anunta noi initiative impreuna cu Microsoft, menite sa ajute organizatiile sa ramana in siguranta pe masura ce trec la cloud, adopta Internet of Things (IoT) si isi protejeaza structura impotriva criminalitatii cibernetice.
Consolidand parteneriatul pe care EY l-a incheiat in 2015 cu Microsoft, noile capabilitati sunt primele dintr-o serie de oferte planificate si dezvoltate in comun care sa ajute organizatiile sa sesizeze, sa reziste, sa reactioneze si sa isi revina dupa atacurile cibernetice. Aceste capabilitati includ servicii de securitate pentru companiile digitale, identitate digitala, protectie de date, raspuns imbunatatit la aparitia incidentelor, capabilitati de recuperare in caz de dezastre si securitate puternica in mediu cloud.
Lansate public in cadrul Conferintei RSA 2017, cea mai mare intalnire a profesionistilor in securitate informatica din lume, noile servicii pot face fata unora dintre cele mai dure provocari cu care se confrunta directorii IT si directorii de securitate informatica din cadrul firmelor Fortune 500 si a celor medii. Printre provocari se numara elaborarea unui nivel ridicat de pregatire in toate aspectele functionale ale companiilor care devin tot mai digitale, si imbunatatirea detectiei si a raspunsului la incidente.
„Studiul anual al EY despre securitatea cibernetica, Global Information Security Survey, arata ca majoritatea companiilor nu sunt multumite de felul in care sunt protejate de atacurile cibernetice. De aceea, impreuna cu echipa Microsoft din Romania, vom adapta si implementa solutiile globale la piata locala, adresandu-ne astfel nevoilor clientilor de a preveni si de a se proteja de atacurile cibernetice. Pe multi dintre ei ii ajutam deja cu servicii de analiza a nivelului de securitate cibernetica sau de evaluare a conformitatii cu cerintele de reglementare in domeniu; altii ne-au cerut deja sfatul pentru a putea incepe implementarea masurilor de securitate cerute de directiva Parlamentului European 95/46/EC. Documentul va intra in vigoare in luna mai a anului viitor si se refera la protectia individului in contextul prelucrarii datelor personale, dar si a liberei circulatii a acestor date,” declara Carmen Adamescu, partener al EY Romania.
Printre noile servicii se numara:
• Secure Digital Enterprise – Acest serviciu poate ajuta organizatiile sa-si protejeze noile aplicatii printr-o platforma de testare securizata, sa adopte tehnologii digitale emergente precum IoT, sa-si monitorizeze identitatile digitale si datele; in plus, ajuta organizatiile sa-si dezvolte un mediu sigur, necesar adoptarii tehnologiilor cloud.
• Active Detection and Response – Noua oferta combina serviciile Microsoft de detectare a amenintarilor (Enterprise Threat Detection - MDR), de raspuns la incidente (Incident Response) si Persistent Adversary Detection cu o gama larga de servicii strategice de recuperare in caz de dezastre de la EY, cum ar fi jocurile live de razboi, Cyber Compromise Diagnostics, revenirea dupa un atac cibernetic (forensics recovery) si raspuns la incidente.
• Next Generation Security Operations – In cadrul ofertei de tip Cybersecurity-as-a-Service (CaaS), EY si Microsoft pot furniza monitorizare cloud scalabila si securizata, precum si servicii de protectie pentru un mediu integrat bazat pe cloud, prin folosirea tehnologiilor avansate de securitate ale platformei Microsoft Azure.
Securitatea cibernetica – un serviciu in cloud (Cyber-as-a-service in cloud)
Alaturi de noile oferte, serviciile EY de management de securitate cibernetica sunt acum disponibile in mare parte prin intermediul platformei cloud Azure.
Platforma poate imbunatati capabilitatile EY de detectare si raspuns la amenintari, de management al expunerii la amenintari, de protectie date, analiza inteligenta date si servicii de management al identitatii digitale pentru clienti.
Ofertele comune ale EY si Microsoft reprezinta o extensie a altor relatii din zona securitatii cibernetice pe care EY le-a construit in timp, incluzand relatia cu Los Alamos National Laboratory, anuntata in august 2015.
In noiembrie 2016, compania de cercetare si publishing Cybersecurity Ventures a clasat EY pe locul 15 in top 500 companii de urmarit in industria de securitate cibernetica, recunoscand statutul EY de jucator de top in aceasta industrie. Aceasta recunoastere pozitioneaza compania EY pe primul loc in topul firmelor de consultanta in securitate informatica.