loader

Barometrul mediului de afaceri din Arges si judetele invecinate la „IMM ReStart” Pitesti

Antreprenorii argeseni sunt optimisti si realisti

Peste 150 de antreprenori din Pitesti si localitatile invecinate au participat joi, 28 mai a.c., la „IMM ReStart - Descopera-ti potentialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Evenimentul, care a inclus sesiuni de prezentare in plen, un workshop interactiv si intalniri private, a oferit reprezentantilor IMM ocazia de a dezbate subiecte de cea mai mare actualitate si interes cu specialisti din importante companii din tara. 

 

Totodata, in cadrul evenimentului, organizatorii au realizat un sondaj de opinie in randul participantilor, pentru a afla si disemina opinia mediului antreprenorial local asupra perspectivelor de business din 2015. 111 manageri si antreprenori s-au implicat in acest proiect de evaluare si au raspuns invitatiei de a participa la survey. Astfel, este de remarcat faptul ca perspectiva intreprinzatorilor locali este una pozitiva:


- 73% dintre managerii prezenti sunt increzatori in evolutia pozitiva a economiei.
- 88% dintre participantii la eveniment estimeaza ca cifra de afaceri a companiei va creste.
- 82% cred ca vor avea un profit in crestere anul acesta fata de anul precedent.
- 55% dintre manageri si antreprenori pregatesc noi angajari in companiile pe care le reprezinta.
- Doar 25% dintre cei prezenti sunt mai putin increzatori in cresterea industriei proprii.
- Pretul scazut, parteneriatele comerciale cu alte companii sau institutii si notorietatea brandului sunt considerate principalele avantaje ale competitorilor.
- Nivelul fiscalizarii, incertitudinea si birocratia sunt principalele obstacole pentru manageri si antreprenori in dezvoltarea afacerii.
- 81% dintre respondenti considera ca asigurarea stabilitatii mediului de reglementare si fiscalizare poate imbunatati dezvoltarea pe termen lung a antreprenoriatului in Romania.

 

Moderat de jurnalistul Radu Soviani, evenimentul a oferit participantilor raspuns la intrebari din sfera fiscalitatii, a finantarii afacerii, a domeniului legislativ sau al tehnologiei, precum si ocazia de a descoperi noi oportunitati de dezvoltare personala si a afacerii. Cum poate fi optimizata activitatea firmei? Cat de importante sunt cheltuielile inteligente pentru o afacere si cum pot fi pastrati in companie angajatii cheie? Care sunt principalele riscuri care pot afecta activitatea companiei? Acestea, alaturi de numeroase tematici din domeniul tehnologiei informatiei (solutii fixe si mobile pentru IMM, solutiile cloud, gestionarea corecta a software-ului etc.), sau subiecte legate de dezvoltarea personala si psihologia vanzarilor, au fost dezbatute pe larg in cadrul evenimentului de la Pitesti. Ca la toate editiile „IMM ReStart - Descopera-ti potentialul”, zone “fierbinti” legate de finantarea afacerii sau reglementarile fiscale si legislative au suscitat si la Pitesti un interes deosebit in randul participantilor. in plenul conferintei si in cadrul worksop-ului, prezentarile au fost sustinute de specialisti din cele mai importante companii din tara: EY Romania, BCR Pensii, Allianz-tiriac Asigurari, REI Finance Advisors, Telekom Romania, Risksoft (Partener Microsoft Romania), BSA | The Software Alliance, Kompass Romania. 7

 

Tot in cadrul evenimentului, participantii au beneficiat de intalniri private gratuite, in cadrul carora au putut primi consultanta personalizata, oferite de reprezentantii EY Romania (pe teme de fiscalitate), Telekom (solutii pentru optimizarea costurilor), REI Finance Advisors (fonduri disponibile pentru afaceri), Kompass Romania (instrumente de direct marketing, generare de leaduri), BSA | The Software Alliance (gestionarea corecta a software-ului) si BCR Pensii (motivarea si retentia angajatilor).

 

“Pentru noi, este extrem de important ca, impreuna cu partenerii nostri, sa putem aduce expertiza si informatii utile antreprenorilor din intreaga tara. La Pitesti, ca si in celelalte orase in care s-a oprit pana acum Caravana IMM ReStart am incercat sa atingem acele subiecte si tematici care ii preocupa pe intreprinzatori, si care reprezinta reale provocari, dar si oportunitati, pentru ei. Vedem din studii* ca sunt inca multe bariere de care acestia se lovesc - doar in proportie de 42%, antreprenorii considerand ca, in 2014, cultura antreprenoriala s-a imbunatatit, in timp ce 37% ca ajutorul oferit de organizatiile specializate in dezvoltarea antreprenoriatului a cunoscut o evolutie pozitiva, iar 30% ca accesul la finantare s-a imbunatatit. Doar 20% dintre respondenti considera ca reglementarea si fiscalizarea au cunoscut o evolutie pozitiva in 2014”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.
* Barometrul antreprenoriatului romanesc 2015, EY Romania

 

Partenerii evenimentului de la Pitesti au fost: Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-tiriac Asigurari, EY Romania, Alpha Bank, BCR Pensii, Microsoft Romania, Risksoft, BSA | The Software Alliance, Coface Romania, REI Finance Advisors, Kompass Romania.

 

Partenerii media care sustin IMM ReStart sunt Pitesteanul.ro, Manager Express, Ziare.com, Arges Express, Transilvania Business, Business24, Radio Arges Express, Amcor, Cariere, Calendar Evenimente, Agerpress, Evenimente Biz, AvocatNet.ro, Spatiul Construit, Curierul, Jurnalul de Afaceri.

 

Proiectul va continua in 2015 cu evenimente organizate la Iasi (9 iunie 2015), Targu Mures (17 septembrie 2015), Galati/Braila (15 octombrie 2015) si Oradea (19 noiembrie 2015). Pentru mai multe informatii, accesati site-ul oficial: http://evenimente.doingbusiness.ro/evenimente-viitoare.
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL