loader
Microsoft isi consolideaza angajamentul pentru sustenabilitate si creste taxa pe carbon

Microsoft isi consolideaza angajamentul pentru sustenabilitate si creste taxa pe carbon

Ziua Pamantului este prilejul cel mai potrivit pentru a comunica angajamentul pe care Microsoft il are pentru sustenabilitate si masurile aduse in beneficiul mediului inconjurator.

In urma noii cercetari a PwC UK, care arata ca AI poate creste PIB-ul global cu pana la 4,4% si poate reduce emisiile cu 4% pana in 2030, Microsoft adopta o abordare care pune accent pe tehnologie si care stimuleaza progresul in operatiuni, produse, clienti si stiinta datelor.

Presedintele Microsoft, Brad Smith, a impartasit viziunea companiei cu privire la consolidarea eforturilor in ceea ce priveste sustenabilitatea, cu un angajament prin care va acorda prioritate sustenabilitatii in cadrul fiecarui sector al afacerii si va implica tehnologia in obtinerea unor rezultate durabile.

Amploarea si viteza schimbarilor globale la nivelul mediului au aratat din ce in ce mai clar ca trebuie sa ne implicam mai mult, astfel Microsoft ia masurile necesare in acest sens", a spus Brad Smith, Presedintele Microsoft. „In primul rand, incepem sa actionam la nivel de companie, abordand din ce in ce mai mult provocarile legate de sustenabilitate din intreaga lume, prin angrenarea celor mai puternice atuuri ale companiei - angajatii nostri si tehnologiile de care dispunem".

Acest angajament vine ca urmare a unei cresteri substantiale a taxei interne pe carbon a companiei la 15 dolari pe tona metrica, pentru toate emisiile de carbon. Taxa interna Microsoft a fost stabilita in urma cu sapte ani pentru ca toate diviziile de afaceri sa fie responsabile din punct de vedere financiar de reducerea emisiilor de carbon. Fondurile provenite din aceasta taxa majorata vor mentine neutralitatea Microsoft fata de emisiile de carbon si contribuie la adoptarea unei abordari cu accent pe tehnologie, prin care sustenabilitatea este pusa cu prioritate in centrul fiecarui sector al afacerii.

Alte angajamente pe care Microsoft se concentreaza constau in:

  • Construirea campusurilor si a centrelor de date durabile, inclusiv un campus cu emisii zero de carbon in Puget Sound s inovatii pentru reducerea emisiilor de carbon in campusurile din intreaga lume.
  • Accelerarea cercetarii prin intermediul stiintei datelor in cadrul programului AI for Earth, cu noi seturi de date si API-uri open source pentru aplicatii de mediu.
  • Parteneriate cu clientii existenti, dar si noi, pentru stimularea transformarilor durabile cu cloud, dispozitive si solutii cu emisii reduse de carbon.
  • Sustinerea schimbarilor de politica de mediu, inclusiv prin aderarea la Carbon Leadership Council in sprijinul unui cadru pentru includerea unui pret national pe carbon.

In plus, Microsoft a anuntat, impreuna cu PricewaterhouseCoopers UK (PwC UK), o noua cercetare care arata potentialul AI de a facilita cresterea economica, reducand in acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera. Analizand patru sectoare-cheie, agricultura, energia, apa si transportul, raportul constata ca progresele generate de AI ar putea prilejui o crestere de 4,4% a PIB-ului mondial si o scadere cu 4% a emisiilor globale de gaze cu efect de sera, creand in acelasi timp 38 de milioane de noi locuri de munca la nivel global.

Anuntul are la baza peste un deceniu de activitate pe aceasta tema, incluzand reducerea emisiilor de carbon si achizitionarea a peste 1,5 GW de energie regenerabila, precum si colaborarea cu clientii pentru a promova o transformare sustenabila si un angajament de 50 de milioane de dolari pentru AI for Earth.

 

 

 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL