loader

Mircea Tudor, Presedinte MB Telecom, reprezinta Romania in competitia pentru prestigiosul titlu EY World Entrepreneur Of The Year

Mircea Tudor, presedinte MB Telecom, castigator al premiului EY Entrepreneur Of The Year Romania 2014, va participa in perioada 3-7 iunie 2015 la cea de-a cincisprezecea editie a competitiei EY World Entrepreneur Of The Year care va avea loc la Monte Carlo. Este pentru prima data cand Romania are un reprezentant in competitie.

Mircea Tudor se va numara printre cei 65 de castigatori ai etapelor nationale din tari de pe toate continentele, care vor concura pentru titlul mondial si ale caror realizari antreprenoriale vor fi evidentiate si recunoscute prin includerea in EY World Entrepreneur Of The Year Hall of Fame, alaturi de cei 572 de finalisti ai editiilor anterioare.


Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii de gala ce se va desfasura in seara zilei de sambata, 6 iunie 2015. Mircea Tudor, Presedinte MB Telecom, a fost desemnat castigatorul primei editii a competitiei EY Entrepreneur Of The Year organizate in Romania in 2014, la care au concurat alti 39 de antreprenori din prima linie a antreprenoriatului romanesc.


Presedintele MB Telecom este unul dintre cei mai renumiti inventatori romani contemporani si conduce singura companie din lume care a castigat de doua ori Marele Premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, in 2009 si 2013. MB Telecom propune o noua tehnologie in securitatea aviatiei civile si militare, misiunea companiei fiind de a schimba standardele si procedurile de securitate aviatica la nivel mondial.


Atuul cu care participa Romania in aceasta competitie este crearea Roboscan Aeria, primul sistem din lume pentru scanare integrala a avioanelor civile si militare, de la inovare si pana la maturitate comerciala (pentru detalii vezi acest link).


Inainte de plecarea la Monte Carlo, Mircea Tudor, Presedinte MB Telecom, a declarat: „Am sansa sa reprezint Romania intr-o competitie globala fara echivalent ca prestigiu si vizibilitate, competitie in care concurez pentru a castiga, avand sanse reale in contextul in care profilul initiativei mele antreprenoriale atrage deja interesul unor potentiali parteneri de afaceri si autoritati interesate de pe toate meridianele. Doresc sa arat lumii ca Romania are capacitatea tehnologica de a fi un furnizor de solutii de securitate aplicabile la scara globala.”


Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania declara: "Cea de-a cincisprezecea editie a competitiei World Entrepreneur Of The Year recunoaste eforturile, realizarile si impactul pe care antreprenorii il au in comunitate, prin crearea de locuri de munca, inovatie si sustinerea cresterii economice.


Romania are antreprenori remarcabili care au crescut afaceri valoroase si ale caror povesti de succes merita sa fie cunoscute nu doar la nivel national, ci si global. De aceea suntem onorati ca mediul de afaceri romanesc are un reprezentant in acest an la finala de la Monte Carlo."


Pe langa interviurile individuale ale antreprenorilor cu juriul si festivitatea de premiere EY World Entrepreneur Of The Year, programul competitiei cuprinde o serie de discursuri ale unor importanti lideri de business, dezbateri in panel cu antreprenori si investitori si alte evenimente de interes pentru liderii de afaceri prezenti.

 

 

 

Discursurile vor fi sustinute de lideri de business precum: Bill Ford - Executive Chairman al Ford Motor Company, Biz Stone - co-fondator Twitter, Howard Schultz - Chairman si CEO Starbucks, Arif Masood Naqvi - fondator si Group Chief Executive al fondului de investitii The Abraaj Group, Sir Martin Sorrell - Group Chief Executive al multinanationalei din industria de publicitate WPP si Uday Kotak, fondator si Managing Director al Kotak Mahindra Bank Limited si castigator al editiei 2014 EY World Entrepreneur Of The Year.


Sesiunile de dezbateri vor aborda subiecte ca impactul afacerilor antreprenoriale asupra comunitatii si problema globala a ratei crescute a somajului in randul tinerilor. Forumul va oferi antreprenorilor prezenti oportunitatea de a aborda teme de business precum cresterea afacerii, listarea la bursa si utilizarea tehnologiilor digitale in obtinerea de avantaje competitive.


De-a lungul ultimilor cincisprezece ani, printre castigatorii premiului EY World Entrepreneur Of The Year s-au numarat: Hamdi Ulukaya - fondator si CEO al Chobani LLC (SUA); Dr. James Mwangi - CEO si Managing Director Equity Bank Limited (Kenya), Olivia Lum -Executive Chairman si Group CEO Hyflux Limited (Singapore), Cho Tak Wong – Chairman Fuyao Glass Industry Group (China), Guy Laliberté - fondator si CEO Cirque du Soleil (Canada) si Narayana Murthy - fondator si Chairman Infosys Technologies Limited (India).


Marele castigator va fi ales de un juriu independent alcatuit din detinatori ai titlului EY Entrepreneur Of The Year din anii anteriori si alti antreprenori de renume.


In cadrul acestei editii presedintele juriului independent va fi Rebecca MacDonald, Executive Chair - Just Energy Group (Canada). Alaturi de ea vor face parte din juriu:
• Fadi Ghandour - Aramex and Wamda Capital (Emiratele Arabe Unite)
• Nobuyuki Idei - Quantum Leaps Corporation (Japonia)
• Ronald J. Kruszewski - Stifel Financial Corporation (SUA)
• Solange Olszewska - Solaris Bus & Coach S.A. (Polonia)
• Tan Sri Liew Kee Sin - EcoWorld Development Group Berhad (Malaezia)
• Michael Wu - Maxim’s Caterers Limited (China)


Premiul se va acorda pe baza a sase criterii, definite astfel incat fiecare candidat sa aiba sanse egale in competitie: spirit antreprenorial, performanta financiara, viziune strategica, impact global si in comunitate, capacitate de inovatie si integritate personala.


Lista completa a celor 65 de castigatori care vor concura in acest an pentru titlul EY World Entrepreneur Of The Year este disponibila aici www.ey.com/weoy.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL