loader
Microsoft anunta noi date si tehnologii pentru a reduce decalajul de comunicare intre lideri si angajati, astfel incat companiile sa prospere pe fondul incertitudinii economice

Microsoft anunta noi date si tehnologii pentru a reduce decalajul de comunicare intre lideri si angajati, astfel incat companiile sa prospere pe fondul incertitudinii economice

Microsoft extinde platforma Viva pentru a oferi angajatilor oportunitati de reconectate cu echipa, cultura companiei si obiectivele de afaceri

Microsoft a lansat raportul Work Trend Index Pulse "Hybrid Work Is Just Work. Are We Doing It Wrong?", o cercetare realizata la nivelul a 11 tari, pentru a analiza noile realitati ale muncii hibride. Compania anunta noi aplicatii si facilitati in Microsoft Viva, platforma dedicata experientei angajatilor, concepute sa contribuie la responsabilizarea si implicarea acestora intr-o perioada de incertitudine economica.

Cercetarea se bazeaza pe raspunsurile a 20.000 de angajati din Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, Japonia, India, Marea Britanie, Noua Zeelanda si Statele Unite, fiind analizate, de asemenea, trilioane de semnale de productivitate din platforma Microsoft 365, dar si tendintele fortei de munca potrivit platformei LinkedIn si datelor obtinute de Glint People Science.

Datele arata clar ca munca hibrida a creat un deficit de comunicare din ce in ce mai mare intre angajati si manageri. Parerile difera in ceea ce priveste productivitatea la locul de munca, mentinerea autonomiei asigurand in acelasi timp responsabilitatea, beneficiile flexibilitatii si rolul biroului. Pentru a reduce acest decalaj, este nevoie de o noua abordare care sa recunoasca faptul ca munca nu mai reprezinta doar un birou, ci o experienta care trebuie sa depaseasca timpul si spatiul, astfel incat angajatii sa poata ramane implicati si conectati indiferent unde lucreaza.

"Angajatii care se simt incurajati si plini de energie vor oferi organizatiilor un avantaj competitiv in actualul mediu de afaceri extrem de dinamic. Astazi, anuntam noi inovatii in cadrul platformei noastre dedicate experientei angajatilor Microsoft Viva pentru a ajuta liderii sa puna capat paranoiei productivitatii, sa reconstruiasca relatiile sociale si sa-si recastige si reenergizeze angajatii", a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft.

Pentru a oferi sprijin liderilor sa navigheze prin noile realitati ale muncii, raportul Work Trend Index Pulse indica trei directii importante care ar trebui abordate urgent.

Prima directie vizeaza sfarsitul paranoiei productivitatii. Potrivit cercetarii, 87% dintre angajati declara ca sunt productivi la locul de munca, in timp ce 85% dintre lideri sunt de parere ca trecerea la munca hibrida le-a testat increderea privind productivitatea angajatilor. In acest context, liderii trebuie sa creeze claritate si aliniere in jurul obiectivelor companiei, sa elimine aglomerarea task-urilor care nu sustin aceste obiective si sa-si asculte mai mult angajatii - 57% dintre companii colecteaza rareori sau deloc feedback-ul angajatilor.

In acelasi timp, angajatorii trebuie sa inteleaga ca legatura cu colegii este motivatia cheie pentru a reveni la birou: 73% dintre angajati spun ca au nevoie de un motiv mai bun pentru a merge la birou decat asteptarile companiei - dar ar fi motivati sa revina daca ar putea socializa cu colegii (84%) sau sa reconstruiasca legaturile de echipa (85%). Comunicarea digitala va fi cruciala pentru a mentine oamenii conectati in interiorul si in afara biroului - atat angajatii, cat si liderii considera comunicarea ca fiind abilitatea esentiala de care au nevoie pentru a avea succes in acest an.

A treia directie vizeaza reskilling-ul pentru a “re-angaja” oamenii. La nivel mondial, 55% dintre angajati considera ca schimbarea companiei este cel mai bun mod de a-si dezvolta competentele. Angajatii spun ca ar ramane mai mult in companie daca ar fi mai usor sa-si schimbe locul de munca intern (68%) sau daca ar putea beneficia de mai multe oportunitati pentru a invata si pentru a se dezvolta (76%).

Microsoft extinde platforma Microsoft Viva pentru a raspunde acestor provocari si pentru a ajuta companiile sa ofere angajatilor o experienta optimizata in functie de cum lucreaza oamenii in prezent. Microsoft anunta, astfel, capabilitati noi si imbunatatite in platforma Viva:

Viva Pulse este o noua aplicatie care permite managerilor si liderilor de echipa sa obtina feedback periodic si confidential privind experienta echipelor lor. Viva Pulse utilizeaza sabloane inteligente si intrebari bazate pe studii care ii vor ajuta pe manageri sa identifice ce anume functioneaza bine si care sunt aspectele ce necesita atentie sporita.

Viva Amplify este o noua aplicatie care permite liderilor si managerilor de comunicare sa-si imbunatateasca mesajele transmise, pentru a avea un real impact asupra angajatilor, indiferent de locul in care acestia se afla. Aplicatia centralizeaza campaniile de comunicare, ofera suport in scrierea mesajelor pentru a le imbunatati impactul, permite publicarea pe mai multe canale si grupuri in Microsoft 365 si ofera indicatori de perfectionare.

Answers in Viva este o noua experienta de tip chat care foloseste inteligenta artificiala pentru a facilita aplicarea cunostintelor colective pentru toti angajatii.

People in Viva este o noua facilitate care foloseste inteligenta artificiala pentru a crea profiluri ale angajatilor cu detalii despre interesele, cunostintele si obiectivele echipei. In acest fel, oamenii vor descoperi mai usor conexiuni, experti si informatii in intreaga organizatie. Aceste informatii vor fi disponibile prin intermediul cardurilor de profil Microsoft 365 si ca aplicatie noua.

• Microsoft a lansat recent Viva Engage, care incurajeaza crearea unei comunitati digitale prin conversatii si noi instrumente personale prin care angajatii isi pot spune povestile. In plus, a fost creat un Leadership Corner, un spatiu in care angajatii pot interactiona direct cu managerii, pot impartasi idei si pot participa la initiative organizationale.

Viva Goals ajuta companiile sa alinieze munca angajatilor la rezultatele afacerii. Noile integrari in Viva Goals vor aduce obiectivele companiei in fluxul de lucru, printr-o integrare mai optima cu Microsoft Teams pentru a verifica obiectivele, o extensie in Azure DevOps pentru a finaliza sarcinile de lucru, o conexiune la datele Power BI pentru a urmari KPIs si rezultate cheie, dar si integrari cu Microsoft Planner si Microsoft Project pentru actualizari automate in ceea ce priveste managementul de proiect.

• Legaturile imbunatatite intre Viva Learning si LinkedIn Learning faciliteaza accesarea continutului dedicat dezvoltarii abilitatilor din LinkedIn Learning Hub chiar in fluxul de lucru din Teams. Cursantii vor vedea tot continutul LinkedIn Learning Hub sincronizat, inclusiv continut personalizat si cursurile pe care le-au finalizat deja, direct in Viva.

Viva Sales, prima aplicatie din platforma bazata pe roluri, va fi disponibila incepand cu data de 3 octombrie. Viva Sales va face legatura intre CRM-ul unui vanzator si Microsoft 365 si Teams pentru a oferi o experienta de vanzare simplificata si bazata pe inteligenta artificiala. Microsoft anunta, totodata, un parteneriat cu Seismic pentru a personaliza si a scala interactiunile cu clientii prin recomandari de continut generate de AI.

• Pentru a simplifica accesul la Viva si pentru a ajuta angajatii sa-si inceapa ziua in cel mai productiv mod posibil, o noua experienta in Viva Connections va reuni toate aplicatiile Viva intr-un singur loc. De asemenea, actualizarile aduse e-mailului Viva vor oferi recomandari personalizate pentru cresterea productivitatii la locul de munca.

Noile capabilitati Viva vor fi disponibile pentru clientii companiei la inceputul anului 2023. Pentru a afla mai multe, vizitati blogul oficial Microsoft, blogul Microsoft 365 si noul raport Work Trend Index Pulse.

Despre Microsoft:

Compania Microsoft sustine companiile in procesul transformarii digitale si faciliteaza dezvoltarea, implementarea si utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecare persoana si organizatie de la nivel global sa isi atinga potentialul, prin intermediul tehnologiei.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL