loader
Kaufland Romania anunta o noua masura de sprijin pentru persoanele refugiate

Kaufland Romania anunta o noua masura de sprijin pentru persoanele refugiate

Compania va crea 300 de locuri de munca pentru refugiati ucraineni pe parcursul anului 2022

Kaufland Romania anunta o noua masura prin care extinde sprijinul acordat persoanelor refugiate. Dupa o serie de initiative menite sa ofere ajutor rapid prin donatii in bani, alimente sau produse esentiale, si prin colaborarea cu ONG-uri care desfasoara activitati umanitare, compania introduce o noua modalitate de sprijin. Astfel, pe parcursul anului 2022, Kaufland Romania va crea peste 300 de locuri de munca pentru refugiatii ucraineni care doresc sa ramana in Romania pe termen mediu sau lung.

Initiativa companiei vine ca raspuns la situatia instabila din regiune, numarul refugiatilor ucraineni din Romania fiind in continua crestere. Prin crearea de noi locuri de munca, Kaufland isi propune sa sustina integrarea acestora pe piata muncii. Cele 300 de locuri de munca dedicate refugiatilor vor fi create in mod suplimentar, in completarea celor 1.000 de noi locuri de munca deja previzionate pentru anul 2022, pe fondul planurilor de expansiune Kaufland la nivel national.

Retailerul continua astfel seria actiunilor de sustinere a refugiatilor din Ucraina. De la inceputul crizei umanitare, compania s-a implicat activ, sprijinind diferite initiative sociale derulate atat la punctele de trecere vamala, cat si in centrele pentru refugiati. Printre acestea se numara colecta de alimente si produse de igiena organizata alaturi de Reteaua Nationala a Bancilor pentru Alimente momentan in peste 50 de magazine Kaufland, urmand ca aceasta optiune sa devina curand disponibila in toate magazinele Kaufland din Romania sau asigurarea meselor calde pentru refugiati. Kaufland finanteaza zilnic pregatirea a 1.200 de portii de mancare calda, suplimentar la cele 1.000 de portii realizate in mod normal la Cantina Sociala din Bucuresti, in toate zilele saptamanii.

La randul lor, angajatii Kaufland s-au implicat prin gazduirea familiilor de refugiati, prin donarea de alimente si alte produse neperisabile. Pentru a incuraja implicarea echipei, fiecare actiune de voluntariat este recompensata de companie cu o zi libera.

Unul dintre cei mai mari angajatori din Romania, Kaufland numara in prezent peste 15.000 de angajati in cele 151 de magazine, 2 platforme logistice si la sediul central din Bucuresti. Certificat recent de Top Employers Institute din Olanda ca Top Employer pentru al saptelea an consecutiv, retailerul isi reinnoieste anual angajamentul privind performanta companiei si facilitatile acordate angajatilor, recompensand implicarea si efortul acestora.

Toti cei care isi doresc un loc de munca pot suna la numarul de telefon 021 9132 sau pot aplica pe cariere.kaufland.ro.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine in 8tari, 139.000 de angajati si o retea de peste 151 de magazine in Romania. In 2021, Kaufland Romania a primit pentru a patra oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Obiectivul nostru este sa aplicam cele mai inovatoare tehnologii in domeniul retail, astfel incat clientii sa se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-pret, prin promovarea sustenabilitatii si a produselor locale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaufland.ro.

Autori

foto
KAUFLAND ROMANIA SCS