loader

Investitiile public-private raman principala speranta pentru cresterea economica din UE

Potrivit AGERPRES, investitiile public-private vor ramane principala sursa de speranta pentru crestere economica in Uniunea Europeana (UE), a declarat, joi, in cadrul Summitului Bancar 'Banking 365 - Banca Viitorului', Matija Laco, economist in cadrul biroului de la Bruxelles al Bancii Mondiale.

“La nivelul anului 2016, economia europeana va continua sa aiba o crestere modesta care nu va fi inca foarte sustenabila. Directia pentru viitor va depinde foarte mult de activitatile investitionale ce pot fi stimulate. Investitiile public-private vor ramane principala sursa de speranta pentru crestere economica pentru acest an”, a spus Matija Laco.


Potrivit reprezentantului Bancii Mondiale, criza emigrantilor si Brexitul reprezinta o parte dintre incertitudinile ce priveste Uniunea Europeana, in timp ce presul petrolului si incetinirea cresterii economice a Chinei pot contribui in mod negativ la lista de riscuri externe.


"Incertitudinile din Uniunea Europeana vor fi determinate, printre altele, de criza emigrantilor, discutiile pe tema Schengen, Brexit — inainte si dupa referendumul din 23 iunie, inclusiv planurile monetare si fiscale ulterioare. In plan extern, riscurile vizeaza: pretul petrolului, volatilitatea sectorului financiar, precum si incetinirea cresterii economice a Chinei", a subliniat Matija Laco.


Oxygen Events organizeaza, joi, cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si Centrului de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), o noua editie a Summitului Bancar: “Banking 365 — Banca Viitorului”.


In cadrul evenimentului se discuta pe marginea ultimelor informatii macroeconomice, a limitelor si masurilor de aplicare a Legii darii in plata, precum si despre strategiile de abordare a politicii de economisire/creditare, cresterea increderii in serviciile oferite de banci si tendinte de digitalizare a bancilor.


AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Arustei)


www.agerpres.ro/economie

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES