loader

BVB si Ministerul Comunicatiilor au lansat un proiect dedicat antreprenorilor din domeniul IT

Potrivit AGERPRES, Bursa de Valori Bucuresti (BVB), alaturi de Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI), a lansat, joi, o noua serie de workshop-uri dedicate companiilor din sectorul IT&C, in cadrul programului "BVB pentru IT&C", conform unui comunicat de presa publicat pe pagina de Internet a bursei.

Proiectul "BVB pentru IT&C" prevede organizarea a sase ateliere de lucru in perioada 30 august — 4 octombrie, dupa cum urmeaza: Bucuresti (30 august si 4 octombrie), Brasov (6 septembrie), Cluj — Napoca (13 septembrie), Timisoara (20 septembrie) si Iasi (27 septembrie).


Conform sursei citate, in cadrul atelierelor, participantii vor afla despre oportunitatile disponibile pe pietele de capital pentru companiile care sunt in cautarea de capital, precum si evaluarea de piata.


De asemenea, prin intermediul acestui proiect, Bursa de Valori Bucuresti va facilita accesul investitorilor potentiali interesati de actiunile sau obligatiunile emise de societatile de pe AeRO sau de pe piata principala. In plus, toate societatile inregistrate vor beneficia de o consultanta initiala gratuita, care urmeaza sa fie realizata de BVB si intermediari.


"Statisticile arata ca, in Romania, exista la ora actuala 70.000 de freelanceri in IT&C, in timp ce, la nivel global, numarul liber-profesionistilor IT a ajuns la 14 milioane. Acesta este singurul domeniu in care nu exista si nici nu vor exista someri. Romania are un potential genetic extraordinar de a dezvolta start-up-uri in domeniul digital. Trebuie doar sa-i descoperim pe cei care au idei si sa-i ajutam sa-si puna pe picioare o afacere in domeniul IT&C, facilitandu-le intalnirea cu potentiali investitori. Inovatia, cultura financiara si spiritul antreprenorial vor crea ecosistemul high-tech, care va marca dezvoltarea Romaniei in urmatoarea perioada (...)", afirma ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Bostan.


La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, spune ca, prin acest program, "antreprenorii vor afla modul in care isi pot finanta si dezvolta afacerile prin intermediul pietei de capital, dar, de asemenea, vor acumula noi competente si pot gasi investitori interesati de compania lor".


Participarea la atelierele de lucru din cadrul noului proiect este gratuita, iar companiile isi pot rezerva un loc incepand din 16 iunie, prin sectiunea dedicata a site-ului Bursei de Valori Bucuresti.


Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. BVB este o companie listata pe propria piata, din anul 2010.


AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilica, editor online: Gabriela Badea)


www.agerpres.ro/economie

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES