loader
Microsoft introduce o noua linie de servicii - Microsoft Security Experts, ce ofera solutii integrate de securitate pentru organizatii

Microsoft introduce o noua linie de servicii - Microsoft Security Experts, ce ofera solutii integrate de securitate pentru organizatii

Vasu Jakkal, Corporate Vice President, Security, Compliance, Identity, and Management

Peisajul securitatii cibernetice a devenit din ce in ce mai complex si mai dificil pentru mediul de afaceri, dar si pentru sectorul public. Amenintarile au crescut intr-un ritm alarmant in ultimul an, iar estimarile arata ca, pana in anul 2025, costul criminalitatii cibernetice ar putea fi de 10,5 trilioane USD anual, in crestere fata de 3 trilioane USD cat era in urma cu un deceniu si 6 trilioane USD, in 2021.

Anul trecut, Microsoft a blocat peste 9,6 miliarde de amenintari malware si peste 35,7 miliarde de email-uri de tip phishing sau de alta natura. Tehnologia Microsoft blocheaza, in fiecare secunda, peste 900 de tentative de furt de parole. Astfel, cresterea gradului de combatere a acestui fenomen este esentiala, iar o protectie cu adevarat eficienta poate fi obtinuta combinand tehnologii inovatoare, date integrate privind amenintarile existente si oameni extrem de calificati in acest domeniu.

In acest context, Microsoft a creat o noua categorie de servicii - Microsoft Security Experts, pentru a furniza organizatiilor si partenerilor acestora solutii de securitate ce combina tehnologia gestionata de experti cu servicii oferite de oameni, pentru un nivel ridicat de protectie in fata amenintarilor actuale. Noile servicii sunt disponibile in domeniile securitatii, compliantei, identitatii, managementului si confidentialitatii.

Cele trei noi servicii gestionate, create cu sprijinul ecosistemului de parteneri Microsoft, permit organizatiilor scalarea echipei de experti in securitate, fara provocarile care survin in procesul de angajare si formare a acestora.

Serviciul Microsoft Defender Experts for Hunting se adreseaza clientilor care au un centru de operatiuni de securitate puternic, dar doresc sa urmareasca proactiv amenintarile prin intermediul portofoliului de securitate Microsoft Defender. In cadrul acestui serviciu, expertii de securitate Microsoft analizeaza orice semnal si transmit alerte si instructiuni de remediere, astfel incat raspunsul sa fie unul rapid. Organizatiile primesc, de asemenea, recomandari specifice pentru a intelege si imbunatati sistemul de securitate.

Serviciul Microsoft Defender Experts for XDR este dedicat organizatiilor care au nevoie sa-si extinda capacitatea centrului de operatiuni de securitate, fiind un serviciu gestionat de detectare si raspuns extins (XDR) care trece dincolo de punctele finale. Acesta analizeaza alertele de securitate si foloseste automatizarea si expertiza specialistilor pentru a raspunde unor eventuale incidente de securitate, impreuna cu echipa organizatiei.

Cel de-al treilea serviciu este Microsoft Security Services for Enterprise care se adreseaza organizatiilor mari ce cauta servicii gestionate de securitate integrate si cu un nivel ridicat de expertiza din partea specialistilor Microsoft. Aceste solutii de securitate, oferite de experti, combina depistarea proactiva a amenintarilor si serviciul gestionat de detectare si raspuns extins, permitand platformelor integrate SIEM (Security Information and Event Management) si XDR (Extended Detention and Response) sa protejeze toate mediile cloud si toate platformele.

Pentru ca securitatea este un element esential in desfasurarea oricarei activitati, Microsoft se angajeaza sa lucreze, alaturi de partenerii sai, in crearea de solutii de securitate pentru a sprijini orice organizatie, indiferent de nevoile ei de securitate. In acest sens, Microsoft va realiza, in urmatorul an, o investitie de cateva milioane de dolari in ecosistemul de parteneri care folosesc platforma XDR. Noile investitii vor extinde modul de integrare a acestor parteneri si vor crea noi oportunitati valoroase de lansare pe piata.

Misiunea Microsoft este de a construi o lume mai sigura pentru toata lumea, folosind cea mai buna tehnologie din industrie, cei mai buni experti in securitate, ecosistemul de parteneri, dar si o abordare unica a datelor despre amenintari.

Noua linie de solutii de securitate va fi prezentata, pe 12 mai, in cadrul Microsoft Security Summit, eveniment la care va fi prezent Satya Nadella, CEO Microsoft.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL