loader

Microsoft Summit 2016

Transformarea digitala – noua realitate a mediului de afaceri

Microsoft Romania organizeaza cea de-a patra editie a Microsoft Summit, cel mai important eveniment anual de business si tehnologie. Evenimentul va avea loc in cladirea Teatrului National Bucuresti, pe data de 8 Noiembrie 2016.


Primul vorbitor pe care Microsoft Romania il anunta ca invitat pentru Microsoft Summit 2016 este David Rowan, editor inca de la infiintare al editiei britanice a WIRED Magazine, probabil cea mai importanta publicatie de tehnologie la nivel mondial.

 

Rowan a stat fata in fata cu reprezentanti ai celor mai importante companii din industria digitala, precum Eric Schmidt, Michael Dell sau Reid Hoffmann, cat si cu antreprenori si dezvoltatori de start-up-uri inovative din Tel Aviv pana in Shenzen, in incercarea de a de a investiga modul in care inovatia tehnologica va transforma lumea.


Fondata in 1993, WIRED a devenit rapid ”revista oficiala” a culturii tehnologice ce se dezvolta in California (ce avea sa devina in cativa ani faimoasa „Silicon Valley”). Imbinand speculatia tehnologica cu jurnalismul, revista a reusit sa ramana, mai bine de doua decenii in care a adunat numeroase premii publicistice, cel mai cunoscut titlu din sfera jurnalismului dedicat epocii digitale (cu o circulatie ironic de mare in print – 850 de mii de exemplare doar in SUA). De-a lungul vremii, autorii si subiectele prezentate in paginile si pe site-ul WIRED sunt aproape o istorie pas cu pas a tehnologiei moderne. Mai mult decat atat, multe dintre titlurile WIRED au influentat istoria tehnologiei insasi - de la explozia culturii OpenSource (cu Linus Torvalds, creatorul Linux, pe coperta) pana la instaurarea „epocii confidentialitatii” (controversata coperta fara titlu purtand portretul lui Edward Snowden, anuntand in cuprinsul revistei cel mai lung interviu pe care acesta l-a dat de la inceputul azilului sau in Rusia).


 „Tehnologia, internetul si noile modele de business contesta in timp real ordinea existenta, astfel ca inainte de a ne da seama, regulile vechi nu mai au nicio importanta. Insa apar oportunitati noi extraordinare, daca intelegi noile reguli.


Brusc, fiecare tip de business, de la hardware la servicii, realizeaza ca trebuie sa devina un business digital pentru a supravietui. Ceea ce inseamna schimbarea mentalitatii corporative si pregatirea pentru o cautare continua de noi metode de a crea valoare. Astfel, daca nu esti pregatit sa inovezi, risti sa ramai in urma”, a declarat David Rowan.


Microsoft Summit 2016 e construit in jurul a doua sectiuni de continut. Prima este o serie de sesiuni plenare, in cadrul carora vorbitorii vor sublinia cele mai importante trenduri in era digitala precum si principalele zone de impact al tehnologiei asupra mediului de business. A doua sectiune cuprinde sesiuni ce aduc in discutie zone sau subiecte specifice (solutii destinate industriilor, managementului si analizei datelor, de mobilitate, productivitate etc).


„Pentru noi, Microsoft Summit este ocazia de a aduce in discutie cele mai noi evolutii din aria tehnologiei si modul cum aceasta, intr-o tendinta fara precedent, iese mult din zona de IT, transformand practic toate domeniile de business. Suntem mandri ca an de an reusim sa oferim un cadru de networking in care tehnologia si oamenii din jurul ei – atat cei care o creeaza cat si cei care se servesc de ea – se pot intalni pentru a schimba informatii si a se pune la curent cu evolutiile epocii digitale la nivel global” a declarat Gabriela Matei, General Manager al Microsoft Romania.


Tema editiei 2016 - „Transformarea digitala” – adreseaza schimbarile aduse mediului de afaceri de catre prezentul digital. Viteza cu care astazi datele sunt transferate si organizate, valoarea pe care o aduce procesarea lor inteligenta si extrem de rapida, se traduce in schimbari si oportunitati semnificative pentru modul in care o afacere, indiferent de dimensiunea ei, opereaza – de la procesele care constituie nucleul activitatii pana la interactiunea cu piata si clientii.


Transformarea digitala nu inseamna doar progres tehnologic, ci mai ales adoptarea unei noi viziuni asupra modelului de business. O viziune care pune impreuna oameni, date si tehnologie pentru a adauga valoare produselor, companiilor si comunicarii cu clientii, dar vine si cu noi provocari de agilitate, securitate si transparenta.


Inscrierea la eveniment se poate face pe website-ul Microsoft Summit 2016 la sectiunea Registration. Pana pe 29 septembrie pretul „Very early bird” este de 510 lei (fara TVA). In perioada 30 septembrie - 26 octombrie varianta „Early bird” este 600 lei (fara TVA) iar dupa 27 octombrie se aplica tariful complet de 745 lei (fara TVA).
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL