loader
Investitii de 2.1 miliarde de euro in cercetare in 2017 pentru cea mai veche companie farmaceutica din lume

Investitii de 2.1 miliarde de euro in cercetare in 2017 pentru cea mai veche companie farmaceutica din lume

Merck Group estimeaza o crestere de 8% a cifrei de afaceri pentru finalul anului 2018, iar la nivel mondial o crestere de 2.8% a cifrei de afaceri.

Cu o istorie de 350 de ani impliniti anul acesta, Merck Group, unul dintre cei mai importanti producatori de tratamente pentru fertilitate si boli endocrinologice, a investit in anul 2017, la nivel mondial, 2.1 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare.

Compania estimeaza o crestere de 8% a cifrei de afaceri pentru finalul anului 2018, iar la nivel mondial o crestere de 2.8% a cifrei de afaceri.


2.1 miliarde de euro investiti in cercetare si dezvoltare in 2017 la nivel mondial


„Activitatea companiei noastre este orientata in principal catre pacienti, carora ne dorim sa le oferim o viata buna, chiar daca se confrunta cu boli grave. De aceea, alocam o mare parte din resursele companiei in cercetare si dezvoltare. Doar in 2017 am investit 2.1 miliarde de euro in dezvoltarea unor alternative de tratament mai bune. In septembrie 2017 am primit aprobare pentru doua tratamente revolutionare, unul pentru pacientii cu scleroza multipla si celalalt pentru cei cu cancer de piele.”, spune Schalk Opperman, General Manager al diviziei Biopharma, Merck Romania.


2.5 milioane de copii s-au nascut datorita tratamentelor de fertilitate Merck


Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, milioane de cupluri sufera din cauza infertilitatii. Insa in ultimii 20 de ani, datorita dezvoltarilor revolutionare ale companiei Merck, s-au nascut mai mult de 2.5 milioane de copii.


„In plus, in 2014 am intrat in domeniul tehnologiilor in fertilitate. Ne dorim sa le simplificam cat mai mult viata cuplurilor si persoanelor care isi doresc sa faca un copil. Am inteles ca, din moment ce fiecare pas pe care il fac in cabinetul medicului specialist joaca un rol esential in marirea sanselor de succes, tehnologiile inovative chiar pot constitui o diferenta importanta. De aceea, acum combinam din ce in ce mai mult portofoliul nostru de medicamente cu cele mai noi tehnologii, astfel incat sa crestem nivelul de standardizare, automatizare si excelenta in tratamentul asistat.” continua Schalk Opperman.


50.000 de angajati la nivel global si o crestere de 50% a numarului de angajati din Romania


In cei 350 de ani de activitate, compania a ajuns lider in domeniul stiintei si tehnologiei, generand contributii uriase in cercetare si dezvoltare. Azi, in intreaga lume, nu mai putin de 55 de milioane de oameni folosesc zilnic medicamente din portofoliul Merck, pentru producerea carora lucreaza 53.000 de angajati, din 66 de tari. In Romania, in ultimele 18 luni, numarul angajatilor a crescut cu 50%.


Cifre importante:


• Crestere cu 22% a vanzarilor din Romania in 2017 fata de cele din 2016;
• Peste 2.500 de experti lucreaza in centrele de cercetare Merck din Darmstadt, Boston, Beijing si Tokyo;
• 55 milioane de pacienti din intreaga lume folosesc tratamente Merck;
• 2.5 milioane de copii s-au nascut cu ajutorul tratamentelor Merck pentru fertilitate;
 

Autori

foto
MERCK ROMANIA SRL