loader
Intracom Telecom: Performanta superioara a sistemului radio de mare capacitate E-Band UltraLink™-GX80 cu CPRI Option 7

Intracom Telecom: Performanta superioara a sistemului radio de mare capacitate E-Band UltraLink™-GX80 cu CPRI Option 7

Testul in teren al UltraLink™-GX80 in reteaua China Mobile dovedeste superioritatea sistemului

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii a anuntat finalizarea cu succes a testarii extinse a  sistemului sau radio de inalta capacitate E-Band UltraLink™-GX80, produs la Intrarom, in Bucuresti, in reteaua China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din China, in cadrul evenimentului China Mobile Emergency Skills Competition Finals din China 2020 care s-a organizat la Changsha, provincia Hunan, China. 

Testul in teren a fost stimulat si de cerinta strategica a China Mobile de a inregistra economii importante cu lucrarile din teren pentru Reteaua de Acces Radio (RAN) care va inlocui conexiunea prin cablu  intre partea analoga si partea digitala a un statii fara fir 4G/5G, asigurand aceleasi standarde de servicii.

Mai exact, testul in teren a implementat o aplicatie Fronthaul in CPRI option 7 in care partea digitala a statiei de baza 4G BBU (Unitatea Banda Larga Banda de Baza) a fost conectata si sincronizata cu RRU (Unitate Radio la Distanta) prin platforma UltraLink™-GX80 care livreaza o capacitate de 10 Gbps in schema de modulare maxima 512-QAM la 1500 MHz, oferind astfel o inalta stabilitate. Au fost testate doua configuratii CPRI: Star (unul BBU – unul RRU) si Cascade (unul BBU – doua RRU).

La acest eveniment,  Intracom Telecom a demonstrat interoperabilitatea, capacitatea si stabilitatea platformei UltraLink™ GX80 de a deservi multiple retele celulare 4G / 5G. Deoarece, in ambele configuratii, toate testele s-au incheiat cu succes, dovedind ca UltraLink™-GX80 sustine integral toate functionalitatile necesare pentru aplicatiile C-RAN.

Domnul Li Yuejun, Chief Manager al Hunan’s Mobile Emergency Center si organizatorul evenimentului Emergency Communication Competition of China Mobile 2020, a constatat ca “Utilizarea sistemelor radio E-Band pentru a realiza transmiterea de la BBU la RRU este o unealta suplimentara pentru fronthaul 4G/5G si extinde aplicarea tehnologiei mmWave care constituie un element inovativ al comunicarilor noastre de urgenta. Speram sa continuam colaborarea cu Intracom Telecom pentru a obtine rezultate deosebite.’’

Domnul Panos Dallas, Global Sales Coordinator la Intracom Telecom, a declarat: “Suntem incantati sa participam la acest test live in teren si sa demonstram inca o data superioritatea solutiei noastre E-Band la nivelul celui mai mare operator mobil din China.  UltraLink™-GX80, este un radio FDD de foarte mare capacitate, de ultima generatie, dezvoltat pentru a oferi servicii de tip fibra la un pret redus”.

UltraLink™ GX80 este un radio Ethernet compact pentru exterior care functioneaza pe toata Banda E  (71-76 / 81-86 GHz), ideal pentru a fi utilizat in aplicatiile Backhaul si C-RAN Fronthaul 4G / 4G+ / 5G care necesita o ultra-capacitati si o gama extinsa. Are un debit de pana la 10 Gbiti  full duplex, oferind suport software protocol selectabil pentru operarea Ethernet bridge sau modului de transport CPRI. Ca Ethernet bridge, unitatea radio ofera un set complet de functii de retea si de sincronizare prin radio interfete de date 1 x Gigabit Ethernet plus 2 x 1/10 Gigabit Ethernet, ceea ce permite implementarea topologiilor complexe de retea fara a fi nevoie de swithch-uri externe. Atunci cand functioneaza in modul de transport CPRI, pot fi utilizate simultan trei interfete ale unitatii pentru transportul CPRI, pana la Optiunea 7 si suporta, de asemenea, mai multe cascade RRU.

Autori

foto
INTRAROM SA