loader
Konica Minolta marcheaza 4 ani de la debutul procesului de reducere a emisiilor de carbon, compensand peste 16 milioane de kilograme CO2 pana in prezent

Konica Minolta marcheaza 4 ani de la debutul procesului de reducere a emisiilor de carbon, compensand peste 16 milioane de kilograme CO2 pana in prezent

Combaterea schimbarilor climatice reprezinta una din cele mai mari provocari cu care se confrunta societatea globala in prezent. In acest context, Konica Minolta adopta o serie de masuri privind evitarea, reducerea si compensarea emisiilor de CO2.

Pentru compensarea emisiilor de carbon, Konica Minolta Business Solutions Europa a incheiat in 2015 un parteneriat cu expertul international in protectia mediului, ClimatePartner.

Astfel, prin programul «Neutralitatea carbonului activ», Konica Minolta ofera de patru ani clientilor solutii de compensare a emisiilor de carbon. Clienti din unsprezece tari s-au alaturat acestui demers, compensand peste 10 milioane de CO2. Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 printr-o serie de initiative de protejare a mediului. Unul dintre aceste demersuri este transformarea sediului european Konica Minolta din Langenhagen intr-unul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, alaturi de compensarea emisiilor la evenimentele si targurile organizate.

 „Ne asumam responsabilitatea de a reduce semnificativ impactul emisiilor de carbon asupra mediului. Eforturile noastre de combatere a emisiilor de carbon constituie un element cheie in acest demers. Programul nostru, «Neutralitatea carbonului activ», derulat in colaborare cu partenerul ClimatePartener, ne permite sa punem la dispozitia clientilor nostri un instrument eficient de prevenire si reducere a emisiilor de CO2. Parteneriatul dintre Konica Minolta si ClimatePartner a ajuns deja la al cincilea an” a declarat Teresa Haller-Mangold, Manager al Diviziei de Sustenabilitate a Konica Minolta Business Solutions Europa.

Clientii inscrisi in acest program sunt inclusi intr-un proiect de compensare a carbonului, certificat cu Gold Standard, in Aruba: un parc eolian cu o capacitate totala de 30 megawati ce reduce consumul de motorina si alti combustibili prin producerea de energie eoliana. Acest proiect contribuie la combaterea incalzirii globale in doua moduri: in primul rand, arderea combustibililor pentru producerea de energie electrica genereaza o cantitate semnificativa de CO2; in al doilea rand, insulele Caraibe importa combustibili din alte tari, ceea ce influenteaza negativ mediul. Astfel, proiectul derulat de Konica Minolta are un impact extrem de pozitiv asupra protectiei mediului, prin crearea unor oportunitati locale de angajare si sustinere a modernizarii infrastructurii locale.

„Aceste proiecte ne ajuta sa avem atat o abordare corecta a schimbarilor climatice, cat si un impact pozitiv asupra societatilor locale.” a adaugat Teresa Haller-Mangold.

In ianuarie 2018, operatiunile Konica Minolta la sediul european din Langenhagen au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de gaze. Toate emisiile produse, de la consumul de energie pana la calatoriile in interes de afaceri, sunt reduse – inclusiv cele produse in urma unor evenimente internationale precum participari la targuri sau Campusul de Leadership European. Prin toate aceste demersuri de reducere a emisiilor de carbon, Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2.

Totodata, Konica Minolta isi indreapta atentia spre folosirea  surselor de energie alternativa. In ianuarie 2019, s-a alaturat initiativei RE100, asumandu-si angajamentul de a folosi 100% energie electrica obtinuta din surse regenerabile pana in 2050. Sediul central Konica Minolta este deja complet alimentat cu energie regenerabila. Toate aceste actiuni sunt in concordanta cu demersul ecologic pe termen lung al companiei - Eco Vision 2050, initiat in 2009 in sprijinul reducerii emisiilor de CO2 cu 80% pana in 2050, fata de nivelul din 2005.

Obiectivul Konica Minolta pe termen mediu, de a reduce emisiile de carbon cu 40% pana in 2016, a fost depasit, atingandu-se un procent de 49%.

De asemenea, eforturile si implicarile companiei in proiecte de sustenabilitate sunt recunoscute. In ianuarie 2019, Konica Minolta a mai fost desemnata drept una dintre cele mai sustenabile 100 de corporatii din lume in topul Global 100, realizat de Corporate Knights.

 

Autori

foto
KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS ROMANIA SRL