loader
KPMG in Romania a asistat Enterprise Investors in vanzarea Noriel

KPMG in Romania a asistat Enterprise Investors in vanzarea Noriel

Finalizarea cu succes a acestei tranzactii consolideaza pozitia de lider a KPMG in Romania pe piata serviciilor de consultanta in M&A si reafirma rolul KPMG ca partener al fondurilor de private equity

Echipa Deal Advisory a KPMG in Romania a asistat fondul de Private Equity Polish Enterprise Fund VII, administrat de catre Enterprise Investors (EI), in tranzactia de vanzare a Noriel Group, liderul pietei de retail de jucarii, jocuri si alte produse pentru copii in Romania, catre Sunman Group, liderul pietei de retail, distributie si productie de jucarii in Turcia.

Finalizarea cu succes a acestei tranzactii consolideaza pozitia de lider a KPMG in Romania pe piata serviciilor de consultanta in M&A si reafirma rolul KPMG ca partener al fondurilor de private equity.

Enterprise Investors este unul dintre cele mai importante fonduri de Private Equity din CEE, cu investitii totale de peste 2,2 miliarde EUR in 151 de companii din regiune si 4,2 miliarde EUR venituri inregistrate din exit-uri. Noriel a fost a 7-a investitie a Enterprise Investors in Romania.

In anul 2016, EI a cumparat Noriel  un business de familie sustinut de Axxess Capital, cu o retea de 47 de magazine. EI a sustinut cresterea Noriel cu o finantare aditionala in valoare de 2 milioane de euro. In prezent, Noriel este liderul pietei de retail de jucarii, jocuri si alte produse pentru copii in Romania si este singurul jucator cu acoperire nationala si cu un model de afaceri omnichannel.

Compania opereaza o retea nationala de 88 de magazine, sustinuta de o platforma online puternica si un canal de distributie eficient. Sunman Group este liderul pietei de retail, distributie si productie de jucarii in Turcia si activeaza sub doua branduri: Sunman si Toyzz Shop.

Fondurile de investitii reprezinta un motor important  al economiei romanesti, contribuind cu expertiza si alocand resurse semnificative pentru a-si gestiona si dezvolta investitiile. Serviciile KPMG in Romania ajuta la stimularea investitiilor atat in Romania, cat si in regiune si la cresterea randamentului fondurilor  de Private Equity, generand profit pentru investitori.

De asemenea, suntem bucurosi sa vedem cresterea interesului investitorilor strategici pentru piata locala, care incep treptat sa achizitioneze afaceri mature, dar cu perspective solide de crestere de la fonduri de Private Equity.

In ciuda evolutiei geopolitice recente, Romania este in continuare considerata o destinatie atractiva pentru investitii atat pentru fondurile de Private Equity, cat si pentru investitorii strategici. In anul 2022, am finalizat cu succes trei tranzactii si avem in portofoliu o serie de alte proiecte care implica ambele categorii de investitori in mod relativ egal.

Am asistat Enterprise Investors in finalizarea cu succes a acestei tranzactii si am coordonat intregul proces, de la planificare strategica initiala pana la inchiderea tranzactiei. Prin finalizarea cu succes a acestei tranzactii complexe si competitive, KPMG in Romania demonstreaza din nou ca are competentele necesare pentru a oferi servicii de consultanta M&A cu valoare adaugata, indeplinind cele mai inalte standarde ale fondurilor de Private Equity de top din regiune. Multumim clientului pentru incredere si profesionalism si le dorim cumparatorului si echipei de management mult succes in continuarea dezvoltarii companiei atat in Romania, cat si la nivel regional. Multumesc echipei de proiect formata din Cosmin Comsa, Senior Manager si Andra Mihalcea, Associate Manager, pentru dedicare si excelenta in finalizarea cu succes a acestei tranzactii!”, a declarat Bogdan Vaduva, Partener si Head of Deal Advisory, KPMG in Romania.

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 145 de tari si aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 1000 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL