loader
Intrarom anunta implementarea primului pilot Smart City

Intrarom anunta implementarea primului pilot Smart City

Pilotul a fost implementat in cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018, parte a politicii de dezvoltare si promovare a orasului.

Intrarom, subsidiara romaneasca a Intracom Telecom, anunta implementarea cu succes a primului pilot Smart City din Romania, la Alba Iulia. Pilotul a fost lansat in cadrul evenimentului „Dezbatere Nationala Smart City - Alba Iulia 2018”, desfasurat in perioada 8-9 octombrie la Alba Iulia si organizat in colaborare cu municipalitatea albaiuliana, cu scopul de a promova si sustine conceptul de comunitate inteligenta, in contextul celebrarii centenarului romanesc.

Evenimentul recunoaste implicarea si eforturile depuse de municipalitate, organisme guvernamentale si companii pentru dezvoltarea comunitatii Smart City din Alba Iulia, fiind prima initiativa de acest gen din Romania.

Impreuna cu echipa de implementare a proiectului Alba Iulia Smart City, invitati din toata tara si participantii la eveniment au vizionat si testat, alaturi de reprezentantii companiei Intrarom, o serie de solutii Smart City care revolutioneaza infrastructura orasului Alba Iulia.

INTRAROM pune la dispozitia municipalitatii testarea unei solutii complete de iluminare inteligenta, care combina eficienta tehnologiei LED cu avantajele unui gateway de comunicatii multifunctional si care faciliteaza interconectarea cu un numar impresionant de echipamente si senzori IoT (Internet of Things). Mai precis, solutiile implementate de catre Intrarom in parcarea din fata stadionului din Alba Iulia constau dintr-un numar de stalpi de iluminare cu LED-uri, avand multiple componente.

Echipati cu senzori multifunctionali, stalpii integreaza functionalitati ce asigura parcare inteligenta, monitorizare a nivelului de mediu si de zgomot, monitorizare a traficului, alarma SOS si conectivitate gratuita Wi-Fi pentru persoanele aflate in zona.

Toate echipamentele si serviciile descrise mai sus sunt gestionate in platforma unificata de orchestrare IoT (uiTOP) a companiei, care le integreaza prin intermediul API-urilor deschise, oferind o vizualizare de 360 de grade a tuturor dispozitivelor inteligente conectate, permitand astfel o monitorizare completa si controlul operatiilor si serviciilor orasului.

Platforma nu prevede nici limitari, nici restrictii asupra producatorilor de echipamente si permite integrarea diferitelor solutii care sustin tehnologii de conectivitate multiple intre ecosistemele inteligente in expansiune continua.

Dl. Nicolaie Moldovan, City Manager Alba Iulia, a declarat: Cateva dintre ideile bune testate in proiectul pilot se regasesc deja in proiecte de zeci de milioane de euro pe care Primaria din Alba Iulia le-a depus spre finantare si pentru care am batut la usile autoritatilor de management, in special la cea care gestioneaza programul de dezvoltare regional si am depus doua proiecte pentru iluminat inteligent in principalele zone ale orasului, iar al treilea este in pregatire pentru finantare. Daca toate proiectele ar fi aprobate pentru finantare, am avea 70 % din suprafata orasului acoperita cu iluminat inteligent.

Dl. George Roussos, Directorul Executiv Intrarom, a declarat: „Prin aceasta implementare pilot demonstram abordarea holistica a conceptului Smart City si oferim comunitatii locale posibilitatea de a testa valoarea adaugata  a dispozitivelor noastre multifunctionale. Oferta Smart City a companiei Intrarom abordeaza aspectele critice ale mediului urban intr-un mod cuprinzator, prin utilizarea unei platforme complexe inteligente, care permite transformarea infrastructurii existente de iluminat public intr-o retea inteligenta. Asteptam cu nerabdare sa contribuim cu ofertele si expertiza noastra in viitoarele proiecte Smart Cities de pe piata romaneasca”.

Autori

foto
INTRAROM SA