loader
Enel Romania il numeste pe Valeriu Binig in functia de Director de Reglementari si Antitrust

Enel Romania il numeste pe Valeriu Binig in functia de Director de Reglementari si Antitrust

Enel Romania il numeste pe Valeriu Binig la conducerea Departamentului Reglementari si Antitrust

Enel Romania l-a numit pe Valeriu Binig in functia de Director al Departamentului Reglementari si Antitrust, in timp ce Claudia Brandus, care a coordonat anterior activitatile de reglementare, s-a alaturat Departamentului de Afaceri Europene al Grupului Enel, din Bruxelles.

Valeriu Binig este unul dintre cei mai importanti experti ai pietei locale de energie din Romania, avand peste 32 de ani de experienta profesionala in sectorul energetic, timp in care a ocupat diferite functii, de la cele de natura tehnica si academica, la consultanta pentru activitati de fuziuni si achizitii sau de atragere de finantari. A activat ca inginer responsabil cu partea operationala in productia de electricitate, proiectant, cercetator, lector, coordonator de programe Phare, coordonator de programe in cadrul Delegatiei Comisiei Europene, manager de varf in companii de utilitati, administrator si consultant pentru sectorul energiei pe segmentul serviciilor de consultanta financiara si activitatilor de investment banking.

In calitate de Director al Departamentului Reglementari si Antitrust al Enel Romania, Valeriu Binig va coordona o echipa caracterizata prin diversitate si inalte abilitati, al carei obiectiv principal consta in definirea, reprezentarea si promovarea pozitiei companiei cu privire la aspecte de reglementare si prevederile legislative privind concurenta. De asemenea, el va fi responsabil de identificarea tendintelor in reglementare, cu scopul evaluarii impactului economic si financiar al reglementarilor asupra liniilor locale de business, precum si de gestionarea aspectelor de reglementare si antitrust si relatiilor cu partile interesate relevante, asigurarea si monitorizarea conformitatii liniilor locale de business si definirea strategiei optime la nivel local.

Inainte de a se alatura Enel Romania, Valeriu Binig a detinut functii superioare de management in companii de consultanta cum ar fi EY Romania sau Deloitte Romania, si a ocupat o pozitie de director in cadrul unei echipe de investment banking si de gestiune a unui fond de investitii. Anterior, a avut roluri active in procesul transformational al pietei locale de energie, ocupand pozitii manageriale in companii de distributie si productie de energie, inaintea procesului de separare a activitatilor de furnizare si distributie in sectorul energetic din Romania.

Acesta a fost co-presedinte al Comitetului pentru Energie si Mediu al Amcham Romania (2013 - 2017), membru al consiliului director al AmCham Romania (2013-2014); presedinte al grupului pentru energie al Coalitei pentru Dezvoltarea Romaniei (2015, 2017) si partener in procesul de dezvoltare a strategiei nationale de energie – modelare cantitativa (2016). In prezent, face parte din Consiliul Consultativ al Energy Policy Group.

Binig a absolvit Facultatea de Enginerie Energetica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Are o diploma de doctor in fiabilitatea sistemelor de energie, dupa ce a urmat timp de 2 ani scoala doctorala de la Universitatea de Tehnologie Compiegne.

In acelasi timp, Claudia Brandus se alatura departamentului de afaceri europene al Grupului Enel de la Bruxelles, pentru a promova pozitia, strategia si prioritatile companiei la nivelul Uniunii Europene, pentru tarile unde Enel este prezent, cu exceptia Italiei si a regiunii iberice.

Astfel, Claudia Brandus va fi responsabila de relatiile institutionale cu factorii de decizie din institutiile europene, dar si de monitorizarea si analizarea politicilor europene, cum ar fi politica energetica, schimbarile climatice si politica de mediu, cercetarea si inovarea, politica in domeniul concurentei: antitrust, ajutoare de stat si fuziuni.

Claudia Brandus s-a alaturat echipei Enel in 2007, ca avocat pentru noile proiecte din Romania,  devenind director juridic al Enel Green Power Romania in anul 2009, atunci cand Enel Green Power a fost infiintata ca entitate dedicata dezvoltarii si operarii activelor de energie regenerabila in cadrul Grupului Enel. Mai tarziu, in 2012, ea a preluat conducerea activitatilor de reglementare pentru Europa si noile tari intrate in portofoliul Enel Green Power, dobandind o experienta semnificativa pe pietele energetice din intreaga lume. Brandus a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti si si-a continuat educatia prin cursuri internationale precum „Leadership for Management Program” la Bocconi, Milano, IESE Business School din Barcelona, „European Union Law” la King’s College London, Green Academy: Green Power Mini MBA in Londra.

 

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA