loader
Deloitte Romania a asistat Unilever in procesul de achizitie a operatiunilor Betty Ice

Deloitte Romania a asistat Unilever in procesul de achizitie a operatiunilor Betty Ice

Deloitte Romania a asistat Unilever, unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de alimente si produse de ingrijire personala si a casei, in achizitia celui mai mare producator local de inghetata, Betty Ice, controlat de antreprenorul Vasile Armenean.

Unilever a intrat pe piata locala de inghetata in 2009, prin lansarea brandului global Algida si prin achizitia marcii Napoca. In urma achizitiei Betty Ice, Unilever isi consolideaza pozitia de lider pe piata de profil.

O echipa mixta a Deloitte Romania formata din experti in consultanta financiara si in servicii fiscale a fost implicata in mai multe etape ale procesului de achizitie a Betty Ice, de la due diligence, structurare si negociere, pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare.

„A fost o placere sa lucram cu Deloitte. Pe parcursul intregului proces am avut parte de sprijinul unei echipe puternice de experti financiari si de taxe si am beneficiat, de asemenea, de expertiza lor in afaceri. Flexibilitatea, deschiderea si orientarea catre servicii de care au dat dovada au fost exceptionale”, a spus Cristian Ungureanu, director financiar al Unilever South Central Europe.

Echipa de consultanti financiari Deloitte Romania a fost condusa de Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport in Tranzactii, si a inclus alti cinci experti, printre care Ioana Boca, Assistant Director, Marina Nicola, Manager, si Crina Ciudin, Senior Associate.

„Aceasta tranzactie este un punct de reper in piata de achizitii si fuziuni a acestui an, prin amploarea si complexitatea sa. Intreaga echipa implicata a demonstrat reale calitati de management de proiect, precum si experienta si expertiza necesare pentru ca tranzactia sa se poata finaliza cu succes”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport in Tranzactii, Deloitte Romania.

Echipa de experti in servicii fiscale a fost coordonata de Camelia Malahov, Director Impozitare Directa, si Andreea Geacu, Senior Manager in cadrul departamentului de taxe.

„Vreau sa felicit echipa multidisciplinara de consultanti atat din Deloitte, cat si din cadrul Unilever, care a lucrat la acest proiect si a carei buna cunoastere a domeniului fiscal specific industriei de bunuri de larg consum a contribuit la finalizarea in timp util a uneia dintre cele mai mari tranzactii din acest an”, a declarat Camelia Malahov, Director Impozitare Directa, Deloitte Romania.

Deloitte Romania coordoneaza o practica M&A multidisciplinara, cu o abordare holistica, ce include linii de business precum servicii de due diligence, servicii suport tranzactii, consultanta fiscala si juridica. Astfel, echipele de profesionisti Deloitte pot acoperi toate aspectele relevante ale unei tranzactii. Pe parcursul anului 2018, echipa integrata a Deloitte Romania a fost implicata in mai multe tranzactii de anvergura din industrii precum servicii financiare, imobiliara, IT, productie si alte tipuri de servicii.

Unilever este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de alimente si produse de ingrijire personala si a casei, prezent in peste 190 de tari, ajungand la 2,5 miliarde de consumatori in fiecare zi. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi gasite in casele din intreaga lume, inclusiv Omo, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Ben & Jerry, Magnum si Axe. In Romania, Unilever este prezent din 1991, iar in 1995 a achizitionat fabrica de detergenti Dero. Ulterior, a construit in 2006 o fabrica de alimente unde produce, printre altele, marca Delikat.

Autori

foto
DELOITTE TAX SRL