loader
Microsoft Envision Forum 2019: Romania, intr-o zona de dezvoltare accelerata foarte buna in ceea ce priveste transformarea digitala

Microsoft Envision Forum 2019: Romania, intr-o zona de dezvoltare accelerata foarte buna in ceea ce priveste transformarea digitala

Microsoft Envision Forum, cea de-a VII-a editie a evenimentului anual de business si tehnologie al Microsoft Romania, a adus pe scena lideri si experti in tehnologie, modele disruptive de business si inovatie, in fata unei audiente de peste 800 de reprezentanti ai mediului de afaceri.

Gerd Leonhard - cunoscut futurist si autor, Raymond Campbell - fondator si CEO al Phulukisa Health Solutions si Cedric Dumont – aventurier si antreprenor au discutat despre principalele tendinte, provocari, dar si oportunitati prezente in zona transformarii digitale.

Microsoft Envision Forum 2019 a fost deschis de Violeta Luca, General Manager, Microsoft Romania, care a vorbit despre potentialul de digitalizare in Romania, apreciind ca ‘’din punct de vedere disponibilitate, readiness, adoptie suntem intr-o zona de dezvoltare accelerata foarte buna. Vedem din ce in ce mai mult potential de a fructifica avantajele tehnologiei. Practic, am depasit momentul in care mai multi executivi spuneau ‘’nu e cazul’’,  ‘’nu acum’’. 9 din 10 executivi considera ca transformarea digitala este cea care ii va ajuta sa isi dezvolte businessul; 5 din 10 oameni vad mai degraba aspectele pozitive ale inteligentei artificiale si ale incorporarii capabilitatilor de AI in procesele de afaceri, independent de industrie”.

Un studiu facut recent de Microsoft Romania  impreuna cu IDC, pe un esantion reprezentativ de companii din tara, arata ca 81% dintre oameni spun ca este important sa obtina o imbunatatire a eficientelor in cadrul companiei si in subsetul de intrebari este o indicatie clara catre nevoia de automatizare care proiecteaza o imbunatatire a productivitatii cu 81%.

‘’Cred ca avem o bogatie in ceea ce priveste cunostintele si numarul de oameni pregatiti si simt nevoia sa transmit tuturor sa iasa din zona de ‘’nu avem’’,  ‘’nu putem’’,  ‘’suntem prea mici si prea in spate’’ si sa ne concentram pe ce putem face si cum putem aborda piete mai multe,  cum putem exporta valoare din Romania. Cum spuneam, cred sincer ca suntem intr-un moment foarte bun in ceea ce priveste dezvoltarea de solutii si produse, scalate ulterior pe industrii si avem potential sa dublam - poate chiar sa triplam -  solutiile dezvoltate in Romania si care ulterior sa fie preluate la nivel global.’’, a mai spus Violeta Luca.

Philippe Rogge, Presedintele Microsoft CEE, a explicat modul in care AI redefineste transformarea digitala, pentru ca organizatiile sa beneficieze de intreg potentialul pe care tehnologia il ofera. In contextul in care tehnologia transforma fundamental felul in care organizatiile se dezvolta si isi consolideaza strategiile de business, 76% dintre executivii din Romania considera ca AI schimba modul in care se vor desfasura afacerile in urmatorii cinci ani. De asemenea, majoritatea companiilor care au avut o evolutie pozitiva simt o nevoie accelerata de a implementa strategii bazate pe AI pentru a-si spori dezvoltarea afacerilor, conform CEO Survey, realizat de PwC in 2019 si mentionat de presedintele Microsoft CEE la Microsoft Envision Forum.

Dr. Raymond Campbell, Fondator si CEO al Phulukisa Health Solution, care a revolutionat accesul la servicii medicale in Africa de Sud printr-o solutie mobila de diagnosticare, conectata la platforma Microsoft Cloud, ofera drept exemplu aceasta solutie de succes pentru a arata puterea pe care tehnologia o are atunci cand se afla in maini calificate. Solutia inteligenta Phulukisa, care foloseste platforma cloud de la Microsoft, permite diagnosticarea mai rapida si reducerea timpului in care pacientii pot primi tratament, favorizand medicina de tip preventiv si accesul la servicii de sanatate rapide, inclusiv in zone izolate.

Geanina Moraru, VP Product Legal, UiPath a vorbit despre evolutia companiei de la un startup de tehnologie, la unicornul IT romanesc si modul in care UiPath a facut fata celor mai actuale provocari ale transformarii digitale.

Sesiunea dedicata speakerilor de renume international a pus in lumina teme de actualitate care definesc prezentul si viitorul societatii moderne. Gerd Leonhard, cunoscutul futurist si autor al lucrarii emblematice “Tehnologie vs. umanitate – confruntarea dintre om si masina”, a subliniat impactul pe care dezvoltarea si extinderea tehnologiei il au la nivelul climatului social. Gerd a oferit explicatii pe marginea digitalizarii si cum aceasta are un rol major in evolutia umanitatii, in nevoia acerba de a dezvolta competentele digitale in randul oamenilor si in relatia om-masina.

Cedric Dumont, speaker si psiholog consacrat la nivel mondial, a urcat pe scena Microsoft Envision Forum pentru a transmite audientei propria viziune asupra rolului si potentialului pe care tehnologia le detine, dar si faptul ca succesul la nivel de echipa sau companie poate fi atins doar atunci cand exista transparenta si incredere intre membri.

Reprezentanti ai companiilor partenere precum Orange Romania, Alef, HPEnterprise, Veeam, Accenture, Skanska, PWC, BMW Group, Asseco, UiPath, Dendrio si TechData au completat cele doua sesiuni dedicate clientilor si partenerilor, atat prin discutii aplicate despre proiecte proprii,  cat si prin demo-uri bazate pe technologii cloud.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL