loader
Mercedes-Benz ofera acum si autovehicule electrice de mici dimensiuni: Lansarea vanzarilor pentru EQT si eCitan

Mercedes-Benz ofera acum si autovehicule electrice de mici dimensiuni: Lansarea vanzarilor pentru EQT si eCitan

Noul EQT de la Mercedes-EQ ofera familiilor si persoanelor active in timpul liber o incursiune atractiva in lumea complet electrica a brandului cu stea in trei colturi

Mercedes-Benz Vans are acum un portofoliu complet electric. Odata cu lansarea vanzarilor pentru EQT (consum mixt de energie (WLTP): 18,99 kWh/100 km; emisii de CO2 combinate WLTP): 0 g/km) si eCitan, este disponibil cate un omolog 100% electric pentru fiecare model din gama. Astfel, Mercedes-Benz reprezinta un exemplu important pentru transportul viitorului fara emisii de CO2 la nivel local si atinge o alta etapa importanta.

Noul EQT de la Mercedes-EQ ofera familiilor si persoanelor active in timpul liber o incursiune atractiva in lumea complet electrica a brandului cu stea in trei colturi. Autovehiculul electric de mici dimensiuni poate fi comandat acum in varianta sa compacta. Printre altele, este echipat cu un motor electric de 90 kW, doua usi glisante, sistemul de infotainment MBUX si numeroase sisteme de siguranta si asistenta. La statiile de incarcare rapida, bateria de 45 kWh cu incarcatorul2 de curent continuu de 80 kW instalat poate fi incarcata de la 10% la 80% (starea de incarcare)3 in 38 de minute. Autonomia este de 282 de kilometri (WLTP) . Datorita grilei de culoare neagra cu stea centrala si aripioare de racire cu design dinamic, noul EQT este recunoscut imediat ca parte a familiei Mercedes EQ. Autovehiculul electric de mici dimensiuni imbina spatialitatea cu dimensiunile exterioare compacte. Datorita centrului de greutate scazut si a instalarii protejate, cu economie de spatiu, a bateriei in partea inferioara a caroseriei, noul EQT ofera aproape aceeasi variabilitate si functionalitate in interior precum Clasa T cu propulsie conventionala. Noul EQT are lungimea de 4.498 de milimetri, latimea de 1.859 de milimetri si inaltimea de 1.819 milimetri. Va urma o varianta cu ampatament lung.

Odata cu introducerea unei noi formule de ofertare, clientii vor putea achizitiona noul autovehicul cu stea in trei colturi mai usor si mai rapid. In functie de preferintele lor si de cerintele locale, acestia pot alege intre trei pachete de echipamente deja configurate, care grupeaza optiuni functionale ce sunt adesea comandate in mod combinat. In plus, datorita echiparii standard semnificativ imbunatatite, clientii vor primi un autovehicul atractiv inca de la inceput. Sunt disponibile, printre altele, pachetul de iarna si pachetul de navigatie. Ulterior, pot fi adaugate individual si alte dotari suplimentare, cum ar fi carligul de remorcare.

In ceea ce priveste pretul, EQT porneste de la 41.596 de euro (pret fara TVA) / 49.499,24 de euro (pret cu TVA) in pachetul de echipare Advanced Plus. In plus, autovehiculul este disponibil cu pachetele de echipare Premium sau Premium Plus. Acestea reprezinta o oferta atractiva, cu o selectie de diverse caracteristici optice si servicii de conectivitate suplimentare.

In sectorul comercial, eCitan poate fi comandat acum ca autoutilitara in doua lungimi: 4.498 mm in versiunea compacta si 4.922 mm in versiunea lunga. eCitan Tourer (consumul de putere combinat: 19,16 kWh/100 km; emisii de CO2 combinate: 0 g/km1) pentru transportul comercial de persoane, va fi disponibil initial in lungimea "Compact"; versiunea lunga va fi lansata ulterior, precum si o varianta Mixto. In functie de dotari, autonomia este cuprinsa intre 280-284 de kilometri, conform WLTP. Acest lucru inseamna ca raspunde nevoilor utilizatorilor comerciali care utilizeaza frecvent modelele de autoutilitare de mici dimensiuni, cum ar fi curieri, navetisti si furgonete de livrare in zonele urbane.

Bateria de 45 kWh poate fi incarcata de la 10% la 80 % (starea de incarcare) in 38 de minute cu incarcatorul de curent continuu de 80 kW, instalat optional. Un mare plus: volumul de incarcare si sarcina utila sunt comparabile cu cele ale modelelor Citan cu propulsie conventionala. In cazul modelului compact, acesta ofera 2,9 metri cubi si pana la 544 de kilograme, iar in cazul versiunii cu ampatament lung - 3,62 metri cubi si maximum 722 de kilograme.

In ceea ce priveste pretul, eCitan Furgon porneste de la 35.083 de euro (pret fara TVA) / 41.748,77 de euro (pret cu TVA) pentru modelul compact. Pretul de pornire pentru versiunea lunga este de 36.447 de euro (pret fara TVA) / 43.371,93 de euro (pret cu TVA). Modelul eCitan Tourer, orientat spre segmentul comercial, incepe de la 39.085 de euro (pret fara TVA) / 46.511,15 de euro (pret cu TVA).

Atat EQT, cat si eCitan includ un pachet de mentenanta de patru ani, care acopera costurile lucrarilor de intretinere conform carnetului de service si specificatiilor producatorului in aceasta perioada, precum si certificatul Mercedes-Benz pentru baterii, pe o perioada de pana la 160.000 de kilometri sau opt ani.

Informatii suplimentare despre Mercedes-Benz pot fi gasite la www.mercedes-benz.com.

Informatii de presa si servicii digitale pentru jurnalisti si multiplicatori pot fi gasite pe platforma online Mercedes me media la media.mercedes-benz.com, precum si pe site-ul Mercedes-Benz Media la group-media.mercedes-benz.com. Subiecte si evenimente actuale referitoare la  Mercedes-Benz Cars & Vans pot fi obtinute si prin intermediul canalului nostru Twitter @MB_Press la adresa www.twitter.com/MB_Press.

                                                  

Autori

foto
MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL