loader
Microsoft Business Summit 2018 defineste asteptarile pentru un viitor dominat de digitalizare

Microsoft Business Summit 2018 defineste asteptarile pentru un viitor dominat de digitalizare

Cea de-a sasea editie a Microsoft Business Summit a reunit astazi pe scena Teatrului National Bucuresti 30 dintre cele mai reprezentative voci nationale si internationale in materie de tendinte in tehnologie, modele disruptive de business si inovatie.

In fata unei audiente de peste 800 de reprezentanti ai mediului de afaceri, vorbitorii au pus in lumina teme de actualitate pentru provocarile digitale ale lumii moderne. Pe scena evenimentului au urcat personalitati precum fostul comisar european pentru extindere Günter Verheugen si specialisti in business precum Mark Everest (IS Development Manager, Renault Sport Racing).

Discutiile din prima parte a sesiunii plenare au fost deschise de Violeta Luca, General Manager Microsoft Romania: „Ceea ce in urma cu ani de zile era doar de domeniul stiintifico-fantastic, acum a devenit o realitate factuala. Tehnologia e forta din spatele acestei transformari, iar oamenii sunt agentii schimbarii. Inovatia accelerata care caracterizeaza prezentul ridica o intrebare nuantata: suntem noi cei care controleaza tehnologia sau ne lasam controlati de ea? Cred ca cel putin la nivel economic decizia este la noi, iar masura succesului integrarii tehnologiei in business este data de cresterea pe care afacerile o au in tara, dar si succesul dincolo de hotare.”

Discursul Violetei Luca a fost succedat de o serie de prezentari care au subliniat implicatiile pe care dezvoltarea tehnologica le are la nivel social, politic si economic.

Günter Verheugen, fostul comisar european pentru extindere, a comentat pe marginea impactului pe care digitalizarea il are asupra climatului social, evidentiind, totodata, zonele insuficient exploatate care au un rol major in dezvoltarea economica a Romaniei. Printre acestea se numara si sectorul antreprenorial: conform fostului comisar, o administratie flexibila si accesul la resurse financiare si educationale de profil sunt necesare cresterii start-up-urilor si IMM-urilor romanesti.

Ed Vaizey, fostul ministru al culturii, comunicatiilor si industriilor creative al Marii Britanii a continuat observatiile lui Verheugen, identificand sapte piloni esentiali pentru o potentiala strategie de dezvoltare a antreprenoriatului romanesc: infrastructura legislativa si digitala, planificarea, competentele digitale, securitatea cibernetica, precum si implicarea actorilor politici. Expertiza lui Nicklas Bergman, vector al inovatiei la nivel european si consultant in domeniul tehnologiei, a completat imaginea.

Oscar Farinetti, fondatorul Eataly, este cel care a transferat atentia publicului de la general la particular, prin istoria propriului parcurs antreprenorial. Farinetti a impartasit publicului povestea de succes a afacerii de familie dezvoltata in timp record intr-un lant global de magazine-concept. Sesiunile plenare s-au incheiat cu interventia lui Gunter Ollmann, CTO Security Cloud & AI, Microsoft, despre securitatea cibernetica.

Microsoft Business Summit 2018 a continuat cu trei sesiuni de discutii, care s-au desfasurat in paralel. Cateva sute de participanti au asistat la prezentari si demonstratii sustinute pe teme de actualitate, precum eficientizarea resurselor prin IoT (Internet of Things), 5G, tehnologia ca paradigma educationala sau capitalul informatic.

Reprezentanti ai companiilor partenere precum Orange, Alef, Veeam, Dendrio, Veritas, Comparex, HPE sau Asseco, companii pentru care evolutia digitala este cruciala pentru buna desfasurare a organizatiilor din care fac parte, au contribuit la completarea evenimentului prin perceptia propriilor afaceri si solutii referitoare la viitorul digital.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL