loader
METRO Cash & Carry Romania extinde capacitatea centrului logistic One Roof cu 10.000 mp

METRO Cash & Carry Romania extinde capacitatea centrului logistic One Roof cu 10.000 mp

Extensia One Roof vizeaza consolidarea capacitatii depozitului cu temperatura ambientala si are ca scop sustinerea ritmului de crestere al business-ului METRO Cash & Carry in Romania

• Extensia proiectului logistic va fi gata in toamna si are ca scop sustinerea ritmului de crestere al business-ului METRO Cash & Carry in Romania

• Retailer-ul securizeaza astfel capacitatea logistica optima pe  termen mediu si lung pentru a deservi toti clientii fara sincope de aprovizionare

METRO CASH & CARRY ROMANIA ANUNTA EXTINDEREA CAPACITATII CENTRULUI LOGISTIC ONE ROOF, DIN STEFANESTII DE JOS, CU INCA 10.000 MP. EXTENSIA ONE ROOF VIZEAZA CONSOLIDAREA CAPACITATII DEPOZITULUI CU TEMPERATURA AMBIENTALA SI VA FI ASIGURATA TOT DE DEZVOLTATORUL WDP, CU TERMEN DE LIVRARE IN TOAMNA ACESTUI AN.

Decizia retailer-ului de a mari capacitatea platformei din Stefanestii de Jos – cel mai mare centru logistic  METRO Cash & Carry din tara, cu o suprafata de peste 65.000 mp dupa extindere, care inglobeaza toate operatiunile de depozitare si distributie – are ca obiectiv atat integrarea in platforma a furnizorilor din zona de direct store delivery (DSD), cat si asigurarea unei capacitati logistice optime pentru a face fata volumelor de marfa in crestere.

One Roof este cel mai ambitios proiect dezvoltat de METRO Cash & Carry in ultimii ani, un exemplu de munca in echipa, inovatie si sinergii, care ne-a permis o consolidare optima a activitatilor logistice. Faptul ca mai facem un pas in dezvoltarea platformei, in ciuda intregului context din ultimul an, care nu a fost usor pentru nimeni, este un semnal in plus ca mergem in directia potrivita si ramanem la fel de dedicati misiunii noastre de a ne sprijini clientii si a contribui concret la succesul afacerilor lor”, declara Adrian Ariciu, CEO METRO Cash & Carry Romania.

In acelasi timp, extensia este in linie cu directia strategica One Roof, de a ingloba pe o singura platforma toate operatiunile retailer-ului, cu optiunea de extindere in functie de evolutia business-ului, a volumelor si a nevoilor clientilor METRO Cash & Carry Romania. Mai mult, este varianta cea mai echilibrata din perspectiva eficientei costurilor si a flexibilitatii contractuale.

Aceasta este cea mai buna varianta cu care reusim sa eficientizam la maxim capacitatea logistica pusa la dispozitia clientilor nostri pe termen mediu si lung. Deja, anterior deciziei extinderii si alocarii celor 10.000 de metri patrati depozitului ambiental, varfurile de vanzari ne depaseau estimarile de crestere, desi am luat toate masurile de eficientizare a spatiului gestionat, inclusiv suplimentarea la maximum a paletilor”, adauga Adrian Ariciu.

Proiectul, aprobat de board-ul METRO Cash & Carry la finalul anului trecut, urmeaza sa fie predat in toamna lui 2021, in baza unui contract de inchiriere incheiat pe 10 ani, cu posibilitate de extindere pe alti 10 ani.

Despre METRO Cash & Carry

METRO este liderul comertului cu ridicata la scara mondiala, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat in deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum si ale comerciantilor independenti. In intreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienti care pot alege sa faca cumparaturi intr-unul dintre magazinele de format mare, sa comande online si sa ridice produsele din magazin sau sa le fie livrate. De asemenea, METRO sustine competitivitatea antreprenorilor si a afacerilor independente prin solutii digitale si contribuie astfel la diversitatea culturala in sectorul comertului cu amanuntul si al industriei ospitalitatii. Sustenabilitatea este un pilon esential al activitatii METRO, compania fiind lider la nivel european la capitolul sustenabilitate, conform Indicelui Sustenabilitatii Dow Jones. Compania opereaza in 34 de tari si are peste 100.000 de angajati in intreaga lume. In exercitiul financiar 2018/19, METRO a generat vanzari de 27.1 miliarde EUR. Pentru mai multe informatii, vizitati www.metroag.de.

Autori

foto
METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL