loader
Microsoft si Grupul BMW lanseaza Open Manufacturing Platform

Microsoft si Grupul BMW lanseaza Open Manufacturing Platform

Companiile colaboreaza intr-o noua initiativa de stimulare a dezvoltarii solutiilor industriale deschise IoT si contribuie la dezvoltarea unei comunitati pentru a construi viitoare solutii Industry 4.0

Saptamana aceasta, la Hannover Messe, Microsoft Corp. si Grupul BMW au anuntat o noua initiativa dedicata comunitatii prin care si-au propus sa furnizeze inovatii mai rapide si mai rentabile in sectorul de productie. In prezent, productia si profitabilitatea pot fi ingreunate de sisteme complexe de proprietate care genereaza depozite de date si productivitate scazuta.

Open Manufacturing Platform (OMP) este o platforma conceputa pentru a elimina aceste bariere prin crearea unui cadru tehnologic deschis care poate fi aplicat mai multor industrii. Aceasta initiativa va sprijini dezvoltarea de solutii de productie inteligente, care vor fi distribuite de participantii OMP in sectoarele auto si de productie mai vaste. Scopul este acela de a accelera in mod semnificativ viitoarele dezvoltari industriale IoT, de a creste eficacitatea si de a stimula eficienta productiei, abordand in acelasi timp provocari industriale care apar in mod frecvent.

OMP este creata pe platforma cloud IoT industriala Microsoft Azure si le ofera membrilor comunitatii o arhitectura de referinta cu componente open source bazate pe standarde industriale deschise si pe un model de date deschis. Pe langa facilitarea colaborarii, aceasta platforma este conceputa pentru a debloca si standardiza modele de date care permit analize si scenarii de invatare automata - date care au fost gestionate in mod traditional in sistemele brevetate. Folosind cazuri de utilizare industriala si cod esantion, membrii comunitatii si alti parteneri vor putea sa-si dezvolte propriile servicii si solutii, pastrand in acelasi timp controlul asupra datelor lor.

„Microsoft isi uneste fortele cu Grupul BMW pentru a transforma eficienta productiei digitale in industrie", a declarat Scott Guthrie, vicepresedinte executiv, Microsoft Cloud + AI Group. „Angajamentul pe care ni l-am asumat, acela de a construi o comunitate deschisa, va crea noi oportunitati de colaborare pe intreg lantul valoric de productie".

Cu peste 3.000 de dispozitive, roboti si sisteme autonome de transport conectate la platforma IoT BMW Group, construita pe baza capabilitatilor cloud, IoT si AI ale Microsoft Azure, BMW Group intentioneaza sa aduca in comunitatea OMP cazuri de utilizare initiale relevante. Un exemplu este utilizarea de catre companie a platformei IoT pentru a doua generatie a sistemelor sale de transport autonome in fabrica BMW Group din Regensburg, Germania, una dintre cele 30 de unitati de productie si montaj ale BMW Group din intreaga lume. Acest caz de utilizare a permis BMW Group sa-si simplifice foarte mult procesele logistice prin coordonarea centrala a sistemului de transport, creand o eficienta sporita a logisticii. In viitor, acest caz impreuna cu alte cazuri de utilizare - cum ar fi buclele de feedback digitale, managementul lantului de aprovizionare digitala si intretinerea predictiva - vor fi disponibile si, mai mult, vor fi dezvoltate in continuare in cadrul comunitatii OMP.

„O sarcina complexa cum este realizarea de produse premium individualizate necesita solutii IT si software inovatoare", a declarat Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, Productie.

„Interconectarea unitatilor si sistemelor de productie, precum si integrarea sigura a partenerilor si furnizorilor sunt deosebit de importante. Ne bazam pe cloud din 2016 si dezvoltam in mod constant noi abordari. Prin Open Manufacturing Platform ne dorim sa punem solutiile noastre la dispozitia altor companii si sa le exploatam impreuna potentialul, pentru a ne consolida o pozitie puternica si de lunga durata pe piata."

OMP reprezinta urmatorul pas in dezvoltarea parteneriatului tehnologic de lunga durata dintre BMW Group si Microsoft si angajamentului reciproc fata de inovatie si crearea de oportunitati in industrie. Prin intermediul OMP, membrii comunitatii vor avea oportunitati mai mari de a descoperi potentialul datelor lor, permitandu-le sa construiasca si sa integreze solutiile industriale mai rapid si mai sigur si, la randul lor, sa beneficieze de contributia si invatarea de la alte organizatii.

OMP va fi conceputa pentru a raspunde provocarilor industriale obisnuite, cum ar fi conectivitatea masinilor si integrarea locala a sistemelor. Acest lucru va facilita reutilizarea solutiilor software intre producatorii de echipamente originale, furnizori si alti parteneri, reducand in mod semnificativ costurile de implementare. De exemplu, OMP va beneficia de un standard robotic bazat pe ROS pentru sistemele de transport autonome pentru productie si logistica, disponibil pentru toti. OMP va fi compatibila cu arhitectura de referinta Industry 4.0 existenta, utilizand standardul de interoperabilitate industriala OPC UA.

„Aceasta este o veste foarte buna pentru industria de productie", a spus Stefan Hoppe, presedinte si director executiv, OPC Foundation. „Utilizarea standardelor industriale internationale deschise, cum ar fi OPC UA in comunitatea OMP, le permite producatorilor, constructorilor de masini si furnizorilor sa integreze echipamentele si sistemele existente in mod eficient si sigur. Companiile au promovat multa vreme ecosisteme de proprietate, inchise - angajamentul OMP de a deschide orizontul dezvoltarii va contura productia viitorului."

Platforma de baza va continua sa evolueze de-a lungul timpului alaturi de cerintele de productie, pentru a integra noi inovatii, inclusiv zone de analiza, inteligenta artificiala si bucle de feedback digitale.

In prezent, comunitatea OMP se extinde prin recrutarea de parteneri. Comitetul consultativ al OMP va functiona pana la sfarsitul anului 2019 cu o serie initiala de patru pana la sase parteneri si un numar de cel putin 15 cazuri de utilizare care sa fie lansate in medii de productie selectate. Cei doi parteneri initiali, Microsoft si BMW Group, incurajeaza si alti producatori si furnizori, inclusiv companii din afara industriei auto, sa se alature comunitatii.

 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL