loader
LIDL Romania ajunge la 220 de magazine in 2017

LIDL Romania ajunge la 220 de magazine in 2017

Lidl isi consolideaza pozitia pe piata locala, inaugurand anul acesta peste 15 magazine, in orase precum Timisoara sau Bucuresti, dar si in localitati mai mici, precum Calarasi sau Valenii de Munte.

Ultimele doua deschideri din acest an calendaristic sunt planificate pentru 21 decembrie, la Constanta si Tulcea. Astfel, Lidl va incheia anul 2017 cu 220 de magazine. Fiecare noua unitate continua strategia companiei de a oferi zilnic romanilor, in zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun pret, direct de la producatori, intr-o larga varietate de sortimente.

 

Mai mult, toate magazinele Lidl inaugurate in anul 2017 se aliniaza directiei de dezvoltare durabila asumata de retailer prin platforma de responsabilitate sociala Pentru un viitor mai bun, fiind construite in conformitate cu cele mai inalte standarde de mediu.

 

„2017 a fost un an foarte bun pentru noi, care ne-a adus si mai aproape de clientii nostri din intreaga tara. Am incercat sa venim in intampinarea nevoilor si asteptarilor acestora nu numai prin produsele pe care le punem la raft, ci si prin construirea mai multor magazine cu formate speciale, optimizate in functie de specificul zonei unde sunt situate. Mai mult, am deschis si unitati construite dupa un concept de design actualizat, prin care ne dorim sa imbunatatim experienta clientilor nostri la cumparaturi si sa cream un mediu de lucru care sa raspunda si mai bine nevoilor angajatilor nostri”, a spus Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

 

Primul magazin Lidl cu acoperis verde din Constanta


Lidl Romania a inaugurat in octombrie 2017 un nou magazin cu acoperis verde, in Constanta, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate si protejare a mediului inconjurator. Constanta a fost ales ca oras pentru implementarea acestei tehnologii verzi in acoperisul unei unitati Lidl, pentru a creste proportia spatiilor verzi amenajate din zona, una cu o densitate foarte mare a populatiei.

 

Tulcea, primul magazinul Lidl supraetajat din oras


Pe 21 decembrie 2017, Lidl Romania va inaugura un magazin cu un concept inedit, adaptat zonelor urbane aglomerate: unitatea va avea parter, unde se va afla parcarea magazinului, si un etaj pentru spatiul comercial. Situat pe Strada Victoriei, Nr. 99, magazinul va avea o suprafata de vanzare de 1.354 m2, 136 locuri de parcare si un lift, pentru a facilita accesul clientilor in unitate.

 

In plus, Lidl optimizeaza in mod constant formatul de magazin, astfel ca, in ultimul an si jumatate, aproape 200 de unitati au fost modernizate, pentru a fi mai prietenoase cu mediul.

 

Pentru a optimiza procesul de distributie in contextul extinderii retelei de magazine, Lidl a demarat in 2017 constructiile celui de-al cincilea sediu logistic, situat in localitatea Cordun, in apropierea orasului Roman. Acesta va asigura aprovizionarea retelei de magazine Lidl din zona Moldovei.

 

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in 27 de tari europene si avand peste 140 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.
 

Autori

foto
LIDL DISCOUNT SRL